16 yaşında:) Bir de benim kız başlasa spora çok iyi olacakAyni ben yea hahaha
Kac yasinda
Tabi simdi cok yiyemiyorum spor yapiyoru. cunku
çok popüler bir tatlı merak ediyorum bende yapmak istiyorum eminim lezizdirTRİLEÇE ( 3 SÜT TATLISI )
Trileçe Arnavut tatlısı olarak bilinse de köklerinin Latin Amerika ülkelerine uzandığını ileri sürenler de var. Fakat şu an ki anavatanı Arnavutluk olarak kabul edilmektedir.
Görünüşünden de anlaşılacağı üzere tatlının ana malzemesini süt oluşturuyor. İsteğe göre üzeri karamel veya frambuazla süsleniyor.
Hemen hepsi Balkan göçmeni olan ustalar elbette ki tariflerini vermiyor. Kaymakla inek sütünü karıştırdığını söyleyen de var, bol miktarda krema koyduğunu söyleyen de. En yaygın tarife göre ise keçi, inek, manda sütünün karışımı.
İstanbul'un çeşitli pastanelerine ve restoranlarına ürün gönderen, Beylikdüzü'deki bir imalathanenin trileçe ustası d tarifini söylemiyor. Fakat "sırrı pandispanyasında" diyerek ipucu veriyor ve kekin beyaz kalması gerektiğini vurguluyor.
Trileçenin insanların midesi ile birlikte gönlüne de girmesinin en önemli sebeplerinden biri de hafif bir tatlı olması. Yani hafif, lezzetli bir yaz tatlısı...
Gelelim benim yaptığım tarife... 3 çeşit sütün birini bulamadığım için krema ile lezzeti yakalamaya çalışacağım:)
Kek için malzemeler
5 yumurta ( oda sıcaklığında )
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Süt karışımı için:
2,5 su bardağı inek sütü
2,5 su bardağı keçi sütü
300 ml. krema
Üzeri için:
400-500 gr. frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Eki Görüntüle 1474275
Kekin yapımı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırıyoruz. Aklarını karıştırma kabına alıp 1 fiske tuz ekleyip biraz köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz ve kar haline gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Eki Görüntüle 1474276
Ardından yumurta sarılarını ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurta karışımına ekliyoruz. Bu aşamadan sonra çırpmıyoruz, spatula yardımı ile alttan üste doğru köpüğü söndürmeden karıştırıyoruz.
( Kuru malzemeyi ekledikten sonra spatula veya tahta kaşık kullanmayıp çırpıcı ile karıştırırsanız harcınız söner ve kekiniz pişerken sıkışma yapar ve kabarmaz. )
Eki Görüntüle 1474281
Harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına aktarıyoruz. 170° ısıtılmış fırın da 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1474284
Süt karışımı için:
Sütleri tencereye alıp biraz ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 1474287
Süt karışımı soğuduktan sonra kek kabının tabanına 1 kepçe süt döküp keki üzerine koyuyoruz. ( Kekin tabanının eşit ıslanması için. )
Daha sonra dilimleyip kürdanla üzerine delikler atıyoruz. Kalan sütü üzerine döküyoruz ve çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1474288
Sosu için:
Frambuazı pudra şekerle birlikte rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. Tencereye aktarıp 5 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve frambuaz sos tamamen soğuduktan sonra sosu kekin üzerine döküyoruz. 2-3 saat dolapda dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz
Eki Görüntüle 1474289
Muhteşem bir tatlı oldu, herkese tavsiye edebilirim:)
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum
Eki Görüntüle 1474294
Eki Görüntüle 1474295
KAY Keçi Sütü 1L
Doğal Üründür.
Yarım Yağlı Keçi Sütü, UHT 1 Litre
İçindekiler: Keçi sütü (100ml'de minimum 1,5gr süt yağı içerir)
Sağlığı Yudumlayın: Türkiye'de İlk Kez UHT Ambalajda Keçi Sütü!
• Bebeğiniz için protein ve yağ yapısı yönünden anne sütüne en yakın süttür. İnek sütü alerjisi olanların birçoğu içebilir. Büyümesini hızlandırır, sindirimi kolaydır.
• Et ve balık yemiyorsanız, fosfor ihtiyacını karşılamayı destekler
• Sindirim rahatsızlıklarında mide asitlerini dengeler, bağırsak sağlığınızı korur.
Keçi sütü astım, alerji, sindirim sistemi rahatsızlıkları, hazım sorunları, cilt hastalıkları, bebek egzamaları, varis gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
Keçi sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:
Bileşen/100g.....Keçi sütü...
Kurumadde............13......
Protein (g)..........3.6....
Yağ (g)..............4.2....
Karbonhidrat (g).....4.5...
Kalori (mg)..........69...
Fosfor (mg)..........111...
Kalsiyum (mg)........134....
Mağnezyum (mg).......14.....
Demir (mg)..........0.04....
Çinko (mg)..........0.30....
Sodyum (mg)..........50...
Potasyum (mg).......204......
Vitamin A (IU)......185.....
Tiamin (mg).........0.05....
Vitamin B6 (mg).....0.05...
Çok teşekkürlerçok popüler bir tatlı merak ediyorum bende yapmak istiyorum eminim lezizdir
eline sağlık
rica ederim canım frambuazı ne şekilde ve nerden temin ettin ?Çok teşekkürler
Muhteşem bir lezzette, tavsiye edebilirim:)
Canım taze olarak bulmam zor, ben de dondurulmuş aldım, carrefourda var:)rica ederim canım frambuazı ne şekilde ve nerden temin ettin ?
Çok teşekkür ederim DiloşumVuslat ablacım ellerine sağlık ben bu sütlü ıslak şeye bayılıyorumBol şans diliyorum
Duyduğum ama hiç yemediğim bir tatlı Vuslat cıgım..Sunumdan cheescake gibi duruyor.Çok hoş ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık,bol şansların olsun arkadaşım
Teşekkürler.Yarismada başarılar
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içinBen bu tatlıyı çok seviyorum. Çok güzel görünüyor. Ayrıca anlatımınızı ve sunumunuzu çok beğendim. Başarılar dilerim :)
Rabişimcanim harika görünüyor ellerine emegine saglik
yarismada basarilar dilerim vuslatim
Evet, keçi sütü, inek sütü ve kremadan oluşuyor. Yalnız ben çok sütlü sevdiğimden bol tuttum:) Çok fazla sütlü istemezseniz tabanında sütleri 2er su bardağı kremayı da 300ml yerine 200ml kullanabilirsiniz.hiç tadmadım belki sizin tarifinizi denerim
hem inek hem keçi sütü karıştırılması mı gerekiyor?
Teşekkür ederim:)Ellerinize sağlık, başarılar.
TRİLEÇE ( 3 SÜT TATLISI )
Trileçe Arnavut tatlısı olarak bilinse de köklerinin Latin Amerika ülkelerine uzandığını ileri sürenler de var. Fakat şu an ki anavatanı Arnavutluk olarak kabul edilmektedir.
Görünüşünden de anlaşılacağı üzere tatlının ana malzemesini süt oluşturuyor. İsteğe göre üzeri karamel veya frambuazla süsleniyor.
Hemen hepsi Balkan göçmeni olan ustalar elbette ki tariflerini vermiyor. Kaymakla inek sütünü karıştırdığını söyleyen de var, bol miktarda krema koyduğunu söyleyen de. En yaygın tarife göre ise keçi, inek, manda sütünün karışımı.
İstanbul'un çeşitli pastanelerine ve restoranlarına ürün gönderen, Beylikdüzü'deki bir imalathanenin trileçe ustası d tarifini söylemiyor. Fakat "sırrı pandispanyasında" diyerek ipucu veriyor ve kekin beyaz kalması gerektiğini vurguluyor.
Trileçenin insanların midesi ile birlikte gönlüne de girmesinin en önemli sebeplerinden biri de hafif bir tatlı olması. Yani hafif, lezzetli bir yaz tatlısı...
Gelelim benim yaptığım tarife... 3 çeşit sütün birini bulamadığım için krema ile lezzeti yakalamaya çalışacağım:)
Kek için malzemeler
5 yumurta ( oda sıcaklığında )
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Süt karışımı için:
2,5 su bardağı inek sütü
2,5 su bardağı keçi sütü
300 ml. krema
Üzeri için:
400-500 gr. frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Eki Görüntüle 1474275
Kekin yapımı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırıyoruz. Aklarını karıştırma kabına alıp 1 fiske tuz ekleyip biraz köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri de ilave ediyoruz ve kar haline gelinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Eki Görüntüle 1474276
Ardından yumurta sarılarını ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurta karışımına ekliyoruz. Bu aşamadan sonra çırpmıyoruz, spatula yardımı ile alttan üste doğru köpüğü söndürmeden karıştırıyoruz.
( Kuru malzemeyi ekledikten sonra spatula veya tahta kaşık kullanmayıp çırpıcı ile karıştırırsanız harcınız söner ve kekiniz pişerken sıkışma yapar ve kabarmaz. )
Eki Görüntüle 1474281
Harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına aktarıyoruz. 170° ısıtılmış fırın da 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1474284
Süt karışımı için:
Sütleri tencereye alıp biraz ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 1474287
Süt karışımı soğuduktan sonra kek kabının tabanına 1 kepçe süt döküp keki üzerine koyuyoruz. ( Kekin tabanının eşit ıslanması için. )
Daha sonra dilimleyip kürdanla üzerine delikler atıyoruz. Kalan sütü üzerine döküyoruz ve çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1474288
Sosu için:
Frambuazı pudra şekerle birlikte rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. Tencereye aktarıp 5 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve frambuaz sos tamamen soğuduktan sonra sosu kekin üzerine döküyoruz. 2-3 saat dolapda dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz
Eki Görüntüle 1474289
Muhteşem bir tatlı oldu, herkese tavsiye edebilirim:)
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum
Eki Görüntüle 1474294
Eki Görüntüle 1474295
KAY Keçi Sütü 1L
Doğal Üründür.
Yarım Yağlı Keçi Sütü, UHT 1 Litre
İçindekiler: Keçi sütü (100ml'de minimum 1,5gr süt yağı içerir)
Sağlığı Yudumlayın: Türkiye'de İlk Kez UHT Ambalajda Keçi Sütü!
• Bebeğiniz için protein ve yağ yapısı yönünden anne sütüne en yakın süttür. İnek sütü alerjisi olanların birçoğu içebilir. Büyümesini hızlandırır, sindirimi kolaydır.
• Et ve balık yemiyorsanız, fosfor ihtiyacını karşılamayı destekler
• Sindirim rahatsızlıklarında mide asitlerini dengeler, bağırsak sağlığınızı korur.
Keçi sütü astım, alerji, sindirim sistemi rahatsızlıkları, hazım sorunları, cilt hastalıkları, bebek egzamaları, varis gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
Keçi sütünün 100 gramında bulunan bileşenler şöyle:
Bileşen/100g.....Keçi sütü...
Kurumadde............13......
Protein (g)..........3.6....
Yağ (g)..............4.2....
Karbonhidrat (g).....4.5...
Kalori (mg)..........69...
Fosfor (mg)..........111...
Kalsiyum (mg)........134....
Mağnezyum (mg).......14.....
Demir (mg)..........0.04....
Çinko (mg)..........0.30....