Traş sonrası kızarıklık ve tahrişi önlemenin 14 yolu!

16 Ağustos 2010
294.697
607.051
1.098
43
Malatya
İstenmeyen tüylerden kurtulmak için yapılan traş sonrası ciltte oluşan kızarıklık ve iltihaplanmayı önlemek için deneyeceğiniz bu 14 yöntem cildinizde hayal ettiğiniz pürüzsüzlüğü yaratacak!



İstenmeyen tüylerden kurtulmak bir dert, tüylerden kurtulduktan sonra ciltte oluşan tahribatı düzeltmeye çalışmak ayrı bir dert!

Özellikle de eğer en çok başvurduğunuz epilasyon yöntemi jilet ise, cildinizde sürekli kırmızı benekler ve iltihaplanmış kıl kökleri ile karşılaşırsanız.


Traş kızarıklığı ya hiç yüzeye çıkamamış tüyler nedeniyle ya da traşlanan tüylerin tekrar uzama sürecinde oluşur. Tüyler uzamaya başladığında tekrar deri altına girer ya da kendi etrafında döner. Her iki durumda da cildimizde küçük kızarıklıklar ve iltihaplar oluşur.

Traşlanan tüy yeniden uzama sürecinde deriye tekrar girdiğinde vücut bunu yabancı bir madde gibi algılar ve kendini tüyden korumak için tepki verir. Bu durumda da iltihaplanma ortaya çıkar ve cildinizi güzelleştirmek adına yaptığınız her şey durumun daha da kötü bir hal almasına sebep olur.

İstenmeyen tüylerden kurtulduktan sonra istenmeyen kızarıklık ve iltihaptan da kurtulmanız gerekiyor. peki bunu nasıl yapacaksınız? İşte traş kızarıklığı ve iltihabı ile mücadele etmenin 14 farklı yolu!



Çilek Püresi

Traş uygulamasından sonra cildinizde küçük kırmızı noktalara rastlıyorsanız birkaç gram çilek ile kendinize muhteşem bir solüsyon hazırlayabilirsiniz.

Cildinizde ihtiyaç duyulan bölgelere çilek püresini sürüp 15-20 dakika bekletin ve daha sonra su ile durulayın. Muhteşem kokulu bu uygulama jilet kaynaklı kızarıklık ve iltihapla mücadelenin en etkili yöntemlerinden.


Aspirin

Bacağınızda oluşan kızarıklığın daha da kötü bir boyuta ulaşmasını önleyen aspirin yöntemi oldukça ilginç.

2 aspirini 1 çay kaşığı ılık suya koyun. Uzun bir süre burada bekletin. Suda bekleyen aspirinlerin etrafında yapışkan bir tabaka oluşacak. Bu yapışkan sıvıyı cildinizde oluşan iltihap ya da kızarıklığın üzerine sürün. 10 dakika bekletin ve su ile temizleyin.

Bu tedavi yöntemi hassas ciltler için uygun değildir.


Cadı Fındığı

Sıra dışı cilt sorunlarına alternatif bir tedavi sunan Cadı Fındığı, içerdiği soğutucu ve yatıştırıcı özelliklerden ötürü cilt ve saç bakımında yoğun olarak kullanılıyor.

Cildinize her hafta düzenli olarak cadı fındığı özlü bir krem uygulayın ve masaj yapın. Zaman içerisinde kızarıklık ve iltihaplanma görmeyeceksiniz.



Elma sirkesi


Elma sirkesi salatalardan sonra cilt bakımında da favorimiz oluyor. Elma sirkesinin içerisindeki asidik korozifler,bazı cilt hastalıklarının da önlenmesine yardımcı oluyor.

Bir pamuk yardımıyla elma sirkesini tahriş olmuş bölgeye uygulayın ve kurumaya bırakın. Her gün bir kaç defa uygulayın.

Hassas cilde sahip kişiler bu uygulama için elma sirkesini suyla karıştırarak kullanabilir.


Şeker Peelingi


Hindistan cevizi ve esmer şekeri birlikte kullanmak için harika bir bahane. Bu peelingi ağda, jilet ve tüy dökücü gibi epilasyon uygulamalarından sonra dilediğiniz gibi uygulayabilirsiniz.

2 yemek kaşığı toz esmer şeker ile 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi püresini karıştırarak peelingi hazırlayın.

Duşa girmeden birkaç dakika önce cildinize uygulayın ve duşta ılık su ile durulayın.


Salatalık

Salatalığın nemlendirici ve yatıştırıcı etkileri jiletin yarattığı tahriş edici etkiyi en aza indirmeye yardımcı olur.

1 salatalığı yuvarlak şekilde dilimleyin ve yarım saat dolapta bekletin. Soğuk salatalık halkalarını 10 dakika cildinize masaj yaparak gezdirin.

Bebek Pudrası


Bebek pudrası kızarıklıkları dindirip, kuru cildi sakinleştiren muhteşem bir ürün. Asıl amacı bebeklerin hassas cildinin bezlerden dolayı pişik olmasını önlemek fakat birçok farklı kullanımı da mevcut.

Bebek pudrasını traşlamayı düşündüğünüz alana uygulayın ve 10 dakika bekletin. Bu yöntemle henüz uzamamış tüylerinizden bile etkili bir şekilde kurtulabilir ve cildinizde kızarıklık oluşmasını önleyebilirsiniz.


Hindistan Cevizi yağı


Hindistan cevizi yağının cilt bakımında yoğun bir şekilde kullanıldığını biliyoruz. Fakat epilasyon için kullanımıyla da mucizeler yaratıyor.

Hindistan cevizi yağını elinizle traşlanan bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı tavuk derisi görünümünü de engellediği için en başarılı traş sonrası yöntem olarak biliniyor.
 
Buz torbası

Eğer elinizin altında hiçbir şey yoksa ve traş yaptığınız bacaklarınız kıpkırmızı görünüyorsa hemen buzluğa koşun!

Buz torbası taktiği oldukça uzun zamandır kadınların yaygın olarak kullandığı bir taktik. Bir el havlusu, bez ya da bandana içine doldurduğunuz buz parçalarını cildinizde gezdirin.


Bitkisel yağlar

Jilet kullanımından kaynaklanan kızarıklık ve pürüzleri geçirmenin en etkili yöntemlerinden biri de bitkisel yağlar.

Lavanta, papatya ve aynısefa çiçeği gibi bitkilerin yağları ciltte oluşan tahrişi önlemek için birebir. Yağları cildinize uygularken çok soğuk su dolu küçük bir kaba 5 - 8 damla yağ damlatın ve bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bitkisel yapları asla direkt olarak cildinize uygulamayın.


Çay ağacı yağı


Çay ağacı yağı birçok cilt probleminin tedavisinde ve bakımında kullanıldığı gibi traş sonrası oluşan kızarıklık ve iltihapla mücadele etmenize de yardımcı olabilir.

Çay ağacı yağını direkt iltihaplı bölgeye uygulayın. Yağ, cildinizdeki iltihabın yatıştırılmasına yardımcı olur ve kısa zamanda tüyleriniz normal uzama sürecine döner.

Çay ağacı yağını tüm epilasyon uygulamalarından sonra kullanabilirsiniz.


Kabartma tozu

Jilet kızarıklıkları ve batıklar için kesin çözümün keklerde kullandığınız kabartma tozu olacağını kim tahmin ederdi ki?

1 kahve kupası suya 1 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırın. Bu karışıma pamuğu batırarak gerek gördüğünüz bölge yerleştirip kuruyana kadar bekletin. Birkaç defa uyguladığınızda iltihapların geçtiğini göreceksiniz.


Bal

Antibakteriyel özellikleriyle ön plana çıkan bal, doğal tedavi ve bakım yöntemlerinin yıldızı.

Epilasyondan zarar görmüş bölgeye bal sürün ve cildinizi buz gibi soğuk suyun altında 5 dakika bekletin. Sonrasında bölgeyi elma sirkesi ile temizleyin.


Peki jiletle istenmeyen tüyleri alırken neye dikkat etmeliyiz?


Sürekli olarak traş yapmayın! Cildinize 2-3 günlük molalar verin. Ayrıca şarjlı ya da pilli elektronik jiletleri deneyebilirsiniz.

Jilet işlemine başlamadan önce bölgeyi ılık su ile yıkayın. Duş lifi ile jilet ile traş edeceğiniz bölgeyi en az 5 dakika yıkayın.

Düzgün bir traş yöntemi uygulayın. Aynı bölgeyi daha iyi traş edebilmek için 2 defadan fazla traş etmeyin.

İstenmeyen tüylerinizden kurtulmanızı sağlayacak olan jiletinizi işlemden önce alkol ile temizleyin. Böylece küçük kesikler sonucunda daha farklı bir hastalıkla karşılaşmamı olacaksınız.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…