trioid ilacı?

exxems

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
18
2
16
İstanbul
Merhaba acaba tiroid ilacı kullanıp zayıflayan var mı? metobolizmayı hızlandırıp kilo vermeye ve bir daha almamaya olanak sağlıyormuş diye duydum? Bazı doktorlar etik olmasa bile hormonları iyi çalışan kilolu hastalara öneriyorlarmış sizce ne kadar sağlıklı?
DENEYEN VARSA CEVAPLARINI BEKLİYORUM

merhaba troit ilaçları sağlıklı değil. kilo aldırıyorlar ama en önemlisi hormonları bozuyorlar. bana doktorum balık ve deniz ürüneri yememi önerdi haftada 1 yedim düzeldi. bu arada benim troidim düşük. ama her 2 troid tipindede ilacı sağlıksız

Merhaba acaba tiroid ilacı kullanıp zayıflayan var mı? metobolizmayı hızlandırıp kilo vermeye ve bir daha almamaya olanak sağlıyormuş diye duydum? Bazı doktorlar etik olmasa bile hormonları iyi çalışan kilolu hastalara öneriyorlarmış sizce ne kadar sağlıklı?

Denemedim ama fikrim var... Anladığım kadarıyla sağlıklı olduğunuz halde ilaç kullanmaktan bahsediyorsunuz. Hiper tirodi olan bir hastanın yaşadığı tüm sorunları yaşamak kuvvetle muhtemel. Hiper tiroidin diğer adı toksik dir, yani hormonun fazlası bedenimiz için zehir sayılıyor. Detaylandırıp canınızı sıkmak istemiyorum, ancak bir çok sağlık sorununa sebep olabilir. Özellikle de doktor kontrolü olmadan tek başınıza denememenizi tavsiye ederim.

5 aydır kullanıyorum 1 kg ile vermedim almadımda zayıflamak için bu ilçaları kullanmayın hormon ilacı bu sonuçta tutam tutam saçlarım dökülüyor diyet ve sporla daha sağlıklı kilo verebilirsiniz:34:

asla ama asla kullanmayın dr size önermedikçe..bana seneler önce dr dediki bu arada benim hormon bozukluğum vardı..biz dr lar hormonlarla oynamaya korkarız çok temkinli hareket ederiz..çünkü vucudun hormon dengesi bozulabilirmiş bir yer yapılıren başka taraf bozulur..başka hastalıklar oluşur demişti doktor..hele ki senin bir problemşn yok asla kullanma..başına bir hastalık gelir uğraşır durursun

tiroid bozukluğuna bağlı kilo fazlan varsa etkisi olabilir. tiroid bezim az çalıştığı için ilaç kullanmıştım ve kısa sürede 10 kilo vermiştim. sonra yine kısa bi sürede 16 kilo olarak geri almıştım o ayrı bi mesele :53:

teşekkürler.evet tiroidlerim gayet normal fakat bu şekilde zayıflayanları duymuştum sormak istedim.

benim kuzenim kullanıyordu zayıfladı ama bir zaman sonra kanama yapmaya başladı.

Yillardir tiroid ilaci kullanan biri olarak sunu söyleyebilirim dogruluk payi yok tabii ki gereksiz yere yüksek dozlar kullanmazsaniz. Avrupa`da bu tip ilaclari sadece recete ile ve kati denetimlerle kullandirtiyorlar. Eczaci süphelenirse bilgisayara bakip sizin daha su kadar hapiniz olmasi lazim deyip vermeme yetkisi var. Burada da kadinlar zayiflama amacli farkli doktorlardan yazdirma yöntemini deniyorlarmis ama artik her doktor bilgisayara bakinca tüm kayitlari görebildigi icin daha iyi denetleniyor. Ben ilacla hizli kilo alimimi denetim altina aldim ancak kendimi tutup yersem yine de kilo aliyorum. Sadece hap yeterli degil.

Merhaba,

öncelikle diger arkadaslarinda söyledigi gibi eger torid bezlerin az calismiyorsa ve doktor yazmadigi sürece bu hap kullanilmasi ölüme dahi getirebiliyor. Normal calisan torid bezleri gereksiz yere bu hapi kullanacak olursa troidbezleri gereginden fazla calisip bir cok organinin calismasini bozuyor ve ciddi rahatsizliklara yol aciyor.
Troid hormonu öyle bir hormon ki vücutta tüm organlar üzerinde etkisi vardir.
Gereginden az calistiginda organlarin islevi yavaslar ve belkide kilo alimina, asiri ve belirtisiz yorgunluga, konsantre bozukluguna, bogulma hissine vs. yol acar.
Eger bu tarz semptomlari kendinde görüyorsan o halde bir doktora gidip TSH t2, t3 vs. troid hormanlarina baktirman gerekir.
Bunun icin koldan kan alinir ve sonuclara göre normalinden cok alcak veya yüksekse ilac tedaviye baslanir.
Bircok doktor 1. kan tahlilindeki sonuc anormal olsada ilac tedaviye baslamadan 2. bir tahlil daha yaptirmak ister, cünkü vucuda hormon hapi girmesi demek ciddi degisikliklerle ayni denkte.
Ben almanyada yasiyorum burada cok itina ile ilac yaziliyor, fakat Türkiye'de hasta oldugum durumda doktora gittigimde elimde 1 canta dolusu kutuyla eve dönüyordum. Bu yüzden güvendiginiz aile hekiminizden yardim almaniz daha dogru olur, kendisinin sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz.

Uzun uzun yazma sebebim bu hormon ilaclari hafife almaya gelmez. Kas yapayim derken göz cikarirsiniz Allah korusun.
Kendimdede bu tür bir rahatsizlikla karsilastigim icin bildiklerimi yazmak istedim.
Bu arada son zamanda ayni yeme aliskanligima ragmen kilo almamin sebebi ve asiri yorgunluk ve unutkanlikda bu yüzden, yani torid bezlerimin gereginden az hormon salgilamasindan olabilecegini ögrendim.

Dedigim gibi bu tür semptomlar hissettiyseniz kan tahlili yapmaniz en dogrusu.

çok teşeekkürler arkadaşlar ben bu kadar zararlı olabilceceğini bilmiyordum. kesinlikle kullanmıycam :))

Arkadaşlar öncelikle ne. Troid ilacı ne kilo aldırır nede kilo verdirir. Bende troid. Hastasıyım sağlıklı beslenmek kilo verdiriyor eğer. Sağlıklı besleniyorsaniz. Kilo verirsiniz yoksa kilo almaya devam eder ben 12 senelik kilo korumasında. Çıktı bende ve doktor ben söylemezsem diyet önermiyor normalde önermesi gerek troid hastasına. Ben soyleyince doktor bile şaşırdı nasıl kilo almadım eğer troid hastasiysam. Ben kilo korumasındayim dedim. Ben sağlıklı beslenerek kilo verdim. İlaç etki etmediği zamanda 1 kilo alıyorum sadece troid için bol su zencefil. İyotlu sebzeler ve balık. Dengelermis troid araştırarak. Onu ogrendim

Back