trafik için büyük tehlikeyim:)

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
merhaba hatunlar:3: ben yeni ehliyet ve araba aldım. ama bir türlü cesaret edip trafiğe çıkamıyorum. direksiyon başına geçince ellerim titriyor. bir kazaya sebep olucam diye ödüm patlıyor.
sizden ricam, trafik deneyimlerinizi, korkularınızı, heyecanınızı nasıl kontrol altına aldığınızı paylaşıp beni cesaretlendirmeniz :10:
ne dersiniz, benim gibi potansiyel bir trafik canavarından şoför olur mu?:26:

öncelikle ikisi de hayırlı olsun. lafa, fren yerine gaza basarak insanların ölümüne sebep olan kişiler olduğunu söyleyerek girmek istiyorum. yani "tamam, oldum" diyene kadar asla diğer arabaların hızına uymak zorunda olduğunuz yollara girmeyin. ana caddelere çıkmayın. hem kendiniz hem de başkaları için. mahalle içinde çok yavaş gidebileceğiniz yerlerden başlayın bir süre. mümkünse araçsız yayasız yolları tercih edin.

bir de kadın erkek ayrımcılığı gibi olmasın da, trafikte ne zaman biri birinin önüne araba kırsa, ani fren yapsa, yolun ortasında kala kalsa, stop ettirse, vesaire; hep kadın sürücü. :27: yani bunları atlatmadan kalabalık ve hızlı yollara girmeyin. sakin yollarda arabaya hakim olduğunuzda cesaret kendiliğinden gelir. zaten başedebildiğiniz için korkmazsınız. o yüzden bol bol sakin yerlerde alıştırma yapın. boş yol diye hafife almayın. böyle böyle alışırsınız.

Son düzenleme:
öncelikle heyecan ve panik yapmamalısın.araba kullanırken biraz soğuk kanlı ol.dikkatli ve korkmadan.

öncelikle ikisi de hayırlı olsun. lafa, fren yerine gaza basarak insanların ölümüne sebep olan kişiler olduğunu söyleyerek girmek istiyorum. yani "tamam, oldum" diyene kadar asla diğer arabaların hızına uymak zorunda olduğunuz yollara girmeyin. ana caddelere çıkmayın. hem kendiniz hem de başkaları için. mahalle içinde çok yavaş gidebileceğiniz yerlerden başlayın bir süre. mümkünse araçsız yayasız yolları tercih edin.

bir de kadın erkek ayrımcılığı gibi olmasın da, trafikte ne zaman biri birinin önüne araba kırsa, ani fren yapsa, yolun ortasında kala kalsa, stop ettirse, vesaire; hep kadın sürücü. :27: yani bunları atlatmadan kalabalık ve hızlı yollara girmeyin. sakin yollarda arabaya hakim olduğunuzda cesaret kendiliğinden gelir. zaten başedebildiğiniz için korkmazsınız. o yüzden bol bol sakin yerlerde alıştırma yapın. boş yol diye hafife almayın. böyle böyle alışırsınız.

teşekkür ederim.. yola çıkmak gibi bir düşüncem, daha doğrusu cesaretim yok:5: mahalle aralarında da çoluk çocuk oluyor. direksiyon dersi alayım dedim. saati en aşağı 80-90:53: onun 15 dakikası da mola zaten:27:
kadınlar herşeyde becerikli de şu araba meselesini çözemedik gitti:1:

bişey diyeyim mi bizler erkeklerden kat kat daha iyi kullanıyoruz sadece biraz deli cesaretimiz yok..
öncelikle trafiğe çıkman lazım öbür türlü mahalle arasında olmaz bu iş.arkadan gelen korna seslerine aldırmayacaksın.
tecrübesizsen hızlı gitmeyeceksin ( diğer arabalar beni geçio diye gurur yapmayacaksın)
asla ve asla panik yok..stres yok diyemeyeğim walla ben kaç yıllık şöförüm beni bile çileden çıkaranlar var..
önce zaten senin acemi olduğunu anlayanlar sıkıştırmaya kalkar ( İstanbul) ki benim başıma zamanın da çok gelmişti bir de bayansan yaptın işi..
ama şimdi taksileri münbüsleri ben sıkıştırıyorum..
herşey tecrübe ile alakalı mahalle arasında yapamazsın..
araba manuel mi otomatik mi ?

Son düzenleme:
bişey diyeyim mi bizler erkeklerden kat kat daha iyi kullanıyoruz sadece biraz deli cesaretimiz yok..
öncelikle trafiğe çıkman lazım öbür türlü mahalle arasında olmaz bu iş.arkadan gelen korna seslerine aldırmayacaksın.
tecrübesizsen hızlı gitmeyeceksin ( diğer arabalar beni geçio diye gurur yapmayacaksın)
asla ve asla panik yok..stres yok diyemeyeğim walla ben kaç yıllık şöförüm beni bile çileden çıkaranlar var..
önce zaten senin acemi olduğunu anlayanlar sıkıştırmaya kalkar ( İstanbul) ki benim başıma zamanın da çok gelmişti bir de bayansan yaptın işi..
ama şimdi taksileri münbüsleri ben sıkıştırıyorum..
herşey tecrübe ile alakalı mahalle arasında yapamazsın..
araba manuel mi otomatik mi ?
manuel malesef. otomatikler fiyat olarak bütçemizi aştı.
ben de en çok sıkıştırılmaktan korkuyorum. iti uğursuzu hep yollarda. bir de tesettürlüyüm. sizin gibilerin trafikte ne işi var diyeceklerini duyar gibi oluyorum:50:
özellikle sollama, virajlar vs beni tedirgin ediyor. off bilmiyorum bir çıksam gerisi gelecek de işte hayırlısı..

manuel malesef. otomatikler fiyat olarak bütçemizi aştı.
ben de en çok sıkıştırılmaktan korkuyorum. iti uğursuzu hep yollarda. bir de tesettürlüyüm. sizin gibilerin trafikte ne işi var diyeceklerini duyar gibi oluyorum:50:
özellikle sollama, virajlar vs beni tedirgin ediyor. off bilmiyorum bir çıksam gerisi gelecek de işte hayırlısı..

tamam işte en zorundan öğrenince hepsini öğrenirsin...sıkıntı yok stop ettire ettire öğrenirsin bu işi...biraz cesaretlen ve tarfiğe çık..ama sağına soluna bakmayıda unutma :) panik yok...mahallede kullanmaktansa direk çevre yoluna çık bence..yavaş yavaş kıyın kıyın git..

merhaba hatunlar:3: ben yeni ehliyet ve araba aldım. ama bir türlü cesaret edip trafiğe çıkamıyorum. direksiyon başına geçince ellerim titriyor. bir kazaya sebep olucam diye ödüm patlıyor.
sizden ricam, trafik deneyimlerinizi, korkularınızı, heyecanınızı nasıl kontrol altına aldığınızı paylaşıp beni cesaretlendirmeniz :10:
ne dersiniz, benim gibi potansiyel bir trafik canavarından şoför olur mu?:26:

benim 4 senedir ehliyetim var ama ben de yeni araba aldım. trafiğe alışmaya çalışıyorum. etrafımda çok sık gördüğüm hatalardan yola çıkarak dikkatli kullanmaya özen gösteriyorum.

bir kere en dikkatli olacağınız şeylerden biri ayna kullanımı. aynaları sık sık kontrol edin. özellikle şerit değiştirirken ve yol ayrımlarında aynaya bakmadan sakın atlamayın. arada dikiz aynasından sıkıştıran var mı diye kontrol de ederim ben. çift şeritli olan yollarda genelde soldan gidiyorum rahat diye, yavaş da kullanmıyorum ama çok hızlı gelenler olabiliyor, o zaman hemen sağ şeride kaçıyorum. virajlara girerken hızınızı biraz düşürün ama virajdan çıkmaya yakın ayağınız gazda olsun. ben birkaç kere bu yüzden farkında olmadan çok yavaşladığımı hissedip böyle kullanmaya başladım. onun dışında soğukkanlılığı elden bırakmayın, cesur olun. korkarsanız göbekden dönerken trafiği katledebilirsiniz:) siz nasıl önünüzdeki aracı görüp öyle davranıyorsunuz, arkanızdaki de sizi görüyor biraz buna güvenin. yoksa her şeyi kontrol etmeye çalışırken yolu unutursunuz. benim söyleyebileceklerim bunlar, umarım yardımcı olmuştur bir nebze.

bir de aman arabayı sürtersem ne olur, bir yere çarpmayayım diye çok kasmayın kendinizi. o ufak sürtmeler olmadan da öğrenilmiyor malesef:)

Ehliyeti almak için emniyete giderken ne gibi işlemler yaptınız yardım eder misiniz ? Motorlu taşıtlar vs gibi bir yerden ek 18 belge almak gerekiyormuş . Birde harcınızı nereye yatırdınız ?

Hayırlı olsun bu arada, herşey cesaret işi basın gaza ve çıkın. Kim anne karnında öğrenmiş bu işi :)

Back