Trisomi 21 / Down Syndrom

ozean

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
52
0
merhaba arkadaşlar,

ben 19+4 haftada hamileyim, ilk bebişimiz, oğlumuz olacak inş. 40 yaşındayım.

ve daha yeni 3lü tarama testini yaptırdım, hiç niyetim yoktu şidiye kadar ama uydum sonunda doktorumun tavsiyesine.

ve sonuçlarda trisomie 21 1:84 olabilir ihtimalle göründü.....

çok üzgünüm,,eşimde çok berbat,, bukadar savaştan sonra bunuda yaşayacakmışız.

ben amniosentez düşünmüyorum, çünkü çocuğu aldırmayı kesinlikle düşünmüyoruz.

sizce bu 1:84 yüksek bi ihtimalmi,,,,, belki sizde aynı veya yaklaşık tecrübeler edindiniz,

siz yaptırdınızmı amniosentezi, sonucunuz nasıldı.

lütfen benimle paylaşırsanız çok çok sevinirim, belki rahatlatabilirsiniz beni.

sizlere şimdiden çok teşekkür ediyorum

ozean

amiosentez neden yaptırmıyorsun riskli olduğu içinmi.
canım inşallah yoktur bişi ama down sendromlu olduğunu bile bile bu bebeği gerçekten dünya ya getirmek istermisin.çocuk içinde senin içinde çok önemli bir karar bu.kesinlikle çok iyi düşünüp öyle karar vermelisin.3 lü teste riskli çıkıpta amiosentezi çok iyi gelen tanıdıklarım var.3 lü testi normal olupta amiosentezi kötü gelenleride duydum.dualarım seninle inşallah yavrunu sağlıcakla kucağına alırsın.inşallah bebişinin böyle bir riski yoktur.

teşekkür ederim sana,

ya etrafta bi iki kişi var o hastalıkla ve onlar çok mutlu insanlar, kendileri sanki farkında değiller ve çok neşeliler. ben kıyamam ona,, ölümcül bi rahatsızlık değil, 90 yaşına gelmeselerde uzun ve mutlu yaşıyorlar..ben dayanamam ona.
doktorum çok korkuttu beni,,, şimdiye kadar çok güzel geçiyordu hamileliğim,, çok keyfimi kaçırdı,,,
çok korkular içindeyim.

selamlar

canım Allah yardımcın olsun. inşallah bebeğin sağlıklıdır ve bu bir yanılsamadır.

ama bence amniyosentez i yaptırmalısın. için rahat eder hem. belki gerçekte hiçbirşey yoktur. o ultrasonlarda, 2li 3lü testlerde yanılmalarla ilgili neler okuduk. inşallah senin dr da yanılmıştır ve sen bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

amniyosentez i yaptır ve içini rahatlat derim ben. herşeyin hakkında hayırlısını versin Rabbim...

canım bunu hesaplarken yaşta işin içine giriyor.
35 yaşından sonra risk zaten yaşa bağlı yüksek çıkıyor.
diğer değelerinden dolayı mı yaşa bağlı mı yüksek bana onu söyler misin

merhaba nurtopu,

tşk ederim. yaşdandolayı. 40 yaşındayım... aslında başka bi etken yok, ultrasyonda bişey çıkmamıştı..

bilemicem.

selamlar

merhaba nurtopu,

tşk ederim. yaşdandolayı. 40 yaşındayım... aslında başka bi etken yok, ultrasyonda bişey çıkmamıştı..

bilemicem.

selamlar

canım bende 37 yim ve çoğul başladım bu nedenle 2 li 3 lü de yapılamıyor amniyosentez gerekicek acıkcası şimdiden bittim dahada 20 günüm var gitmeye, seni çok iyi anlıyorum...19.haftadasın daha geç kalmadan karar ver yapmadan 4-5 ay rahat uyuyabileceksen psikolojını bozmayacaksan ve zaten her şekilde kıyamam diyorsan yaptırma zaten ,benim gibi sıkıntı yaparsan içim rahatlasın diyorsan biliyorsun uzman eller çok önemli.. ist dasın en iyiler var birine gidersin onlar sırf bu iş yapanlar tereyağından kıl çeker gibi yapıyorlar gönlün rahat olur başından sonuna kadar sadece yaştan riskliyim testlerim iyi çıktı ailemdede yok diyorsan hiç dert etme zaten hayırlı haberlerle inşallah banada umut olursun..

ozean cım 1:84 risk senin doğuracağın 84 çocuktan birinin kesin trisomili bebek olarak dünyaya geleceği anlamına geliyor. aslında 84/1 rakamsal olarak büyük bir risk gibi geliyor kulağa. ama bence değil çünkü geri kalan 83 hamileliğin sağlıklı olacak demektir. böyle düşündüğünde karnındaki bebeğin trisomili tek hamilelik şansına tekabül etmesi çok zor.
kaldı ki eğer sen zaten ne olursa olsun bu bebekten vazgeçmeyeceğim diyorsan hiç amniyosentez yaptırma,zaten sonlandırmayacaksın ne diye kafanı karıştırıp hem de az da olsa düşük riskine maruz kalasınki.tekrar hamile bile kalamayabilirsin, zira yaşın ileri. sadece kalbini ferah tut, hamileliğin tadını çıkar ama tabiiki kendini olumsuz duruma da hazır et.o olumsuzluk allah hepimizin bebeğini esirgesin ama hepimiz için var, benim testlerim gayet güzel çok şükür ama bu durum benim bebeğimin tamamen sağlıklı olacağını göstermiyor.bence kafanı karıştırma, çok kurcalayıp çok düşünme, bebeğinin hamileliğinin tadını çıkar canım.

Canım yaştan dolayı riskli çıkmış, testlerinde sorun yokmuş, üstelik amniyosentezde bir şey çıksa da bebeği aldırmayacağın için yaptırmanın bir anlamı yok, açıkçası ben de senin gibi davranırdım, yaşım 35 ve inşallah hamile kalırsam riskli sayılıcam yaştan ötürü, dolayısıyla amniyosentez falan yaptırmayı düşünmüyorum, herşeyiyle o benim ve kabulüm diye düşünüyorum, Rabbim evladın da hayırlısını versin, içini ferah tut, risk düzeyin yüksek de değil üstelik, sağlıklı bir bebişin var Allahın izniyle.

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum size.

benim için çok önemlisiniz.

ve evet, randevuyu iptal ettim, yaptırmadım amniosentezi....

sabahları uyandığımda ilk yaptığım ağlamak olsada,,

o benim belki biricik bebeğim olacak,, ama herşeyi ile kabulüm..

ve yüce mevlam neylerse güzel eyler. dimi

ben ona birde amniosentez riski zarar vermesin diye, dayanacağım kucağıma alanakadar.

sanırım anneliğe yakışanda bu olur.

öpüyorum sizleri

en iyisini yapmışsın ablacım..sağlıklı denilipte sakat doğan ve ölen bi bebek var ablamın görümcesinin tüm testler ve ultrasonlar araştırmalarda hep sağlıklı çıktı.ama bi doğdu şeklini anlatmıcam burada sakattı ve 4 gün yaşadı.

vee gelinimizede 18 yaşında kızcağız ikili testleri riskli çıktı sakat olabilir vs.dedi proflar amniyosentez yaptırdı ve hiç bişi çıkmadı...

hayatta herşey oluyor ve bizler sonunun ne olacağını bilemiyoruz.Yaradan herşeyi görüyor ve bilior duadan başka yapacak bişi yok..

veee ben inanıyorum ki sizinde kuzunuz sağlıkla gelecek....hayırlı hamişlik dönemi diliorum .

inş angelhope, tşk güzel sözlerine.

ama haklısın doktorların söylediklerinin tersini çıktığını görüyoruz yeterince...

işte ama insanın içine kurt düşürüyorlar.

inş sadece onula kalır.

selamlar

ozean, öncelikle hayırlısı ile sağlıkla kucağına alırsın bebeğini ve o da hayırlı, Allah ın razı geldiği kullardan olur inşallah...
her sabah ağlasam da demişsin, sana tavsiyem ağlama ve hep hayırlısını iste...olumlu düşün ki olumlu şeyler gelsin başına...bak ne güzel mücadele vermişsiniz ve nihayetinde bir bebeğiniz olacak, onun şu an sana çok ihtiyacı var annesi ...o senden besleniyor tamamen...sen gülünce seviniyor; sen üzülünce büyümesi geriliyor...onu mutluluk hormonlarınla besle canım...biliyorum için içini yiyor senin...neticede sen de bir annesin artık...eğer ki içine hala sinmiyorsa bence iyi bir prof a ya da dr a görün derim ben...başka bir görüş insanın hayatını kurtarabiliyor inan...bu kadar emin konuşuyorum çünkü ben yaşadım, farklı bir deneyim olsa da...eşime kaç dr varikosel teşhisi koydu, ama eşim bir türlü kanaat getiremiyordu ve en son bir prof a gittik meğer eşim testis kanseriymiş...o anlamasa şu an kanserli hücreye bıçak vurulmuş olacaktı..eşim ameliyat oldu ve şu an ne kadar dua etsem, şükretsem azdır...
dr lar ne yazık ki bu testlere dayanarak konuşuyorlar, ama o testler bazı kriterlere, olasılıklara göre değerlendiriliyor...net birşey demek ne yazık ki mümkün olmuyor...ama deneyim herşeyin önünde geliyor bence...sen sen ol tek dr un görüşüne kalma...ve içini ferah tut...ne gelirse Allah tan...bebeğinde down syndrom riski olsa da -ki bu 1/84 müş; o ne bir katil olacak ne de cani..o özel bir çocuk olacak bunu unutma..bence her ne olursa olsun iyi yönlerini düşünmek seni güçlendirecek ve ona olan sevgini artıracak...ama zaten eminim ki sen onu şimdiden seviyorsun, baksana göğüs germişsin şimdiden, kanatlarının altına almışsın...keşke ben dahil herkes senin gibi olsa..vesvese, üzüntü, keder seni ve o güzel bebeğini daha iyi yapmayacak, aksine birşeylerin eksilmesine neden olacak her ikinizde de...
dualarım seninle, inş sağlıcakla bebişini kucağına alırsın, cennet kokulunu benim için de kokla
zemuszemus arada çikolata da ye bence...mutlu olunca içinde takla atacaktır afacan :emir_bebek:
sevgiler

hay allah,, ya ebrubucum, ağlattın beni...zaten çok suluyum son günlerde.

ve evet onlar kendi dünyalarında çok mutlu insanlar,,,, onlara sogu sual olmayacak..

ben insanları çok seven bisirsiyim, hele hele bebişimi tabiki, her ne olursa olsun onunla gurur duyacam.

ve aslında 1/83 ümidim var, buda gayet büyük bir rakkam dimi.

öpüyorum seni :1hug:

ayy sakın...ağlattıysam özür dilerim..hakkını helal et....ben sadece güç vermek istemiştim...hayatı cennete de cehenneme de çevirmek bizim elimizde...ben üzülmenin hiçbir faydasını görmedim...ağladığımda elde ettiğim ya bir oyuncaktı ya da ne bileyim bir elbise çocuklukta :)))
kendini ümitsiz hissettiğinde elini karnına götür eminim ki oradan çok büyük bir sevgi ve destek alacaksın...
ben de öpüyorum seni...unutma üzülme ağlama yok opuyorumnanaktan

canım inşallah sağlıklı bir bebek dunyaya getirirsin.Dualarım seninle.karar vermek gercekten zor olmustur senin için eminim.Allah herseyin hayırlısını nasip eder insallah hem sana hem bebeğine...

ya arkadaşlar,

çok güzel insanlarsınız. ağladığım duygulanduğımdan.

çok öpüyorum sizi

X