• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

balizza_17

Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
39
9
18
28
merhabalar. ! belki yazdıklarımı okuyanlar bu deli ne saçmalıyo diye tepki vericek ama araştırmalarıma göre bu bi hastalık !!
Delik fobisi ! yazarken bile içim ürperiyoror.. küçük gözenekli, delikli yuvarlak şeyler gördükçe kalbim sıkışıyo bağıra bağıra ağlamam geliyo kendimden tiksiniyorum bi iki saat gibi geçici süreyle ruhsal bunalıma giriyorum... araştırayım kurtulayım bu dertten diyorum fakat internete ne zaman yazsam daha çok kötü oluyorum çünkü kurtulmak için yazdığım yazıbeni daha çok delirtiyor önüme milyonlarca delikli gözenekli rahatsız edici fotoğraflar çıkıyor.. yenemiyorum bu korkumu.. en son doktora başvurmayı düşünüyorum. fakat benim gibi olan varmı yoksa gerçekten ben delimiyim diye buraya yazmak istedim.. benimle aynı durumda olan varmıı ?

Son düzenleme:
Deli değilsin. Herkesin çeşit çeşit korkuları var hayatta.Benim farklı senin farklı. Bunu yenebilirsin elbette en kisa surede psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum iyi geliyor terapi.

Arkadaşlar merhaba size belki de şimdi dünya üzerindeki en garip fobiden bahsedeceğim.

Öncelikle uyarayım googla girip neymiş bu tripofobi diye sakın aratıp bakmayın. Mesuliyet kabul etmem. Çünkü benim durumumda tam olarak böyle başladı ve o günden sonra hayat bana zehir oldu.

Kısaca anlatmam gerekirse bu fobinin genel tanımı delik korkusu. Yan yanaa dizilmiş bir çok deliğe asla bakamıyorum. Bal peteği, peynirin delikli yüzü, kızamıklı insan derisi, çeşitli balık derileri pul pul ,gözenekli, noktalı herşeyden tiksiniyorum. Önce bir kaşıntı, ardından mide bulantısı, soğuk terleme başlıyor.

kafayı yemek üzereyim. Son zamanlarda iyice arttı bu görüntüleri görmesem bile aklımda kurup kurup çıldırıyorum. En mutlu anımda aklıma bunlar geliyo kanım çekiliyor.

Araştırdığım kadarıyla tedavisi de yok :KK43: hatta bir fobi olarak kabul bile edilmiyor.
Ama benim hayat standardımı çok düşürdü.Allah rızası için yardım edin bir bilginiz varsa.

Not: sakın google görsellerde aratmyın.
Daha öncede bu arkadaş seninki gibi bir konu açmıştı, link atmayı beceremiyorum, sen bi oku bu konuyu, 5 Mart'ta açmış

Ayy cnm aynı durum bendede var birden fazla nokta olan şeylere pek bakamıyorum içim ya nasıl anlatılır gıcık oluyorum kadının birinin göğsünde nokta nokta yara çıkmış nette gördüm günlerce aklımdan cikmamisti

Geçenlerde açılan konuyu okuyunca merak edip googlelamıştım benim de içim bi hoş olmuştu. İnsanın başına ne geliyosa meraktan geliyo.

az önce baktm aynen bi tuhaf oldu içim ya midem bulandı sanki :( gerçi ben buruşuk şeylere bakınca midem allak bullak oluyo bozulmuş kokuşmuş şeyler geliyo aklıma buda ona benzer bişey ;)

Google lamamak için kendimi zor tutuyorum. Biri ben basktim bişey olması dese de baksam.
Çok geçmiş olsun bu arada. Gerçekten seni çok rahatsız ediyorsa bir an önce destek almalisin

az önce baktm aynen bi tuhaf oldu içim ya midem bulandı sanki :KK43: gerçi ben buruşuk şeylere bakınca midem allak bullak oluyo bozulmuş kokuşmuş şeyler geliyo aklıma buda ona benzer bişey :KK66:
Ben böyle zamanlarda özellikle daha çok bakıyorum içimden abartma yiyecek mi bunlar seni falan diyorum ardından da üstünde durmamayı tercih ediyorum o zaman fazla etkilenmiyorum bence siz de deneyin

Daha önce burada böyle bir konu açılmıştı, o zaman bakmıştım internetten ve delik delik olmuş bir el resmi vardı. O an çok kötü olmuştum ben de, içimde tarif edemediğim bir his, dişlerimi sıkmıştım, bacaklarım uyuşur gibi olmuştu :) Ama o resme sürekli bakınca o his kayboldu, şuan aklıma gelince de bir şey hissetmiyorum. Korkularını yenmek , onların üstüne gitmekle olur. Acaba bir kere o resimlere bakıp ayy çok kötü oldum deyip kapatmak yerine, sürekli baksan bu korkuyu yener misin?

Baktım,bişey olmadı bana,hatta okuldayken silgiyi kalemin ucuyla delik delik yapmak çok hoşuma giderdi..
Takıntılı biriysen,bu yüzden olabilir kafanda bitirmeye uğraş ya da doktora git..

Baktım,bişey olmadı bana,hatta okuldayken silgiyi kalemin ucuyla delik delik yapmak çok hoşuma giderdi..
Takıntılı biriysen,bu yüzden olabilir kafanda bitirmeye uğraş ya da doktora git..
işte oyazdığını okurken bile içim gitti. zaten insanlarıın 100 de 16 sındagörülen bi durummuş onlardan biride ne yazıkki ben olmuşum.

Back
X