- 30 Ocak 2015
- 17.643
- 13.677
- 29
-
- Konu Sahibi ilknurrr22
Sanırım bende panikatak var. Aslında arabanın koltuğuna gectigimde ve sürmeye basladıgımda o heyecan geciyo. Tek basıma hic sürmedim bunun icin o koltuğa bi sekilde gecmem gerekiyo araba manuel ve bizim evin önünden asagı dogru inersenizde yokus yukarı çıksanız da yokus her yerin yokuş olması beni korkutuyo yarın sabah oglumu okula bırakırken bu korkumu yenip bunu yapmak istiyorum. Bide evet 5 6 kez sürdüm trafikte ama hic park yapmadım kurs haricinde ha bi kere yaptım pardon park olayıda biraz korkutuyoBuna izin vermeyin ya. Yaparım ben deyin kendinize önce siz güvenin. Ben de ilk kez ikiz üç yaşındaki cocuklarla haftaya 8 saatlik yola gideceğim. Eşim istemedi asla. Ama baktı ki pes edecek gibi değilim bir de kafama koyduğumu illaki yapacağımı görüyor ses etmedi artık. Amaaaan bir dünya andaval çok afedersiniz trafikte araba sürüyor siz mi suremeyeceksiniz. Harika da surersiniz.
Hiç panik atak demeyin ya yaparsınız bol bol çalışarak olacak. Arada Allah vermesin ama kaza da olur. Kurallara uyun kendinize güvenin okuyun dualarınızı çıkın yola. Yalnız daha rahat sürülüyor hem. Yokuşta el freniyle kalkarsın. Arada stop eder millet bekler aman hiç de sallama. Kızana da ses etme. Kimsenin güvenini zedelemesine izin verme.Sanırım bende panikatak var. Aslında arabanın koltuğuna gectigimde ve sürmeye basladıgımda o heyecan geciyo. Tek basıma hic sürmedim bunun icin o koltuğa bi sekilde gecmem gerekiyo araba manuel ve bizim evin önünden asagı dogru inersenizde yokus yukarı çıksanız da yokus her yerin yokuş olması beni korkutuyo yarın sabah oglumu okula bırakırken bu korkumu yenip bunu yapmak istiyorum. Bide evet 5 6 kez sürdüm trafikte ama hic park yapmadım kurs haricinde ha bi kere yaptım pardon park olayıda biraz korkutuyo
Yarın insallah korkumu yenip denemek istiyorum. Okul cok yakın zaten 1 km bile degil en azından bi kere çıksam gerisi gelirHiç panik atak demeyin ya yaparsınız bol bol çalışarak olacak. Arada Allah vermesin ama kaza da olur. Kurallara uyun kendinize güvenin okuyun dualarınızı çıkın yola. Yalnız daha rahat sürülüyor hem. Yokuşta el freniyle kalkarsın. Arada stop eder millet bekler aman hiç de sallama. Kızana da ses etme. Kimsenin güvenini zedelemesine izin verme.
Canınızı hiç sıkmayın. Önce ara sokaklarda dolaşın biraz. Boş yerlere park etmeye çalışın çıkın sonra başka yer bulun oraya park edin. Baktınız panik oluyorsunuz ya da zor durumda kaldınız. Camınızı açıp yardım isteyin ben acemiyken hep öyle yapardım park edicem mesela birini bekletmem gerekiyor. Camı açardım “acemiyim biraz da panik oluyorum sizi biraz bekletebilir miyim kusuruma bakmazsanız” derdim inanın yardımcı bile oluyor insanlar nazik ve güleryüzlü olursanız.Sanırım bende panikatak var. Aslında arabanın koltuğuna gectigimde ve sürmeye basladıgımda o heyecan geciyo. Tek basıma hic sürmedim bunun icin o koltuğa bi sekilde gecmem gerekiyo araba manuel ve bizim evin önünden asagı dogru inersenizde yokus yukarı çıksanız da yokus her yerin yokuş olması beni korkutuyo yarın sabah oglumu okula bırakırken bu korkumu yenip bunu yapmak istiyorum. Bide evet 5 6 kez sürdüm trafikte ama hic park yapmadım kurs haricinde ha bi kere yaptım pardon park olayıda biraz korkutuyo
Öncelikle bolbol özel ders alın. Kursların verdiği eğitim asla yeterli değil. Bende geçen sene aldım ehliyeti. Yanına 9 saat özel ders alarak. Ehliyeti aldiktan sonra da kendi arabamla aldım birkaç saat. Bunlar şart. Çünkü acemiyiZ. Benim bir yıl oldu alali. Şunu biliyorum ki eşim olmadiginda daha rahat kullanıyorum kesinlikle. Eşler insanı geriyor.Ehliyetimi eylül ayında aldım. 5 6 kez eşimle bir kez babamla trafikte sürdüm. Ama esimle birlikte sürmek istemiyorum cok fazla sinirleniyo bağırıyo özgüvenimi zedeleyecek seyler söylüyo ki özgüvenim yok oldu bile. Artık sürmesemde olur diyecek duruma geldim. Ama benden sonra ehliyet alan arkadaşlarım suan benden cok araba sürüyorlar. Buda benim cok zoruma gidiyor. Benim eşim bu konuda asla destek olmuyo bana. Ondan habersiz arabayı alıp çıksam tek basıma diyorum korkuyorum. Tek basıma sürmemede izin vermiyo ona diyincede bugun uğraşamam simdi hic sinir stres olamam diye diye beni köreltti.
Park konusunda bende öyle düsünüyorum hic olmadı birine rica etsem park eder diyorum. Bugun cıkmaya niyetlendim esim arabayla gitmis kısmet yarına ona söylemicem cünkü tek basıma cıkmama izin vermiyoCanınızı hiç sıkmayın. Önce ara sokaklarda dolaşın biraz. Boş yerlere park etmeye çalışın çıkın sonra başka yer bulun oraya park edin. Baktınız panik oluyorsunuz ya da zor durumda kaldınız. Camınızı açıp yardım isteyin ben acemiyken hep öyle yapardım park edicem mesela birini bekletmem gerekiyor. Camı açardım “acemiyim biraz da panik oluyorum sizi biraz bekletebilir miyim kusuruma bakmazsanız” derdim inanın yardımcı bile oluyor insanlar nazik ve güleryüzlü olursanız.
Evet eşim bastırdı sagolsun yani beni artık süremeyecegime inandırdıSabah 5-6 arası yollar boşken çıkın yavaş yavaş pratik yapın.İlk gün kısa mesafe gidin ve kademeli olarak mesafeyi uzatın.Oyle öyle kendinize güveniniz gelir merak etmeyin bastırmışlar sizi
Kesinlikle yeterli degil 10 saat ders aldım bende kursta. Simdi tekrar alcam bayramdan sonra insallah ama o zamana kadar kendimde ufak ufak cıkmak istiyorumÖncelikle bolbol özel ders alın. Kursların verdiği eğitim asla yeterli değil. Bende geçen sene aldım ehliyeti. Yanına 9 saat özel ders alarak. Ehliyeti aldiktan sonra da kendi arabamla aldım birkaç saat. Bunlar şart. Çünkü acemiyiZ. Benim bir yıl oldu alali. Şunu biliyorum ki eşim olmadiginda daha rahat kullanıyorum kesinlikle. Eşler insanı geriyor.
Önce sabahın ilk saatlerinde çıkın yavaş yavaş alışmak için. Ben de bir heves aldim ve hemen kullanmaya başladım kullabmazsani daha sonra cesaret edemezsiniz. Ama dediğim gbi önce birkaç saat özel ders alin
Ehliyetimi eylül ayında aldım. 5 6 kez eşimle bir kez babamla trafikte sürdüm. Ama esimle birlikte sürmek istemiyorum cok fazla sinirleniyo bağırıyo özgüvenimi zedeleyecek seyler söylüyo ki özgüvenim yok oldu bile. Artık sürmesemde olur diyecek duruma geldim. Ama benden sonra ehliyet alan arkadaşlarım suan benden cok araba sürüyorlar. Buda benim cok zoruma gidiyor. Benim eşim bu konuda asla destek olmuyo bana. Ondan habersiz arabayı alıp çıksam tek basıma diyorum korkuyorum. Tek basıma sürmemede izin vermiyo ona diyincede bugun uğraşamam simdi hic sinir stres olamam diye diye beni köreltti.
Ben ilk hocayla çıkın derim. Birkaç saat ders alın güveniniz oluşur zatenKesinlikle yeterli degil 10 saat ders aldım bende kursta. Simdi tekrar alcam bayramdan sonra insallah ama o zamana kadar kendimde ufak ufak cıkmak istiyorum
Kesinlikle yeterli degil 10 saat ders aldım bende kursta. Simdi tekrar alcam bayramdan sonra insallah ama o zamana kadar kendimde ufak ufak cıkmak istiyorum
İzinden ziyade yok diyip bi ton laf söyleyip hevesimi kıracak bende ona söylemeden alıp cıkmak istiyorum arabayı cesaretim yokEşinizden neden izin bekliyorsunuzki?
Onun emrindemi yaşayacaksınız?
Kes sesini de al anahtarları çık.
İzinden ziyade yok diyip bi ton laf söyleyip hevesimi kıracak bende ona söylemeden alıp cıkmak istiyorum arabayı cesaretim yok
Bütün kadınlar araba kullanmalı ve cesaret etmeli. Bu konuda kesinlikle ısrarcıyım. Ancak araba kullanmak ciddi bir iştir başlangıç için. Kendimizin yanında başkalarının canından da sorumluyuz. O nedenle aracı alıp kaçırmak vs den önce lütfen iyi hocalardan özel ders alın. Başta yüksek görünür ama Emin olun aracın fiyatının yanında devede kulaktır. İnstagramda bir sürü şehirde bir sürü direksiyon eğitmeni var. Araştırın bütçe ayırın ve birinden güzel bir eğitim alın. Sonra çıkın trafiğe. Bu iş bence 2 saat koca 4 saat babayla olmaz. Olmamalı. Yapanlar da şanslıymış derim sadece. Riske girmeyin. Özel ders alın. Temiz şekilde başlayın.Park konusunda bende öyle düsünüyorum hic olmadı birine rica etsem park eder diyorum. Bugun cıkmaya niyetlendim esim arabayla gitmis kısmet yarına ona söylemicem cünkü tek basıma cıkmama izin vermiyo
Zor ama herkesin eşi aynı degil malesef herkesin standartları yaşam şekli sabrı siz ben degilsiniz ben siz degilim. Sizin eşiniz böyle olmadıgı icin böyle yargılamak kolay geliyo.Ay böyle biriyle evli olmak zor değilmi
Eşim böyle davransa gerçekten soğurum.
Ders alcam bayramdan sonra inşallah sürücü kursundan tekrar konustum. Ama ben o zamana kadar da kendimi bi cesaretlendirmek istiyorum cünkü cesaretim kırıldı korkularımı yenmek istiyorum. Oglumun okulu bizim evden tam 850 metre mesafede okulun önüne kadar girmem diye düsünüyorum cünkü ora cok kalabalık oluyo arabayı koyacak yer bile olmuyo adım adım ilerlemek istiyorumBütün kadınlar araba kullanmalı ve cesaret etmeli. Bu konuda kesinlikle ısrarcıyım. Ancak araba kullanmak ciddi bir iştir başlangıç için. Kendimizin yanında başkalarının canından da sorumluyuz. O nedenle aracı alıp kaçırmak vs den önce lütfen iyi hocalardan özel ders alın. Başta yüksek görünür ama Emin olun aracın fiyatının yanında devede kulaktır. İnstagramda bir sürü şehirde bir sürü direksiyon eğitmeni var. Araştırın bütçe ayırın ve birinden güzel bir eğitim alın. Sonra çıkın trafiğe. Bu iş bence 2 saat koca 4 saat babayla olmaz. Olmamalı. Yapanlar da şanslıymış derim sadece. Riske girmeyin. Özel ders alın. Temiz şekilde başlayın.