Trafik kazaları hakkında bilgi vermek istiyorum

alyevav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
585
648
103
Herkese merhabalar; hafta sonu kuaförde saçlarımı boyatırken bir olaya şahit oldum ve bir avukat olarak forumdaki okurları uyarmak istedim. Açıkçası kendimi sorumlu hissettim. Kuafördeki stajyerlerden birisi motor kazası geçirmiş ve kolu kırılmış. Trafik sigortasını yapan kişiyle görüşmüşler ve sigortacısı kol kırıklığı sebebiyle 80-90 bin para alacaklarını söylemiş, kendisinden vekalet almış ve tahsil edilen paranın yarısını kendisinden alacağını söylemiş. Çocuk da kabul etmiş.
Avukat olduğumu duyunca danışmak istedi, gerçekten 80 90 bin alır mıyım ama yarısını sigortacıya vermek fazla değil mi diye sordu.
Sigortacının dava açma yetkisi söz konusu değil arkadaşlar. Sigortacı da bu işi bir avukata yaptıracak ve avukat dava sonunda bir vekalet ücretine hak kazanacak. Belirtilen yüzde 50 tamamıyla sigortacının cebine kalacak. Yani işi yapan, tazminatı kazanan avukat iken aradaki sigortacı (avukatın bile talep edemeyeceği bir oran olan yüzde 50) sini alacak. biz avukatlar bile tazminatın en fazla yüzde 25'ini talep edebiliyoruz.
Diyeceğim o ki lütfen mağduriyetlerinizden kazanç sağlayan kişilerden uzak durun.

Teşekkür ederiz. Ülkemizdeki sigortacıların bu üçkağıtçılıkları hiç bitmiyor

Teşekkür ederiz

Aslında kendisi de karşı tarafın sigortasına mektup gönderse işleri halledebilir. Avukata gerek yok.
İlk aşamada dava vs olmadan uzlaşabiliyorlar.
Kaza sonucu sakatlık yasayanlar için minik bir yapılacaklar bilgisi vereyim;
İlk sayfaya Plakayı, kaza tarihi, sakatlık detaylarini ve ulaşım bilgilerini yazan bir dilekçe hazırlayın - başkasına yazdırmaya gerek yok, okunaklı anlaşılır olsun yeter.
İçine mutlaka kaza tespit tutanağı, varsa ifadeler,kyok vs , varsa olay yeri görüntüleri,kaza anı videosunun olduğu CD , mutlaka genel adlı muayane raporu, kiriginiza cikiginiza dair evraklar,epikrizler, Mr raporlari , mesleğinizi - gelirinizi - çoluk çocuk sahibi olup olmadığınızi belirten edevlet evrakları (çünkü bunlar tazminatı belirliyor) ve son olarak kimlik fotokopinizi yollayın, posta ile gönderin. Hatta emin olmak için az daha para verin iadeli taahhütlü gönderin.
Zaten on - onbeş gün içinde mail ile dönüş yapıyorlar. Ya uzlasiyorlar para teklif ediyorlar, ya bizim hekimimiz sizi görsün diyorlar (ki onların hekimi biraz daha az oran yazmaya meyilli) ya siz bilmemne raporu alın diyor,o rapor da binbesyuz lira falan,bazı hastaneler veriyor sadece. Ya da reddediyorlar .
Bu işlemlerde genelde sonuç çıkıyor, ama eğer reddedilirseniz bir sigortacıya ya da avukata falan verin, zaten kaza gecirdiyseniz telefonunuz susmuyordur
Once kendiniz halletmeye çalısın. Baktınız masrafı çok, rapor bilmemne istiyorlar, ya da olumsuz konusuyorlar, o zaman çıkan tazminattan %15-20 falan kesinti alacak bir kurum bulun - ama tazminat çıkmazsa sizden bir kuruş masraf parasi istemeyeceklerine dair yazılı anlaşma yapın-
Merak etmeyin,böyle anlaşacak çok yer var. %50 coook fahiş bir oran
Peki iyi paralar çıkar mı? İyileşme oraniniza göre. Yani 6-12 ay geçtikten sonra hala az çok kazanın etkisi varsa alirsiniz iyi paralar. Ama 6 -12 ay sonra iyilesirseniz, ağrınız siziniz kalmazsa şans işi, bir kuruş alamama ihtimali de var. Çünkü onların vereceği para 'kalici sakatlık parasi'.

Şahsi kanaatim ' tazminat çıkmazsa senden masraf almam " gibi bir kanaatte bulunan avukata güvenmeyin. Piyasa adamıdır o. İşini bilen avukat dava masrafını cebinden harcamaz. Her türlü masrafı muvekkilinden alır. Avukat sonuç garantisi veremez. Sonucu garantileyen avukata katiyen güvenmeyin. Çünkü muhtemelen dava sonunda " karşı taraf hakime para yedirdi " " hakim değişti" gibi sözler söyleyip olaydan sıyrılacaktir.
Ayrıca sorumluluk sahibi olup vergi kaçırmayan avukat her türlü dava için makbuz kesmek zorundadır. Davayı kaybetme durumunda sizden para almadan makbuz kesip cebinden vergi ödemesi mümkün olmadığına göre muhtemelen işin sonunda vekalet ücretimi ödemedi diyerek icraya başvuracaktir.

Geçici maluliyet gideri, bakıcı gideri, manevi tazminat, tedavi gideri. Hepsi ayrı ayrı alabileceğiniz alacak kalemleri.

Geçici maluliyet gideri, bakıcı gideri, manevi tazminat, tedavi gideri. Hepsi ayrı ayrı alabileceğiniz alacak kalemleri.
Bedensel hasara dayalı tazminat ödemelerinde ilk aşamada davaya vs gerek yok ki. İlk aşamada vekalet verilen kurum da zaten sağlık raporu alıp sigortayla uzlaşmaya çalışıyor, sadece üstte yazdığım evraklarla . Çoğu zaman anlaşıyor, bazen arabulucuya veriyorlar, arabulucu ile cozuyorlar.
bunda olmazsa işe avukat girer tahkim için, altı ayda çözülsün diye. O da olmadı en son dava aşamasına gider ,artık kaç senede çözülür Allah kerim.
yani benim demek istediğim, ilk aşamada ne avukata gidin ne sigortacıya,kendiniz çözmeye calisin. Çünkü bu şekilde çözülmesi mümkün. Ha, cozemediniz, astarı yüzünden pahalıya geliyor, red yediniz vs o zaman işini bilen birine gidin ama bu şekilde de cozulebiliyor. Sadece biraz peşinden kosmaniz, ilgili sigortaya maille, telefon aramaları ulasip ara ara bilgi almanız lazım:) onlar da zaten ödenecek gibiyse ödüyorlar. Görevleri bu.
baktınız olmadı,o zaman profesyonel destek alın.
Manevi tazminat için de zaten Tanzimati almadan manevi tazminat acamiyorsun diye biliyorum. Manevi tazminat icin yüksek miktarda tazminat alma şartı vardı , diye hatırlıyorum. Ama bir süredir uzağım bu işlerden bu konuda yanlış da hatırlıyor olabilirim.
Büyük hukuk büroları 'tazminat çıkmazsa senden masraf almayacagim' diyor ve ciddi zarar etseler bile masraf talep etmiyorlar. Buna ben de şahidim. Genele vurulduğunda kazandıkları rakam o kadar fazla ki, kaybedilenlerden alacakları üç beş kuruş onları zaten rahatsız etmiyor. Üstelik bu garantiyi verdikleri için mağdur sayıları artıp daha çok kazanıyorlar (zaten alirken belli ölçüye sahip insanları aliyorlar, bir şey çıkmama ihtimalleri düşük oluyor).
Ben de zaten mağdur olan, zaten sakatlık yasayıp çalışmayan insanlari telefonla arayıp vekalet vermeye ikna edip bir de tazminat çıkmama durumunda ondan para isteme olayıni saçma buluyorum . Adamlar zaten genelde üç kuruşa muhtaç hale geliyorlar, nasıl versin durduk yere onca parayı. Bahsettiğim tarz burolar onlardan vekalet parası bile almıyor...

Çok teşekkürler çok yararlı bir bilgilendirme olmuş.

Beni telefonumdan ev telefonundan aradılar nerden buluyorlarsa ayrıca ozamanlar on ödeme felanda istediler 5 6 bin civarı kabul etmedim tabii

Yakın zamanda babam kaza geçirdi. 1.5 ay oldu insanın hala arıyorlar. Sözde kişisel verilerin korunması esası var. Hastanedeki çalışanlar veriyor kişilerin numaralarını.

Ben de arttırarak diyorum ki avukata gitmeyin yüzde 25i de kaptırmayın. Sigortacı olarak söylüyorum ki bu para alma olayını genellikle sigorta acenteleri değil sigorta dosyaları üzerine kurulan hasar büroları yapıyor. Kendi acentenize giderseniz de sizden bir para talep etmeden dosyanızı oluşturup işlemlerinizi yaparlar. Avukatlar para kazanmak için çok basit olaylarda dahi dosya açıp yüzde alma derdindeler. Her meslekte olduğu gibi sigortacılarda da işini iyi yapan birine rastlarsanız cebinizden para çıkmaz. En kötü sigorta şirketine kendiniz başvurursunuz. Danışma hatlarını ararsanız adım adım anlatıyorlar zaten ne yapılacağını.

Ben de aynı öneride bulundum üstteki mesajlarda :)
Aslında çoğu zaman kendi başına çözülebilecek bir süreç - çoğu olayda olduğu gibi . Araya aracı sokmaya o kadar da gerek yok

Eklentiler

• Screenshot_2022-03-07-17-53-33-427_com.miui.gallery.jpg
    77,1 KB · Görüntüleme: 39

@ A alyevav

Bunu paylaşmanız neyi aklıyor inanın anlamadım. Sigorta şirketleri de bas bas bağırıyor kimseye gitmeyin direk bize başvurun cebinizden para çıkmadan kesinti olmadan hasarınızı karşılayalım diye. Kusura bakmayın ama bildiğim bir şey var ise bu hasar durumlarında hasar danışma büroları ne ise avukatlar da aynı. Yazınızda insanlara faydalı olmak için bilinçlendirmek için yazmış gibi görünüyorsunuz ama bu işten anlayanlar hasar büroları sizi %50 kandırır biz %25 kandırıyoruz bizi seçin demek anlamına geldiğini anlayacaktır.
Arkadaşlar Diyeceğim o ki lütfen mağduriyetlerinizden kazanç sağlayan kişilerden uzak durun. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…