• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trkdili ve Edebiyat

sinemha

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2007
5.300
5.779
398
kızlar bu bolum nasıl ne olma ıhtımalı var ya da tarih bolumu

Son düzenleme:
Benim adam gibi bir üniversitede girebilmek için debelendiğim bölüm.
Diğerlerinin ise öğretmenlik tutmayınca bari puanım buna yetiyo diyip karambole girdiği bölüm...

15 lehçe ve özellikle osmanlıca dersi vardır ki hevesle girmeyenin kendi ebesine sövmesine neden olur.
Bu bölümden mezun olanların %60 ı formasyon alır ve aleste zaman harcayarak öğretmen olur. KPSS de de bölüm mezunu oldukları için puanları kırılır. 3-5 puan ama olsun.

%15 lik kısım ünide kalır. %15 i de özel dersanelerde formasyon almadan çalışır.

Kalan %10 u mesleğin asıl amacı olan edebiyat araştırmacısı prf. doktor, doçent vs. gibi ünvanlar alır.

TRT başta olmak üzere özel sektörde dahil basın yayında editörlük yazı işleri vs. gibi yazı kaynaklı memurluklarda bulunabilirler. Kitap çıkarmaları yine mümkündür.

osmanlıca gayet agır olacak ve herzaman için bölümler egitime göre daha zor olur iyice araştırmadan tercih yapma

osmanlıcadan korkma hele kuranı kerimi okuyosan köktürkçe biraz zorlar uygurca özbekçe tatarca başkurtça bayağ zorlar edebiyat dersleri ama çok zevklidir iş bulma garantisi tamamen yoktur

canım bende edebiyat bölümü mezunuyum, sorarsan pek de memnun değilim aaçıkcası, keşke başka bölüm okusaymışım diyorum , mezun oldum, formasyon almak için uğraşıcam, eğer imkan varsa öğretmenlik oku en azından, bölüm olmasın.
biraz zor bi bölüm, gerçi zevkli de, türk kültürü açısından oldukça kültürlü oluyosun, sen bilirsin...

benim arkadaşım bu bölümden 3 yıl önce mezun oldu
3 yıldır sarfetmediği çaba kalmadı öğrentmen olabilmek için(kpss kursları,ücretli öğretmenlik,ales,formasyon vb.)
81 kpss puanı ile şırnak ı bile yazdı ama atanamadı nedenmi çünkü formasyonu yoktu
almayıda çok uğraştı ama talep çok olduğu için açıkta kaldı
şimdi ise polis oldu ama çok mutsuz o kadar sene boşa okuduğuna yanıyo

ben de edebiyat mezunuyum dersanede çalışıyorum kendini tanıttıktan ve ispatladıktan sonra hiç bir zaman boşta kalınmaz insanlar takmış kafayı devlette öğretmen olmaya bu nedenle zorlanıyorlar

bende bu bölümden mezun oldum sonrasında da formasyon aldım..ben çok çalışkan bir öğrenci değildim ite kaka geçtim.ama geçtim.yinede osmanlıca en sevdiğim dersti...eski türk dilleride dahil..bir sürü öğreniyorsun.ama şimdi sorsan(osmanlıca hariç) hiç birini hatırlamıyorum desem yeridir..
bence edebiyatı seviyorsan bu bölüme girmelisin..aksi halde hiç bir katkısı olmaz sana..sadece zaman kaybın olur..

tsekurlr kızlar ılgılndıgınız ıcın,,,319 puan aldım 10.000 sıra yanı bolum oluyo ogrtmenlık olmuyo bu snd gırmm lazım bırazda karamsar bı bolum galıba bolum bıtırmyı takmıyorumda sonradan iş bulcam mı ,

Zaten yazılması gereken herşey yazılmış illa öğretmenlik diyorsan ona göre tercih yapmışsındır umarım..

bence bölüm okuma
kaldıki eğitim fakülte si bitirenler bir şey olamıyor
bölüm bitirip üzülme bence...

yaa nıye oyle dıyorsun =( ınsan kendını gelıstirdıkten sonra ılla bıyere tutunur... off ben de ortak alanım turkce olmadı bı tek bu kaldı bolume gırdım ben de gercı sevıyorum edebıyatı... hem herhangi bır ogretmenlık degıl kı alırsın formasyonunu elbet gırersın turkce derslerıne de.. hadi cografya tarıh olsa tamam fazla ıhtıyac yok dıcem de turkceyle matematıgı es gecmeyelım lutfen :S

hem ben bu sene yerlesmeme ragmen dershanedekı hocam gel 5_6 lara etut ver dedı, ılla bıyerlere gelırız yaa oyle ya da boyle... benımde tek korktugum sımdıkk osmanlıcaa off ıns zorlanmam yaa

Benim adam gibi bir üniversitede girebilmek için debelendiğim bölüm.
Diğerlerinin ise öğretmenlik tutmayınca bari puanım buna yetiyo diyip karambole girdiği bölüm...

15 lehçe ve özellikle osmanlıca dersi vardır ki hevesle girmeyenin kendi ebesine sövmesine neden olur.
Bu bölümden mezun olanların %60 ı formasyon alır ve aleste zaman harcayarak öğretmen olur. KPSS de de bölüm mezunu oldukları için puanları kırılır. 3-5 puan ama olsun.

%15 lik kısım ünide kalır. %15 i de özel dersanelerde formasyon almadan çalışır.

Kalan %10 u mesleğin asıl amacı olan edebiyat araştırmacısı prf. doktor, doçent vs. gibi ünvanlar alır.

TRT başta olmak üzere özel sektörde dahil basın yayında editörlük yazı işleri vs. gibi yazı kaynaklı memurluklarda bulunabilirler. Kitap çıkarmaları yine mümkündür.

% 15 mi? alakası yok. yüksek lisans falan anlamında söylüyorsanız kabul, ama t.ed. bölümü öğrencilerinin %1 i belki asistan vs. olabilir. öğretim görevliliği içinse 10-15 yılı aşkın bir süreç gerekli. doktorasını tamamlamış hala liselerde öğretmenlik yapan pek çok bölüm mezunu var ama öğretim görevlisi kadrosu yok.

bölüm, iş imkanı açısından sıkıntılı. memurlar netin forumlarında türk dili edebiyatı diye aratırsanız neyi kastettiğimi öğrenebilirsiniz.

Back