Trafik Cezası Meselesi

gizemliasli

Nirvana
Pro Üye
14 Ağustos 2018
20.193
En iyi cevaplar
2
75.934
598
selam kızlar.konumu doğru yere açamadıysam baştan özür dilerim.Konu babamla ilgili.Nisan ayında meğerse hız sınırını geçmiş (80 yerine 100'le gitmiş Haliç'te, aşırı hız yapmamış aslında trafiğin akışına uymuş bilen bilir) ve ceza yemiş.düzenli edevlet kontrol etmemize rağmen bu sisteme yeni işlendiğinden yeni gördük (sanırım anında değil dönem dönem işleniyormuş cezalar çünkü daha geçen hafta ceza yokken bu hafta nisan ayından ceza geldi).muhtarlığa da bildiri gitmiş bir de ama muhtarlık da bize ulaşmamış, kabaca bi evet pardon haber veriyoruz ama unutmuşuz bu sefer dediler geçtiler.bu sebepten eğer muhtarlık bize bildirseydi 300 civarı ceza ödeyecekken şu an 700 küsür ödemek zorunda kaldık.şimdi sorumuz şu , biz bu anlattıklarıma göre herhangi birinden (muhtarlıktan ya da dilekçe yazarak trafikten vs) bu aradaki farkı talep edebilir miyiz hukuken?

Paşa paşa ödeyeceksın. Bende hız sınırı asımından harıka bı sekılde radara gırdım ve kuzu kuzu odedım hemde temmuzda geldı subat cezası. Yazmıslar bıde resım mevcut dıye

Paşa paşa ödeyeceksın. Bende hız sınırı asımından harıka bı sekılde radara gırdım ve kuzu kuzu odedım hemde temmuzda geldı subat cezası. Yazmıslar bıde resım mevcut dıye
ödemesine ödedik paşa paşa da muhtarlık "ay canım unutmuşuz senin bildirini vermeyi" demese %100 ceza binmeyecekti üstüne evlat acısı gibi geldi.

ödemesine ödedik paşa paşa da muhtarlık "ay canım unutmuşuz senin bildirini vermeyi" demese %100 ceza binmeyecekti üstüne evlat acısı gibi geldi.
Ama gecen hafta ceza olmayıp bu hafta gelmesı de cok sacma. Bızım cezalar eve gelıyo sızınkı nıye muhtarlıga gıttı kı anlamadım

Trafik cezası muhtarlığa gitse ,muhtarlik size haber vermese bile siz zaten e devletten sorgulama yapmışsınız ceza olsa orda gözüküyor olmasi lazım .Ben haftada bir sorgulama yapıyorum çünkü bazen sırf ceza yazmak için ceza yazıyorlar hatta yazın temmuzda tatile giderken hız limitini 2 rakam geçmişiz hadi bu neyse limiti aştık ama ceza yediğimiz nokta güzergahımizin çok alakasız bir yerindeydi .İtiraz etsek bile ispatlama durumumuz yok mecbur ödedik cezayı

muhtarlık size bildirmekle yükümlü değil ki. kapınıza not bırakılmış olması lazım.

Bizimkini ptt kapıya kadar getiriyo muhtarlık ne alaka hangi çağdayız.Muhtarlıkta beklese bile edevlete düşmüştür o çoktan.

arkadaşlar cevaplarınız için öncelikle teşekkürler.sanırım çok açık yazmadım da anlaşılmadı.biz zaten e devleti düzenli kontrol ediyoruz.iki hafta önce hiç ceza gözükmezken geçen hafta birden bire nisan ayından ceza yüklendi.çünkü öğrendiğimiz kadarıyla ceza yediğin anda yüklenmiyormuş dönem dönem işleniyormuş.dolayısıyla yeni öğrendik.evet eskiden ptt ile evlere geliyordu ama o sistem artık yok.muhtarlığın çağ ile bir alakası yok o zaman kapatsınlar muhtarlıkları bu mantığa göre.celp muhtarlığa gidince haber vermekle yükümlüler çünkü kimse müneccim değil hissedemez kendisine bir şey gelip gelmediğini.kaldı ki muhtarlık bize cevap olarak "evet haber vermemiz lazımdı ama atlamışız kenarda kalmış zarfınız" diye bir açıklama yaptı.o yüzden bilinçli cevap veren arkadaşa teşekkür ediyorum ve geçekten bilgisi olanların yorumunu bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…