Transfer öncesi LH E2 kaç olmalı?

merakettiklerim123

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
282
90
Herkese merhaba.

Donmus embriyo transferi öncesi E2, Progesteron, LH değerleriniz kaçtı?

Benim 3. Denemem de negatif oldu, sebebini araştırıyorum. Transfer günü yapılan kan sonucuma göre

e2; 188
Progesteron 39.

Bu değerleri chatCPTden arattırdığımda bu değerlerin tüp bebek transferi öncesi fazla olduğu ve zaten tutma ihtimalinin olmadığını söylüyor.

Pozitife sonuçlanan arkadaşlar değerlerinizi yazabilir misiniz? Tüp bebek transfer günü verdiğiniz kan sonuçlarınız nelerdi?

Progesteron ilaçlarına başlamadan önce adetn 3. Günü progesteron değerim 0,50 idi. E2 değerim 17 idi. Progesteron ilaçlarına başladıktan sonra (progesteron ilaçlarına transferden 4 gün önce başladım) ve transferden bir gün önce progesteron değerim 55 idi. Dün transfer oldum.

İlk transferimde progesteron ilaçlarına başlamadan önce progesteron değerim 2,76 çıktığı için transferim iptal olmuştu.

Hatta şöyle tarihleyeyim daha anlaşılır olur .

16 Kasım adet tarihim
18 Kasım progesteron 0,50 / E2 17
27 Kasım progesteron 0,50
28 Kasım progesteron fitil başladım
30 Kasım progestan dex iğne başladım
2 Aralık progesteron 55
3 Aralık transfer

Benim değerlerim çok yüksekken transfer yapılmış. Daha önceki tutmayan 2 transferimde de durum bu. Benimle aynı şekilde değerleri yüksek olan var mı? Bu normal mi? Yoksa doktorum göz ardı mı etti merak ediyorum
IMG_3064.jpeg

Herkese merhaba.

Benim 3. Denemem de negatif oldu, sebebini araştırıyorum. Transfer günü yapılan kan sonucuma göre

e2; 188
Progesteron 39.

Bu değerleri chatCPTden arattırdığımda bu değerlerin tüp bebek transferi öncesi fazla olduğu ve zaten tutma ihtimalinin olmadığını söylüyor.

Pozitife sonuçlanan arkadaşlar değerlerinizi yazabilir misiniz? Tüp bebek transfer günü verdiğiniz kan sonuçlarınız nelerdi?
Transfer günü Progesteron 23.2 e2yede baktim ama goremedim

Benim değerlerim çok yüksekken transfer yapılmış. Daha önceki tutmayan 2 transferimde de durum bu. Benimle aynı şekilde değerleri yüksek olan var mı? Bu normal mi? Yoksa doktorum göz ardı mı etti merak ediyorum
Eki Görüntüle 3514806
Böyle yazıyor yani bu değer yüksekken transfer olmazmış. Allahım daha biz neler yaşıcaz ya Çünkü; progesteron hormonu değerleri (1.5'ten fazla olduğu durumlar) erken arttığında, progesteron hormonu yüksekliği nedeniyle rahim iç zarı erken olgunlaştığı için embriyo transfer edilse bile embriyonun tutunma şansı çok azalacaktır.

Eki Görüntüle 3514806
Şimdi çok yüksekken transfer yapılmış diyorsunuz ama önemli olan bu değer ilaçlar sayesinde mi bu şekilde arttı? Eğer progesteron kullanmaya başlamadan böyle arttıysa yumurta çatlamış demekmiş. Bunun gözardı edildiğini sanmıyorum. Bir de sizin referans aralığınız hangi dönem için referans aralığı, o da önemli. Burda tek bir değere göre yorumlayıp bu sebepten tutmadı demeyin bence. Başka bir doktora danışmak iyi olabilir.

Doktorumu değiştirip danışacağım. Kafam çok karıştı. Transfer öncesinde ilaç da kullanmamıştım. 3 transfer öncesinde de değerlerim bu şekilde yüksekmiş. Hep transfer sonrası kullandım estrofem vs. Çok merak ediyorum bunu.

Böyle yazıyor yani bu değer yüksekken transfer olmazmış. Allahım daha biz neler yaşıcaz ya Çünkü; progesteron hormonu değerleri (1.5'ten fazla olduğu durumlar) erken arttığında, progesteron hormonu yüksekliği nedeniyle rahim iç zarı erken olgunlaştığı için embriyo transfer edilse bile embriyonun tutunma şansı çok azalacaktır.
Bu bir ihmalse çok üzüleceğim.

Ben de eylül ayında natürel siklüs dondurulmuş embriyo transferi oldum. 8 eylülde progestan 300 mg vajinal kapsül kullanmaya başlayıp 12 eylülde transferim olmuştu. transfer günü progesteron bakıldı, 70 civarı çıktı. 50 nin üzerinde olduğu için ayrıca progesteron iğne vurmadım. dolayısıyla dışarıdan alınan ilaçlar sebeiyle progesteron artıyor doğal olarak diye düşünüyorum. E2 ise neredeyse adet döneminin 20. günlerinde yumurta varlığı devam ettiği için 100 küsürler olabilir. benim yumurtalar asenkron geliştiği için bu şekilde olabilir diye düşünüyorum. geçen hafta taze transfer oldum, progesterona bakılmadı. Yine opu ile transfer arasında 5 gün progestern vajinal kapsül kullandım ve ek olarak progestan dex de vurdum. opudan 5 gün sonra transferim oldu. Taze transfer ve dondurulmuş yumurta transferinde de ilaç kullanma reçeteme tekrar baktım ve vajinal kapsül kullanımı var dolayısıyla değerinin yüksek olması da normal değil mi...

Ben de eylül ayında natürel siklüs dondurulmuş embriyo transferi oldum. 8 eylülde progestan 300 mg vajinal kapsül kullanmaya başlayıp 12 eylülde transferim olmuştu. transfer günü progesteron bakıldı, 70 civarı çıktı. 50 nin üzerinde olduğu için ayrıca progesteron iğne vurmadım. dolayısıyla dışarıdan alınan ilaçlar sebeiyle progesteron artıyor doğal olarak diye düşünüyorum. E2 ise neredeyse adet döneminin 20. günlerinde yumurta varlığı devam ettiği için 100 küsürler olabilir. benim yumurtalar asenkron geliştiği için bu şekilde olabilir diye düşünüyorum. geçen hafta taze transfer oldum, progesterona bakılmadı. Yine opu ile transfer arasında 5 gün progestern vajinal kapsül kullandım ve ek olarak progestan dex de vurdum. opudan 5 gün sonra transferim oldu. Taze transfer ve dondurulmuş yumurta transferinde de ilaç kullanma reçeteme tekrar baktım ve vajinal kapsül kullanımı var dolayısıyla değerinin yüksek olması da normal değil mi...
Benim yumurtalarım da asenkron, 2si önden biri geriden takip ediyordu. Acaba bundan dolayı olabilir mi?

Herkese merhaba.

e2; 188
Progesteron 39.

Progestn 50.1 e2 58 miş

Benim e2 188miş. Ve diğerler transferlerimde de aynı şekilde çok yüksekmiş. Henüz doktorla görüşemedim ama olumsuz olmasını ben buna bağlıyorum. Çünkü herhangi bir ilaç kullanmamıştım. Siz pozitif sonuç aldınız değil mi?
Dogal gebelikmi denemistin yook 6 ci gündeyim bende ilac iğne kullnmiyrm fitil var bi

X