12 senedir ehliyeti olan ama aracı olmayan biriyim en son kardesimin arabasiyla ufak bir kaza geçirdim simdi arabasini sakiniyor ben de kendi arabami almak istiyorum artık
Son 1 senedir ara ara kullandım ve ben onca sene sonra en acemi halimle direkt trafige daldım
park hic bilmiyordum evet kursta 10 saat ders veriyorlar (benimki 9da bitirmisti) ama yetmiyor ki eski sistemle aldım simdi daha sıkı öğretiyorlar
Park olayini instagramdaki videolardan öğrendim önce boş yerlere park ettim sonra yanında bir araba olup diger yani boşken en son da iki arac arasına... hala paralel parkta iyi degilim ama dik paralelde ustalastim üstelik benim de evin bulundugu sokak yokusludur. Ilk seferinde gaza basiyorum ama araba gitmiyor diyordum
sonra alışınca gaz fren ayarini yapabiliyor insan.
Bir de bir soz vardır: babayla ya da kocayla araba surulmez diye buna katılıyorum babam rahmetli cok paniklerdi kardesim de aşırı pimpirik kendi bile benden daha temkinli arac kullanir trafikte. Ama beraber birkac kez pratik yapmıştık sayesinde trafige ciktim.diyebilirim.
Esinize de bel baglamayin ona hep seninle mi cikacagim bu ehliyet kocayla surulur diye alinmadi yavas yavas alismam lazim diyerek alin anahtari, mahallenizde sürün önce. Sonrasinda alistikca mesafeyi arttirirsiniz.
Kendinizi kimseyle kiyaslamayin benim cok korkan bir arkadasim birkac ay önce hem ehliyet aldi hem kocasi ona araba aldi baya geziyor benden daha iyi olduğu kesin ama benim arabam yok yani kiyaslanacak bir durum yok o yuzden kendinizi baskalarina bakarak yargılamayin ogrenmenize ve trafige cikmaya odaklanin