• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Troid biyopsisi yaptirip kanser cikan varmi (korkuyorum

kartnm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
97
44
3
33
Merhabalar 17 yaşından beri(aslında cocukluktan buyana diyebilirim)multinoduler guatr hastasiyim doktorum 17 yasindayken ameliyat olabilirsin demişti sintigrafi sonucumda sol lobda soğuk nodül saptandı sonra hamilelikler çocuklar derken 24 yaşına geldim ara ara kontrole gittim tabi kendi doktoruna gidemedim diğer doktorlar 6 tane nodül olduğunu bunlardan zor biyopsi yapılabileceğini şimdilik izlemde olmamı söylediler Bir senedir gitmiyordum Birkaç gün önce kendi doktoruma gittim (Buarada doktorum bulundugum ilin başhekimi)doktorun bana söylediği ameliyat gerekebilir ama önce git ince iğne biyopsisi yaptır ultrason eşliğinde bulundugum ilde yok biyopsi iki saat uzaklıkta büyük bir ile gitmem gerekiyor tabiki bunu duyunca ben biraz korktum eşim sağolsun hiç umursamadi bile ailesinde öyle gereksiz görüyorlar neyse ben benim gibi troid hastalarının ultrason bulguları nasıl onu merak ediyorum yani ultrasonumda kanseri çağrıştıran birşey varmı anlayanlar bir zahmet bir bakıp yorum yaparlarsa çok sevinicem bu arada biyopsiye gideceğim tabikide tabi eşimin paşa gönlü razı olursa

IMG_20160815_233119.jpg
Ulrasanum bu arkadaşlar

Eklentiler

• Screenshot_2016-08-15-19-31-48.png
    Screenshot_2016-08-15-19-31-48.png
    167,9 KB · Görüntüleme: 375
Ameliyattan da biyopsiden de korkma.
Ben biyopsi oldum nodül temiz cikti ama önlem için yine de ameliyata girdim ve çıktığım andan itibaren sesim aynıydı ve hiç agrim sızım olmadı. Aylarca kendimi hoşa yormuş uzmusum. Kesinlikle ihmal etme ama geç kalmadan git doktora r ol biyopsiuo umarım temiz çıkar.

Ameliyattan da biyopsiden de korkma.
Ben biyopsi oldum nodül temiz cikti ama önlem için yine de ameliyata girdim ve çıktığım andan itibaren sesim aynıydı ve hiç agrim sızım olmadı. Aylarca kendimi hoşa yormuş uzmusum. Kesinlikle ihmal etme ama geç kalmadan git doktora r ol biyopsiuo umarım temiz çıkar.
Teşekkürler cevap için tanıdığım iki kişi ameliyat oldu ikisininde sesi kısık kaldı bu beni çok korkutuyor normalde çok dayanıklı biriyim öyle canımın acısını pek tinlamam ama nedense bu sefer kanserden korkuyorum çok

Neden ameliyat gerektigini anlattilar mi ? Coklu nodullerde kanser daha azdir.tek nodul risk der hekimler.yinede nodullerinizin hucre yapisi muhim.bunu biyopsiyle anlayacaklar.korkmayin bir an önce yaptirin.kanser riski yoksa tiroitinizi aldirmayin.hormonlariniz eksikse ilacini duzenli kullanin.tiroit vucudun ikinci beynidir...esinizi dinlemeyin
Bir an önce endokrinolog bir hekim bulun ve gidin.

2 ay kadar önce ince iğne biyopsisi yaptırdım. İçeri girerken tam anlamıyla zangır zangır titriyordum. Kafamda kurduğum hayal ettiğim gibi değildi. Gayet basit, nerdeyse hiç can yanmadan yapılan bir operasyon. Geciktirmeden yaptırın. Allah hiçkimseyi korktuğuna uğratmasın. Cümlemize şifa versin inşallah.

Neden ameliyat gerektigini anlattilar mi ? Coklu nodullerde kanser daha azdir.tek nodul risk der hekimler.yinede nodullerinizin hucre yapisi muhim.bunu biyopsiyle anlayacaklar.korkmayin bir an önce yaptirin.kanser riski yoksa tiroitinizi aldirmayin.hormonlariniz eksikse ilacini duzenli kullanin.tiroit vucudun ikinci beynidir...esinizi dinlemeyin
Bir an önce endokrinolog bir hekim bulun ve gidin.
Sebebi soğuk modülün oluşu ama bunun dışında utrasondada bir şeyden şüphelendi ama anlatmadi doktor ondan ultrasonu sordum zaten bende ameliyat olmak istemem neden ilaca bağli yasayayim ki şimdi ilaç kullanmıyorum ama iltihaptan ötürü ağrım var

2 ay kadar önce ince iğne biyopsisi yaptırdım. İçeri girerken tam anlamıyla zangır zangır titriyordum. Kafamda kurduğum hayal ettiğim gibi değildi. Gayet basit, nerdeyse hiç can yanmadan yapılan bir operasyon. Geciktirmeden yaptırın. Allah hiçkimseyi korktuğuna uğratmasın. Cümlemize şifa versin inşallah.
Uyusturuyorlar değilmi?

Cevap için teşekkür ederim

Uyusturuyorlar değilmi?

Uyusturmadilar ben de ama acı yok korkma benim uç kez girdi iğne ucunde dr acı olmadı ciddiyim . Boşa o kadar stres yapma acı hissetmeyrceksin ön dakikalık bir sey sadece igne açisi kan aldırmak gibi. Korkma

Back