Troia Gerçeği

E

EU1

Ziyaretçi
Hanımlar, Arkeoloji öğrencisi olarak bu konuyu açmak istedim çünkü şimdiye kadar hep yanlış öğretildi.Şu meşhur Troia atı hikayesi var ya o tamamiyle yanlış.Hani Yunanlılar Troia atının içinden inip Troia'yı ele geçiriyor ya işte öyle değil.Troia'nın 6.katmanı bir depremle yıkılıyor ve Yunanlılar da bu atı Poseidon'a(Deniz Tanrısı)sunuyorlar şükranlarını dile getirmek için, atın savaşla filan ilgisi yok yunanlılar bu at hikayesini kendi ırklarını üstün göstermek için uydurdular ayrıca Troia,Yunalılar tarafından değil Dor göçleri sonucu yıkılmıştır,gerçeği anlattığım gibi umarım faydalı olmuşumdur..:1yes2:

tarihi olmayanlar kendilerine böyle tarih hazırlarlar, bizde araştırmayız ve böyle aval aval bakarız, sağoll canımm

bence yunanlılar herşeyi kendilerinin üzerlerine almayı seviyorlar birde gerçekleri alsalar içim yanmıcak

Denizmavisi,bende TRUVA adlı filmi izemiştim.Oradada yunanlılar bu atın içine saklanıyorlardı ve atın içinden inip savaşıyorlardı.Daha sonra bu filmde ki atı çanakkaleye gönderdiler.Anlatımlar hep bizim bildiğimiz bu yöndeydi.Ben bir araştırma yapayım ama seninde daha fazla bilgin varsa paylaşırsan seviirim.

Gerçekler anlattığım gibidir bugüne kadar antik çağ ile anlatılan yazılar,efsaneler hep Yunanlı yazarlardan elimize ulaştı yani çok güzel kendi ırklarının propagandasını yaptılar biz derslerimizde gerçek arkeolojik kanıtlara dayanarak bilgileri öğreniyoruz Yunanlılarla Troialılar arasında birçok savaş oldu Troia,birçok kez Yunanlılar tarafından tahrip edildi ancak kesinlikle Yunanlılar tarafından değil Dor göçleri sonucu yıkılmıştır bunun kimse aksini iddia edemez kesin kanıtları var elimizde ayrıca atın savaşla hiç ilgisi yok Yunanlıların masallarından biri.Troia atı,Troianın 6.katmanının deprem sonucu yıkılmasıyla Yunanlıların şükranlarını dile getirmek için Poseidona sundukları adak hediyesidir umarım daha iyi anlaşılmıştır.

Yunanlıların hayal gücü gerçekten olağanüstü düşünüp düşünüp yazıyorlar pes yani hani tutturabilseler Kurtuluş Savaşında bizi denize kimse dökmedi biz savaşmaktan vazgeçtik diyecekler...Arkadaşım bilgilendirdiğin için teşekkürler

Denizmavisi canim o kadar guzel bir seyi acikliga kavusturdunki yunalilar ovunup dursunlar kendi kendilerini kandirirlar artik

Yunanlıların hayal gücü gerçekten olağanüstü düşünüp düşünüp yazıyorlar pes yani hani tutturabilseler Kurtuluş Savaşında bizi denize kimse dökmedi biz savaşmaktan vazgeçtik diyecekler...Arkadaşım bilgilendirdiğin için teşekkürler

BerŞule agzına saglık ya :hooray:
Valla filmi de hiç begenmemiştim, çok kötüydü:1closedeyes:

Truvalıları aslında türk olduğu daha sonra ikiye arıldığı bir bölümün asyya yani biz bir bölümün avrupaya yani italyanlar olarak bölündüğü konusunda bilgisi olan varmı...

Hayır arkadaşım kesinlikle öyle birşey yok Troialılar da Hellen kavmidir yani onlar da Yunanlıdır.O zamanlar yani M.Ö 1200 yıllarında Anadolu topraklarında biz Türkler yoktuk çok başka uygarlıklar vardı Hititler,Asurlular gibi;İtalyanlar da yani İtalikler de tarih sahnesine M.Ö 700 lü yıllarında çıktılar.

bende arkeoloji bölümü terk ögrencisiiym ama bu hikayeyi tam olarak böle bilmiyorum canım:sm_confused:

arkadaşım bu Troia atı ile hikaye Homeros'un İlyada ve Odysseia adlı kitabından alınmış yani sadece bir hikaye gerçekte böyle birşey yok

X