Merhaba,
öncelikle diger arkadaslarinda söyledigi gibi eger torid bezlerin az calismiyorsa ve doktor yazmadigi sürece bu hap kullanilmasi ölüme dahi getirebiliyor. Normal calisan torid bezleri gereksiz yere bu hapi kullanacak olursa troidbezleri gereginden fazla calisip bir cok organinin calismasini bozuyor ve ciddi rahatsizliklara yol aciyor.
Troid hormonu öyle bir hormon ki vücutta tüm organlar üzerinde etkisi vardir.
Gereginden az calistiginda organlarin islevi yavaslar ve belkide kilo alimina, asiri ve belirtisiz yorgunluga, konsantre bozukluguna, bogulma hissine vs. yol acar.
Eger bu tarz semptomlari kendinde görüyorsan o halde bir doktora gidip TSH t2, t3 vs. troid hormanlarina baktirman gerekir.
Bunun icin koldan kan alinir ve sonuclara göre normalinden cok alcak veya yüksekse ilac tedaviye baslanir.
Bircok doktor 1. kan tahlilindeki sonuc anormal olsada ilac tedaviye baslamadan 2. bir tahlil daha yaptirmak ister, cünkü vucuda hormon hapi girmesi demek ciddi degisikliklerle ayni denkte.
Ben almanyada yasiyorum burada cok itina ile ilac yaziliyor, fakat Türkiye'de hasta oldugum durumda doktora gittigimde elimde 1 canta dolusu kutuyla eve dönüyordum. Bu yüzden güvendiginiz aile hekiminizden yardim almaniz daha dogru olur, kendisinin sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz.
Uzun uzun yazma sebebim bu hormon ilaclari hafife almaya gelmez. Kas yapayim derken göz cikarirsiniz Allah korusun.
Kendimdede bu tür bir rahatsizlikla karsilastigim icin bildiklerimi yazmak istedim.
Bu arada son zamanda ayni yeme aliskanligima ragmen kilo almamin sebebi ve asiri yorgunluk ve unutkanlikda bu yüzden, yani torid bezlerimin gereginden az hormon salgilamasindan olabilecegini ögrendim.
Dedigim gibi bu tür semptomlar hissettiyseniz kan tahlili yapmaniz en dogrusu.