Trikotilomani (Saç koparma hastalığı) ve bütün yanlışlarım..

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.895
4.106
On seneden fazladır saçlarımı yoluyorum,evet on seneden fazla..Ben bile inanamıyorken siz nasıl inanacaksınız..Liseye giderken hep saçlarım kısaydı hiç uzamadı çünkü yoluyordum,işe girince düzelir sandım yine aynı şekilde yolmaya devam ettim hatta son yıllarda iyice olayı abarttım yatağımın kenarı saçlarla doldu..Evi süpürmek istediğimde o alana gelince elimle topluyorum bi avuç saç..Sonra gidiyorum aktara bakım yağlarını alıyorum bakım yapıyorum ama yine aynı tas aynı hamam yaptığım bakımlar işe yarayamıyor bile..Buna çünkü ben izin vermiyorum,tam uzayacakken yine bi atak yol bütün saçları sonra en başa dön yine git aktardan yağ al..On yıldır adam gibi kuaföre gitmedim,arkadaşlarım fön çektirdi ben izledim,evde kendim boyadım,boya tutmadı oturdum ağladım..Çıtçıt kullanıyorum ama nereye kadar bilmiyorum..Boya yapılınca çıtçıtlarla rengi tutmuyor bu sefer onun için ağlıyorum..Bu akşam karar verdim bir daha yolmayacağım daha doğrusu yolmamaya çalışacağım..Eşşek kadar kız oldum ama hala emziği bırakmayan küçük çocuklar gibi saçlarımı bırakmıyorum..Çok kızıyorum kendime şu an,ben istemez miyim kuaföre gitmeyi,ben istemezmiyim farkı farklı renklere saçlarımı boyatmayı..Ama hastalık bu yapıştı mı gitmiyor..Sevgilim yok,olsaydı heralde bırakırdı beni..Elini saçıma atsa çıtçıtlar gelecek..Evlenmek istese saç yok kafamda..Onu da kandırmış olacağım..Evlenecek yaşa geldim sevgiliyi bırakın saçlarım bile yok.Burama kadar geldi sinirle yazıyorum şu an bunları..Verdiğim boya ve yağ parasının haddi hesabı yokken niye böyle yapıyorum ben,neden sürekli kendime zarar veriyorum..Halbuki bi iki ay yolmasam kendine gelecek ama tutamıyorum kendimi..Sonra da pişman olup ağlıyorum..Bi kız için saç ne kadar önemli biliyorum,bunu bildiğim halde hala devam ediyorum benim kadar aptalı yoktur heralde..Geçen bi arkadaşım şakayla karışık saçımı çekti ve o an yıkıldığımın resmiydi..Çıtçıtlar saçımdan çıktı,ne yapacağımı şaşırdım..Her tarafımı da yolmuyorum sadece bi yanımı yoluyorum,ne istiyorsam o yanımdan..Özel şirkette çalışıyorum aldığım maaşım da gayet iyi,geçen gün kaynak yaptırmaya gittim yapmadılar..Sebebi saçımın azlığı ve dayanıksızlığıymış..Ben napıcam bilmiyorum..Bugünden itibaren yolmayacağım saçlarımı,elimden gelen çabayı göstereceğim..Bu hastalık benden güçlü olamaz,ona yenik düşmeyeceğim..Benimde güzel saçlarım olacak,çıtçıt takmaktan kurlulacağım..Benim gibi olanlar birbirimize destek olalım lütfen gün gün yazalım buraya yolup yolmadığımızı,inanın o zaman daha çok birlik olur daha çok güç gelir..Bu akşam benim ilk akşamım,ilerleyen günlerde de gün gün yazmak istiyorum Saçlarımı yolmayacağım kendime artık daha fazla zarar vermeyeceğim..

Sevdiğimiz insanlar "saçının bi teine bile zarar gelmesini istemem" derler ya,benim için bunu demelerine gerek yok ben bütün tellerine zarar vermişim,haberim yokmuş meğer..

gerçekten çok şaşırdım. ben de arada bir iki tel koparırım oynarım falan ama senin ki daha farklıymış canım. bence atlatamayacağın bi durum değil kesinlikle. saçlarını sürekli toplasan hiçbir yerden çıkmayacak bir şekilde işe yarar mı acaba denedin mi. ya da örsen, elin saçına gidemez en azından? aklıma bunlar geldi şuan canım

ya gercekten sac ck onmlı ve anlatklarına cok sasrdımm br dktora grun -ve tvsyelerıme uy saclarını ıstedgn modelı ver ve spreyle sert sabt br sekılde dursun evdede bone tak aklına ble glmesın

Mutlaka bir uzmana( psikiyatrist yada psikolog) gitmenizi tavsiye ederim,bu sorunu kendi başınıza çözmeniz zordur.postiş çıtçıt gibi yöntemler geçici çözümlerdir. bilişsel davranışçı terapiler bu sorununuzu çözmeye yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…