troid hastası olup hamile kalan var mı

biyolog81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
602
87
mrb kızlar ben yaklaşık 2 yıldır troid hastasıyım troid bezlerim çalışmıyor kendileri tek başına L... ile başlayan ilaç kullanıyorum...düşük yapınca sebebi araştırılırken bulundu ve daha sonrasında gebe kalamadım bir daha benimle aynı sorunu yaşayp gebe kalan veya kalmaya çalışan var mı...burda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

canım üzülme bende hipotiroidi hastasıyım 3 yıldır falan aynı ilacı bende kullanıyorum 1 düşüğüm oldu 4 ay önce ama şuan yine hamileyim 9 haftalık :) sen ilacını her sabah aç karna düzenli bir şekilde almayı ihmal etme o kadar :)

Bende haşimato troid hastasıyım şuan hamileyim ilk aydanda hamile oldum :)
Hapı düzenli kullanıp değerleri normal seviyede tuttun mu hiç bir sorun olmaz canım.
Ben 3 yılı geçmiştir aynı hapı kullanıyorum hiç bi sorunumda yok çok şükür.

canım üzülme bende hipotiroidi hastasıyım 3 yıldır falan aynı ilacı bende kullanıyorum 1 düşüğüm oldu 4 ay önce ama şuan yine hamileyim 9 haftalık :) sen ilacını her sabah aç karna düzenli bir şekilde almayı ihmal etme o kadar :)

teşekkür ederim inşallah bende yine hamile kalabilirim 2 yıl oldu ama hala olmadı..:KK43:( yalnız doktorum bana gün içersinde istediğin zaman al dedi ama ben gözümü açar açmaz alıyorum almazsam sabah erken problem yaşıyorum zaten...inşallah bir avazda doğurursun allah isteyen herkese nasip etsin

Bende haşimato troid hastasıyım şuan hamileyim ilk aydanda hamile oldum :)
Hapı düzenli kullanıp değerleri normal seviyede tuttun mu hiç bir sorun olmaz canım.
Ben 3 yılı geçmiştir aynı hapı kullanıyorum hiç bi sorunumda yok çok şükür.

ne güzel ya demek ki troid engel değilmiş...eski kadın doğumcum gebe kalman çok zor demişti doktorumu değiştirdim tabi aklım başıma 1.5 yıl sonra geldi şimdi klomen kullanıyorum...sizlerin yazdığını görünce mutlu oldum umudum oldu

Korkmana hic gerek yok bende hipotiroid hastayim ayni ilaci ve yaninda bir ilac daha kullaniyorum toplamda 150ml aliyorum 6 ay korunmadik ancak yumurtlama tarihlerine de dikkat etmedik! Suan 10 haftalik hamileyim! Sende ilaclarinda dogru doza ulasip rahatsizligin kontrol altina alindiginda bence sende hamile kalacaksin! Ancak biraz sabretmen gerekiyor, dogru doz bulunduktan sonrada bir sure gecmesi gerekiyor!!! :) gecmis olsun!!!

Bende hipertirioidi hastasiyim 2 yıldır ilaç kullanmıyorum ama hamilelikten dolayı degerlerinde değişme oldu tabi ve haftaya kontrolum var ilaca başlıcam büyük ihtimal hayırlısı olsun :KK66:

Korkmana hic gerek yok bende hipotiroid hastayim ayni ilaci ve yaninda bir ilac daha kullaniyorum toplamda 150ml aliyorum 6 ay korunmadik ancak yumurtlama tarihlerine de dikkat etmedik! Suan 10 haftalik hamileyim! Sende ilaclarinda dogru doza ulasip rahatsizligin kontrol altina alindiginda bence sende hamile kalacaksin! Ancak biraz sabretmen gerekiyor, dogru doz bulunduktan sonrada bir sure gecmesi gerekiyor!!! :) gecmis olsun!!!

saol canım benim zaten dengeledik geriye sadece sabır kalıyor...umarım bende en kısa zamanda gebe kalırım

mrb kızlar ben yaklaşık 2 yıldır troid hastasıyım troid bezlerim çalışmıyor kendileri tek başına L... ile başlayan ilaç kullanıyorum...düşük yapınca sebebi araştırılırken bulundu ve daha sonrasında gebe kalamadım bir daha benimle aynı sorunu yaşayp gebe kalan veya kalmaya çalışan var mı...burda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

merhaba canım bende hipotiroidi hastasıyım yani az çalışıyor tiroit bezlerim dediğin ilacın 4te3ünü alıyorum yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ama 3 yaşında bir oğlum var tek denemede olmuştu..ilacını kullandığın sürece hiçbir sorun yok içini rahat tut :KK34::KK34:

merhaba canım bende hipotiroidi hastasıyım yani az çalışıyor tiroit bezlerim dediğin ilacın 4te3ünü alıyorum yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ama 3 yaşında bir oğlum var tek denemede olmuştu..ilacını kullandığın sürece hiçbir sorun yok içini rahat tut :KK34::KK34:

ben günde 1 tablet alıyorum 1 yıldır da düzenli..inşallah en kısa zamanda gebe kalabilirim..gebe kalamıyorum diye stres yapmasam sorun kalmayacak da biliyorsunuz troidin düşmanı stres

Bende hipoluyum 7aydan beri hap kullanıyorum 2 aydan beri bebek çalışmalarım var inş hemencik tutar en sonki tsh değerim 0,56 idi kadın doğumcu engel değil demişti ama kafam karışık genede

Benim de hashimato tiroidim var.yaklaşık iki yıldır ilacımı düzenli kullanıyorum ve hormonlarım normal aralıkta.ben de bebek düşünüyorum.2. deneme bu ay bakalım olacak mı.

yaklasik 6 yasimdan beri hasimato troidi tedavisi goruyorum ve ilac kullaniyorum,degerlerim bu yuzden hep normal sinirlardadi(6 ayda bir,yilda bir hep kontrol edildim.5 yillik evliyim ve ilk defa bu sene bebek dusunmeye basladik ve inanmicaksiniz ama ilk denemede hamile kaldim ,ben bile inanamadim butun ark.larim en az 6 ay 1 yilda gebe kalmislardi bende troid fln en az 6 ay dioyordum,demek istedigim troid duzenli ilac kullanimiyla degerler kontrol altindaysa hic bir sorun teskil etmez gonlunuzu ferah tutun ama erken teshis ve duzenli uzun sureli takip cok onemli.allah isteyen herkese anne olmayi nasip etsin

selam merhaba bendede hıpotroıd var şuan 6 haftalık gebeyim ılk gebeliğim ama doktorum dedıkı bebeğin normal yerleşmesı gereken yerden bıraz daha aşağıda yerleşmiş 2 hafta dıkkat etmek gerektığını söyledı doktorum bana her ay kan verıceksın kontrol edıcez dedı değerim tsh 2.57 ve kesıntısız kullanıcaksın dedı senın tsh ın kaçtı ??

selam merhaba bendede hıpotroıd var şuan 6 haftalık gebeyim ılk gebeliğim ama doktorum dedıkı bebeğin normal yerleşmesı gereken yerden bıraz daha aşağıda yerleşmiş 2 hafta dıkkat etmek gerektığını söyledı doktorum bana her ay kan verıceksın kontrol edıcez dedı değerim tsh 2.57 ve kesıntısız kullanıcaksın dedı senın tsh ın kaçtı ??
Canim oncelikle hayirli olsun gebeligin,allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin.bebegin yerlesme yerinin troidle baglantili oldugunu sanmiyorum,plsenta previa diye bir durum var belki o olabilir...troid degerin gayet guzel bence,ama gebelikte
tsh yukseliyor ve ilacin dozunu duruma gore artiriyor doktorun,gebelikte ideal tsh degeri 2 ve onun altinda tutmak.Ben uzun senelerdir yarim tablet L... kullaniyordum dr.1 tablete cikartti gebe kalinca simdi 1,5 larda fln degerler.Bebegin zeka gelisimi hormonal ve fiziksel gelisimi icin tsh kontrolu ve aylik duzenli kan tahlilleri gerekiyor.ilacin dozajinida endokrinoloğun ayarlar ztn,o yuzden hic korkma cnm gonlunu ferah tut...ilacida emilimin iyi olmasi icin sabah kahvaltidan enaz yarim saat once ic muhakkak ve ilerde kusmalarin olursa nasil nezmn kullanacigini druna danis,hayirlisi olsun simdiden:)

Canim oncelikle hayirli olsun gebeligin,allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin.bebegin yerlesme yerinin troidle baglantili oldugunu sanmiyorum,plsenta previa diye bir durum var belki o olabilir...troid degerin gayet guzel bence,ama gebelikte
tsh yukseliyor ve ilacin dozunu duruma gore artiriyor doktorun,gebelikte ideal tsh degeri 2 ve onun altinda tutmak.Ben uzun senelerdir yarim tablet L... kullaniyordum dr.1 tablete cikartti gebe kalinca simdi 1,5 larda fln degerler.Bebegin zeka gelisimi hormonal ve fiziksel gelisimi icin tsh kontrolu ve aylik duzenli kan tahlilleri gerekiyor.ilacin dozajinida endokrinoloğun ayarlar ztn,o yuzden hic korkma cnm gonlunu ferah tut...ilacida emilimin iyi olmasi icin sabah kahvaltidan enaz yarim saat once ic muhakkak ve ilerde kusmalarin olursa nasil nezmn kullanacigini druna danis,hayirlisi olsun simdiden:)

bilgilerin için çok teşekkür ederimm bıraz olsun içim rahatladı inşallah kazasız belasız bebeğime kavuşurum inşallah allah sanada en yakın zamanda sağlıklı bı bebek nasip etsın tekrar teşekkür ederim

Konu cok eski konu ama yardimci olursaniz sevinirim benim tshm 11.70 onceki tahlillerimde 10.40 tı dr ilacin dozunu 1 bucuk olacak sekilde ayarladi ilk hamileligim olmadi bos gebelik gecirdim simdi hamile kalmak istesem sorun olur mu yardimci olurmusunuz Allah razi olsun

Konu cok eski konu ama yardimci olursaniz sevinirim benim tshm 11.70 onceki tahlillerimde 10.40 tı dr ilacin dozunu 1 bucuk olacak sekilde ayarladi ilk hamileligim olmadi bos gebelik gecirdim simdi hamile kalmak istesem sorun olur mu yardimci olurmusunuz Allah razi olsun

Hamile kalmak isteyenleri TSH değeri 1 ile 2.50 arasında olmalı.
Daha yüksek olması engelliyor diye biliyorum.
Arkadaşımın TSH 3 küsürdü ve tüp bebeğe başlamadan önce dr değeri düşürmek için 1 ay ilaç tedavisi uyguladı.
Sizinki malesef normal değerin üzerinde.

bana ilaç fazla gelmiş sanırım, tsh değerim 0.08 çıktı. düşük olması da engel midir gebe kalmaya?

X