Teşekkür ederiz. Ülkemizdeki sigortacıların bu üçkağıtçılıkları hiç bitmiyorHerkese merhabalar; hafta sonu kuaförde saçlarımı boyatırken bir olaya şahit oldum ve bir avukat olarak forumdaki okurları uyarmak istedim. Açıkçası kendimi sorumlu hissettim. Kuafördeki stajyerlerden birisi motor kazası geçirmiş ve kolu kırılmış. Trafik sigortasını yapan kişiyle görüşmüşler ve sigortacısı kol kırıklığı sebebiyle 80-90 bin para alacaklarını söylemiş, kendisinden vekalet almış ve tahsil edilen paranın yarısını kendisinden alacağını söylemiş. Çocuk da kabul etmiş.
Avukat olduğumu duyunca danışmak istedi, gerçekten 80 90 bin alır mıyım ama yarısını sigortacıya vermek fazla değil mi diye sordu.
Sigortacının dava açma yetkisi söz konusu değil arkadaşlar. Sigortacı da bu işi bir avukata yaptıracak ve avukat dava sonunda bir vekalet ücretine hak kazanacak. Belirtilen yüzde 50 tamamıyla sigortacının cebine kalacak. Yani işi yapan, tazminatı kazanan avukat iken aradaki sigortacı (avukatın bile talep edemeyeceği bir oran olan yüzde 50) sini alacak. biz avukatlar bile tazminatın en fazla yüzde 25'ini talep edebiliyoruz.
Diyeceğim o ki lütfen mağduriyetlerinizden kazanç sağlayan kişilerden uzak durun.
Teşekkür ederizHerkese merhabalar; hafta sonu kuaförde saçlarımı boyatırken bir olaya şahit oldum ve bir avukat olarak forumdaki okurları uyarmak istedim. Açıkçası kendimi sorumlu hissettim. Kuafördeki stajyerlerden birisi motor kazası geçirmiş ve kolu kırılmış. Trafik sigortasını yapan kişiyle görüşmüşler ve sigortacısı kol kırıklığı sebebiyle 80-90 bin para alacaklarını söylemiş, kendisinden vekalet almış ve tahsil edilen paranın yarısını kendisinden alacağını söylemiş. Çocuk da kabul etmiş.
Avukat olduğumu duyunca danışmak istedi, gerçekten 80 90 bin alır mıyım ama yarısını sigortacıya vermek fazla değil mi diye sordu.
Sigortacının dava açma yetkisi söz konusu değil arkadaşlar. Sigortacı da bu işi bir avukata yaptıracak ve avukat dava sonunda bir vekalet ücretine hak kazanacak. Belirtilen yüzde 50 tamamıyla sigortacının cebine kalacak. Yani işi yapan, tazminatı kazanan avukat iken aradaki sigortacı (avukatın bile talep edemeyeceği bir oran olan yüzde 50) sini alacak. biz avukatlar bile tazminatın en fazla yüzde 25'ini talep edebiliyoruz.
Diyeceğim o ki lütfen mağduriyetlerinizden kazanç sağlayan kişilerden uzak durun.
Geçici maluliyet gideri, bakıcı gideri, manevi tazminat, tedavi gideri. Hepsi ayrı ayrı alabileceğiniz alacak kalemleri.Aslında kendisi de karşı tarafın sigortasına mektup gönderse işleri halledebilir. Avukata gerek yok.
İlk aşamada dava vs olmadan uzlaşabiliyorlar.
Kaza sonucu sakatlık yasayanlar için minik bir yapılacaklar bilgisi vereyim;
İlk sayfaya Plakayı, kaza tarihi, sakatlık detaylarini ve ulaşım bilgilerini yazan bir dilekçe hazırlayın - başkasına yazdırmaya gerek yok, okunaklı anlaşılır olsun yeter.
İçine mutlaka kaza tespit tutanağı, varsa ifadeler,kyok vs , varsa olay yeri görüntüleri,kaza anı videosunun olduğu CD , mutlaka genel adlı muayane raporu, kiriginiza cikiginiza dair evraklar,epikrizler, Mr raporlari , mesleğinizi - gelirinizi - çoluk çocuk sahibi olup olmadığınızi belirten edevlet evrakları (çünkü bunlar tazminatı belirliyor) ve son olarak kimlik fotokopinizi yollayın, posta ile gönderin. Hatta emin olmak için az daha para verin iadeli taahhütlü gönderin.
Zaten on - onbeş gün içinde mail ile dönüş yapıyorlar. Ya uzlasiyorlar para teklif ediyorlar, ya bizim hekimimiz sizi görsün diyorlar (ki onların hekimi biraz daha az oran yazmaya meyilli) ya siz bilmemne raporu alın diyor,o rapor da binbesyuz lira falan,bazı hastaneler veriyor sadece. Ya da reddediyorlar .
Bu işlemlerde genelde sonuç çıkıyor, ama eğer reddedilirseniz bir sigortacıya ya da avukata falan verin, zaten kaza gecirdiyseniz telefonunuz susmuyordur
Once kendiniz halletmeye çalısın. Baktınız masrafı çok, rapor bilmemne istiyorlar, ya da olumsuz konusuyorlar, o zaman çıkan tazminattan %15-20 falan kesinti alacak bir kurum bulun - ama tazminat çıkmazsa sizden bir kuruş masraf parasi istemeyeceklerine dair yazılı anlaşma yapın-
Merak etmeyin,böyle anlaşacak çok yer var. %50 coook fahiş bir oran
Peki iyi paralar çıkar mı? İyileşme oraniniza göre. Yani 6-12 ay geçtikten sonra hala az çok kazanın etkisi varsa alirsiniz iyi paralar. Ama 6 -12 ay sonra iyilesirseniz, ağrınız siziniz kalmazsa şans işi, bir kuruş alamama ihtimali de var. Çünkü onların vereceği para 'kalici sakatlık parasi'.
Bedensel hasara dayalı tazminat ödemelerinde ilk aşamada davaya vs gerek yok ki. İlk aşamada vekalet verilen kurum da zaten sağlık raporu alıp sigortayla uzlaşmaya çalışıyor, sadece üstte yazdığım evraklarla . Çoğu zaman anlaşıyor, bazen arabulucuya veriyorlar, arabulucu ile cozuyorlar.Geçici maluliyet gideri, bakıcı gideri, manevi tazminat, tedavi gideri. Hepsi ayrı ayrı alabileceğiniz alacak kalemleri.
Büyük hukuk büroları 'tazminat çıkmazsa senden masraf almayacagim' diyor ve ciddi zarar etseler bile masraf talep etmiyorlar. Buna ben de şahidim. Genele vurulduğunda kazandıkları rakam o kadar fazla ki, kaybedilenlerden alacakları üç beş kuruş onları zaten rahatsız etmiyor. Üstelik bu garantiyi verdikleri için mağdur sayıları artıp daha çok kazanıyorlar (zaten alirken belli ölçüye sahip insanları aliyorlar, bir şey çıkmama ihtimalleri düşük oluyor).Şahsi kanaatim ' tazminat çıkmazsa senden masraf almam " gibi bir kanaatte bulunan avukata güvenmeyin. Piyasa adamıdır o. İşini bilen avukat dava masrafını cebinden harcamaz. Her türlü masrafı muvekkilinden alır. Avukat sonuç garantisi veremez. Sonucu garantileyen avukata katiyen güvenmeyin.
Çok teşekkürler çok yararlı bir bilgilendirme olmuş.Herkese merhabalar; hafta sonu kuaförde saçlarımı boyatırken bir olaya şahit oldum ve bir avukat olarak forumdaki okurları uyarmak istedim. Açıkçası kendimi sorumlu hissettim. Kuafördeki stajyerlerden birisi motor kazası geçirmiş ve kolu kırılmış. Trafik sigortasını yapan kişiyle görüşmüşler ve sigortacısı kol kırıklığı sebebiyle 80-90 bin para alacaklarını söylemiş, kendisinden vekalet almış ve tahsil edilen paranın yarısını kendisinden alacağını söylemiş. Çocuk da kabul etmiş.
Beni telefonumdan ev telefonundan aradılar nerden buluyorlarsa ayrıca ozamanlar on ödeme felanda istediler 5 6 bin civarı kabul etmedim tabiiHerkese merhabalar; hafta sonu kuaförde saçlarımı boyatırken bir olaya şahit oldum ve bir avukat olarak forumdaki okurları uyarmak istedim. Açıkçası kendimi sorumlu hissettim. Kuafördeki stajyerlerden birisi motor kazası geçirmiş ve kolu kırılmış. Trafik sigortasını yapan kişiyle görüşmüşler ve sigortacısı kol kırıklığı sebebiyle 80-90 bin para alacaklarını söylemiş, kendisinden vekalet almış ve tahsil edilen paranın yarısını kendisinden alacağını söylemiş. Çocuk da kabul etmiş.
Ben de aynı öneride bulundum üstteki mesajlarda :)Ben de arttırarak diyorum ki avukata gitmeyin yüzde 25i de kaptırmayın. Sigortacı olarak söylüyorum ki bu para alma olayını genellikle sigorta acenteleri değil sigorta dosyaları üzerine kurulan hasar büroları yapıyor. Kendi acentenize giderseniz de sizden bir para talep etmeden dosyanızı oluşturup işlemlerinizi yaparlar. Avukatlar para kazanmak için çok basit olaylarda dahi dosya açıp yüzde alma derdindeler. Her meslekte olduğu gibi sigortacılarda da işini iyi yapan birine rastlarsanız cebinizden para çıkmaz. En kötü sigorta şirketine kendiniz başvurursunuz. Danışma hatlarını ararsanız adım adım anlatıyorlar zaten ne yapılacağını.
Ben de arttırarak diyorum ki avukata gitmeyin yüzde 25i de kaptırmayın. Sigortacı olarak söylüyorum ki bu para alma olayını genellikle sigorta acenteleri değil sigorta dosyaları üzerine kurulan hasar büroları yapıyor. Kendi acentenize giderseniz de sizden bir para talep etmeden dosyanızı oluşturup işlemlerinizi yaparlar. Avukatlar para kazanmak için çok basit olaylarda dahi dosya açıp yüzde alma derdindeler. Her meslekte olduğu gibi sigortacılarda da işini iyi yapan birine rastlarsanız cebinizden para çıkmaz. En kötü sigorta şirketine kendiniz başvurursunuz. Danışma hatlarını ararsanız adım adım anlatıyorlar zaten ne yapılacağını
Lady bug lar karisti kuzum ❤Lady bug zaten hasar danışmanlık şirketine gidin dememiş ki, karşı tarafınki hangi sigortaysa orayla irtibata geçin, kendiniz halletmeye çalısın , demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?