• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trafik

Askisi

Kizimiz ile cekirdek aile
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2007
1.684
4
116
Almanya
Bu konu aslinda Türkiye icin büyük bir dert!!!! benim icimde de bir dert, tartismak istiyorum....SAKIN UZERINIZE ALINMAYIN, GENEL KONUSACAGIM

Türkiye trafigi berbat!!!! Neden??? Kimse trafik kurallarina uymuyor, diger sürücülere saygi duymuyor, ne olursa olsun bu yol benim deyip atliyorlar yola!!! Kemer yok, güvenlik yok, kurallara uymak yok...daha ne sayayim... o kadar cok varki... Neden insanlar birazcik olsa dikkat etmiyorlar, kazalar o zaman azalir belki???? Ehliyeti kursa gitmeyerek satin aliyorlar ama hic bir bilgi YOK!!!!! Hic bir ders YOK!!!! Kaygan yolda araba nasil kullanilir?? Karli yolda, yagmurlu yolda??? bilmiyolar ya da yapmiyorlar!!!!
Kirmizida durursun, "kardesim ne duruyorsun" derler, korna calarlar yada isiga hic bakmadan devam ederler!!! Herkes oyle yapsa trafik berbat olur...ki oyle oluyor orda malesef!!!!
Bir avrupali olarak ta cok sikayetlerim var. Her sene nerdeyse Türkiye ye vatanimiza arabayla gidiyoruz. Ama iskence cekiyoruz, yetmiyor yabanci ülkelerde cektigimiz zaten....Yabanci plakan varsa sikistirilar seni, eeeeee avrupali.....kac sefer geldi basimiza!!!! ya insan deli oluyor yaaaaaaa

Sizler, hele ki ist yasayanlar, neler düsünüyorsunuz, avrupadakiler, buyrun tartisalim konusalim.....
ben sinirlendim zaten simdiden....kötükedihüso:oklava:

Bana cok acayip geliyor cünkü avrupada oyle birsey yok!!! kurallara uymazsan ehliyet de gidebiliyor, cezayi yiyorsun!!!! Türkiye'de kimse kormkmuyor galiba AN LA MI YO RUMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En son izine gittigimde izmire...
yaya gecitinden bir oglan gecti ordan gecen araba nerdeyse eziyordu cocugu nasi korna caliyor arabadaki kadin bide bagiriyor, nerdeyse inip dövecek ben tabi soklardayim:1shok::gitme:

yaşım kadar istanbulda yaşıyorum ,8 yıldır ist. trafiğinde araba kullanıyorum ,başıma hiç şıkıştırma ,sarkıntılık v.s gelmedi ,trafik evet kötü fakat yeni yeni düzelmeye başladı ,toplu taşıma araçlarına gelen düzenleme ve yol genişletme çalışmaları sonrası biraz daha çekilir hale geldi .aslında çokta fena değil ,sadece özel günlerde hafta sonu v.s ,yada yağmurlu havalarda köprü trafiği felç oluyo ,bunun dışında bi şikayetim yok..

ya böyle yapan cok var yaa malesef...öncülük yayalara tabi gecitten gecerse!!! ama yayagecitinden disarda gecerse, sofor hakli o zaman!!! nasil düzelecek bu durum kimse düsünmüyor

Bir senesi iki seritli yolda ilerliyoruz....cift gidis cift gelis. Sag taraftayiz tabiki ve iki seritli olunca cokta yavas degildik...120 falandi galiba...hemen sol tarafta ist plakali bio araba ve resmen bastiriyo babamda bastirdi cunku acayip sikistiriyorlar....hemen sag tarafta bir benzinlik ve aniden bir araba cikti yola ve hic bakmadan!!! Allah'im yaaaaaaa cift seritli yol be adam, neden bakmiyorsun bee biri gelir, hizli olur, laaaaaa ilahe illallah!!!! napacaksin. fren yaptik ama nasil!!!!!!!!!!!!!! yan tarafa da atamiyoruz kendimizi araba var!!! kornaya bastik adam yoldan cekildi...yanindan gecerken el kaldirdim adama sen delimisin gibisinden!!!!!! korna caliyor el kaldiriyor falan.....ne insanlar var yaaaaaaaaaaaaaaa

o kadar cok olay yasadimki orda.... yabanci plaka olmasi cabasi!!! artik yandin!!! neden böyle yapiyorlar bizde Türk'üz, bizim vatanimiz, hasretle geliyoruz zaten....

İster Avrupalı olun ister bizim gibi Türkiye'li, her yerde kurallara uymayanlar vardır.
Ne yani şimdi Avrupada trafik kurallarına herkes uyuyor mu?
Evet Türkiye'de de uymayanlar var, ama ben her gün trafiğin içinde biri olarak bu saydığınız olumsuzlukları bir çoğunu görmüyorum. Anlattıklarınız yıllar öncesine dayanıyor.
Ülkemizde içinizdeki trafik canavarını durdurun diye bir kampanya yapıldıktan sonra artık trafik kazalarında azalmalar oldu.
Trafik kazası her yerde olur.
Madem ülkemizin trafiğinden şikayetçisiniz, ya buraya gelmeyeceksiniz yada arabanızla değil uçakla geleceksiniz. Böylece sıkıntı çekmezsiniz.

Ayrıca bu sene tatilimde yabancı plakalı bir aracın yolda yaptığı trafik ihlallerini yazsam burada en azından 3 sayfalık bir yazı çıkar. Kimsenin de yabancı plakalı aracı sıkıştıracak kadar (yada en azından büyük bir çoğunluğun) psikopat olduğunu sanmıyorum.

Tükiye de arabaya ihtiyacimiz v ar ve onun icin geliyoruz. Türkiye de neler neler var bilmiyorsunuz ben her sene görüyorum, gecen yaz 2009 ailemi polisler durduruyor ve bunu kac sefer yasadik!!! abi radardan gectin, hiz yaptin!!! ama resimi isteyince yok bisey...eline biresy verdinmi ohhhh ne güzel...neden bizi yabancilari durduruyorlar???
Heryerde trafik kurallarina uymayanlar vardir yok demedim zaten ama Türkiye'de bu cok fazla...ben fransayi bilirim, almanya yi bilirim ve arabayla gelirken avrupa ulkelerinden gecerken görüyorum, genel olarak kurallar oturmus, insanlar dikkat ediyor ama ben bunu tr de göremedim henüz!!! ve üzülüyorum bu duruma...
Gecen yilbasi tr deydim ve yanimdan gecen arabaya dikkat ttimde kemer takilmamis ve kimdi o biliyormusunuz??? polisti!!! genel olarak diyorum hala ordaki insanlar oyle alismislar ama bizlere acayip gelyior!!!

sevgili aşkısı arkadaşım maşallah avrupalı olmuşsun çok yakışmış ama biz türkler naaparsın böyleyiz kural tanımayız ışık yaya kemer dinlemeyiz ezip geçeriz ha bide senin gibi gün görmüş avrupalı yabancı plakalı araçları gördüğümüzde sıkıştırırzı hatta suyunu çıkarmaya çalışır ezeriz bunları söylememizi bekliyorsun sayın aşkısı çok yazık gelmeyin ozaman kardeşim benim güzel ülkeme siz sayın avrupalılar bu trafiğe katlanamıyorsanız işte uçak seferleri var neredeyse her st var artık ayrıca belliki kurala diyen siz kuraldan bihabersiniz ister çift şerit ister tek şeritli yolda araba 120 hız yapmaz yapmamalı :olmaz:

Direksiyon başında artislik yapan çok bu memlekette.. Çok üzgünüm çoook

Tükiye de arabaya ihtiyacimiz v ar ve onun icin geliyoruz. Türkiye de neler neler var bilmiyorsunuz ben her sene görüyorum, gecen yaz 2009 ailemi polisler durduruyor ve bunu kac sefer yasadik!!! abi radardan gectin, hiz yaptin!!! ama resimi isteyince yok bisey...eline biresy verdinmi ohhhh ne güzel...neden bizi yabancilari durduruyorlar???
Heryerde trafik kurallarina uymayanlar vardir yok demedim zaten ama Türkiye'de bu cok fazla...ben fransayi bilirim, almanya yi bilirim ve arabayla gelirken avrupa ulkelerinden gecerken görüyorum, genel olarak kurallar oturmus, insanlar dikkat ediyor ama ben bunu tr de göremedim henüz!!! ve üzülüyorum bu duruma...
Gecen yilbasi tr deydim ve yanimdan gecen arabaya dikkat ttimde kemer takilmamis ve kimdi o biliyormusunuz??? polisti!!! genel olarak diyorum hala ordaki insanlar oyle alismislar ama bizlere acayip gelyior!!!

Türkiye'de neler var neler görmüyormuyum? Allah aşkına sizin senede bir geldiğiniz ülkemde ben 43 yıldır hemde İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorum. Ülkem insanlarını da, kurallarını da sizden daha iyi bilirim.
Merak etmeyin radar yüzünden sırf siz (sizin tabirinizle) yabancıları durdurmuyorlar. Radara yakalananları durdururlar, ister yabancı olsun ister bizler olalım. Afedersiniz ama hız yaptığınızın resmini nasıl çekecekler bunu anlamadım ben.
Ayrıca trafik cezalarında ceza ile birlikte resmi yollanıyor, itiraz ederseniz resmi size veriyorlar.

sevgili aşkısı arkadaşım maşallah avrupalı olmuşsun çok yakışmış ama biz türkler naaparsın böyleyiz kural tanımayız ışık yaya kemer dinlemeyiz ezip geçeriz ha bide senin gibi gün görmüş avrupalı yabancı plakalı araçları gördüğümüzde sıkıştırırzı hatta suyunu çıkarmaya çalışır ezeriz bunları söylememizi bekliyorsun sayın aşkısı çok yazık gelmeyin ozaman kardeşim benim güzel ülkeme siz sayın avrupalılar bu trafiğe katlanamıyorsanız işte uçak seferleri var neredeyse her st var artık ayrıca belliki kurala diyen siz kuraldan bihabersiniz ister çift şerit ister tek şeritli yolda araba 120 hız yapmaz yapmamalı :olmaz:

Harikasın. a.s. Şeniz Şeniz

daha dün fransa dahil bir kac ülkeyi iceren seyahatten döndüm...

özellikle fransa da trafik kurallarina uyuldugu ve trafigin düzenine asla katilmiyorum... gözlerim yuvalarindan firladi... adamlar sanki carpisan arabalara biniyorlar... 2 farkli sehirde 2 kez gözümüzün önünde arabalar öndekine carpti ve öyle alismislar ki hic biri durmadi bile. ne carpan ne carpilan.. sadece elle isaretlesip yollarina devam ettiler...

üstelik özellikle paris te tamponu saglam araba sayisi cok az .. eeee peki bunlar kurallara cok uyuldugu icin mi oluyor :roflol:

ayrica yazilarinizda kendinizi türk olarak görmediginizi fartkettim... siz kendinizi avrupali olarak degerlendirir, sonra türkler türkiye de size sizin davrandiginiza karsilik davraninca da ee biz türk degil miyiz.. bize neden yabanci muamelesi yapiliyor dersiniz... muamma yani turkbayragi

ayrica atlamisim ekliyorum. radarda resim soruyoruz yok ! demissiniz. evet türkiye de radarlarda fotograf cekilmiyor cünkü türk insani radara hizli girdiyse yabancilar ( su medeni avrupalilar ) gibi kivirip hayir yapmadim demeyip koclar gibi itiraz etmeden cezasini ödediginden gerek duyulmuyor.. avrupa da fotograf olmasnin sebebini ne saniyorsunuz ??? cezalar eve gönderiliyor ve bu medeni arkadaslar da hayir ben degildim o dedikleri ve ödemek istemedikleri icin kanit olsun diye

Son düzenleme:
Bu konu aslinda Türkiye icin büyük bir dert!!!! benim icimde de bir dert, tartismak istiyorum....SAKIN UZERINIZE ALINMAYIN, GENEL KONUSACAGIM

Türkiye trafigi berbat!!!! Neden??? Kimse trafik kurallarina uymuyor, diger sürücülere saygi duymuyor, ne olursa olsun bu yol benim deyip atliyorlar yola!!! Kemer yok, güvenlik yok, kurallara uymak yok...daha ne sayayim... o kadar cok varki... Neden insanlar birazcik olsa dikkat etmiyorlar, kazalar o zaman azalir belki???? Ehliyeti kursa gitmeyerek satin aliyorlar ama hic bir bilgi YOK!!!!! Hic bir ders YOK!!!! Kaygan yolda araba nasil kullanilir?? Karli yolda, yagmurlu yolda??? bilmiyolar ya da yapmiyorlar!!!!
Kirmizida durursun, "kardesim ne duruyorsun" derler, korna calarlar yada isiga hic bakmadan devam ederler!!! Herkes oyle yapsa trafik berbat olur...ki oyle oluyor orda malesef!!!!
Bir avrupali olarak ta cok sikayetlerim var. Her sene nerdeyse Türkiye ye vatanimiza arabayla gidiyoruz. Ama iskence cekiyoruz, yetmiyor yabanci ülkelerde cektigimiz zaten....Yabanci plakan varsa sikistirilar seni, eeeeee avrupali.....kac sefer geldi basimiza!!!! ya insan deli oluyor yaaaaaaa

Sizler, hele ki ist yasayanlar, neler düsünüyorsunuz, avrupadakiler, buyrun tartisalim konusalim.....
ben sinirlendim zaten simdiden....kötükedihüso:oklava:

söylediklerinde çok haklısın kesinlikle katılıyorum
yalnız bir yere takıldım
"bir avrupalı olarak" derken? :uhm:
"avrupada yaşayan biri olarak demek istedin sanırım"
buna niye takıldın dersen
biraz övünme, biraz aslını inkar, biraz da avrupalı olmayanları küçümseme hissettim
yanlış anlamış ve yorumlamış olabilirim tabii

üstelik yurt dışında yaşayıp da Türkiyeye gelenlere bir haller oluyor
ordaki kurallardan bunalıyorlar herhalde
buraya gelince kural mural yok
bir de avrupalı! ya
üstün tabii, bütün yolları onlara vermek lazım

Direksiyon başında artislik yapan çok bu memlekette.. Çok üzgünüm çoook

Türkiye'de neler var neler görmüyormuyum? Allah aşkına sizin senede bir geldiğiniz ülkemde ben 43 yıldır hemde İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorum. Ülkem insanlarını da, kurallarını da sizden daha iyi bilirim.
Merak etmeyin radar yüzünden sırf siz (sizin tabirinizle) yabancıları durdurmuyorlar. Radara yakalananları durdururlar, ister yabancı olsun ister bizler olalım. Afedersiniz ama hız yaptığınızın resmini nasıl çekecekler bunu anlamadım ben.
Ayrıca trafik cezalarında ceza ile birlikte resmi yollanıyor, itiraz ederseniz resmi size veriyorlar.

Hiz yaptiginizin resmi radar la cekilir, radar dedigin odur, makine yani radar direksyondaki kisinin resmini ceker, ve o an alt kisminda yazar ne kadar hizla gitmissin!!!
Ben memleketimi cok seviyorum kötülemek istemiyorum sadece care bulunmali diyorum, ve hala da üstüne basa basa söylüyorum, avrupalilara ayricalik yapiliyor!!!

daha dün fransa dahil bir kac ülkeyi iceren seyahatten döndüm...

özellikle fransa da trafik kurallarina uyuldugu ve trafigin düzenine asla katilmiyorum... gözlerim yuvalarindan firladi... adamlar sanki carpisan arabalara biniyorlar... 2 farkli sehirde 2 kez gözümüzün önünde arabalar öndekine carpti ve öyle alismislar ki hic biri durmadi bile. ne carpan ne carpilan.. sadece elle isaretlesip yollarina devam ettiler...

üstelik özellikle paris te tamponu saglam araba sayisi cok az .. eeee peki bunlar kurallara cok uyuldugu icin mi oluyor :roflol:

ayrica yazilarinizda kendinizi türk olarak görmediginizi fartkettim... siz kendinizi avrupali olarak degerlendirir, sonra türkler türkiye de size sizin davrandiginiza karsilik davraninca da ee biz türk degil miyiz.. bize neden yabanci muamelesi yapiliyor dersiniz... muamma yani turkbayragi

en TürkÜm buna kesinlikle bisey diyemezsiniz, olmasaydim coktan vatandasliktan cikmistim!!!
Ben Paris i de biliyorum, evet orda arabalar ayni ist daki gibi...orasi öyle, sadece tÜrkiye´de bu sorun var demiyorum ki zaten...Mesela Almanya da adamlar arabali cok hizli kullaniyorlar orda da o var ne yapalim...ama Türkiye benim memleketim, ve orda bu tür seyler de var, bu büyük bir sikinti, problem ve bunu cözmek lazim dioyorum
Herkes beni yanlis anliyor
Ama Türklügüme kesinlikle laf edemezsiniz arkadaslar...lütfen

Avrupa'yı ya da başka yeri bilmem!
Ama daha dün yeşil ışıkta karşıdan karşıya geçiyordum.(bir yayayım ve yeşil ışıkta yaya geçidinden geçiyorum!)Tam ben geçerken arabanın biri hiç durmadan hızla önümden geçti!Sonra camını açıp bana küfürler savurdu!:olmaz:
Bu olay Avrupa'da da yaşanabilir, ABD'de de yaşanabilir, Hindistan'da daha çok yaşanabilir!Artık yolları boş bulduğum zaman geçiyorum karşıdan karşıya!!:delphin:

Ben ne zamandir yazamadim, izindeydim ama gördüm trafigini Tr nin!!!! ayni, Tr nin her yerinde ayni....ben ordayken haberler verdi, adam kirmizi isikta gecti ve o an yayaya carpti!!!! bu nasil trafik yaaaaaaaaa Allah askina!!! kirmizi isikta gecmegi ne zannediyorlar cok mu iyi!!!!
Bakin, yanlis anlasilm ak istemiyorum, bu trafik konusu sadece Tr de degil heryerde var, ama yogun olarak Tr de haberlerde gösterdikleri icin beni üzüyor!!! Nerde var bayramda 100 den fazla adam ölen ülke???????? Ne bicim birsey yaaaaaaaaa, 3 günde ne insanlar öldü yaaaaaaaaa!!!!
Ben üzüldügüm icin, bu konuyu actim arkadaslar, ben Türk vatandasiyim ve gurur duyuyorum...biraz ölülerin yasandigi trafigi gözden gecirsek, söförler dikkatli gitse kurallara uysa bunlar olmaz!!
insallah düzelir

Back