merhaba kızlarr bi konuda yardımınızı istiyorum şimdi bu trabzon hasır setlerin 22 , 14 ve 8 ayar olanları varmıs.. görünüs olarak pek farklı degiller ama kullanıs olarak fark var mı 8 ve 14 ayar kullananlar var mı acaba fikirlerinizi paylasır mınız... tesekkürler
evet bu dediğin gerçekten 14 ayar baskı trabzon KELEPÇE bilezği. bunu ayırtedebilir herkes. Ama yumuşak hasır örgü olanları da var 14 ayarın. mesela benimki bu. gayet yumuşak, aynı 22 ayar hasırlar gibi şekil alabiliyor. yani bu yumuşak ve sertliğin altının ayarı ile ilgisi yok canım. trabzon hasır örme yumuşak olur. Kelepçeler ise hasır görünümünde olur ama aslında hasır değildirlereğer 14 ayarsa bukadar sarı değil daha beyaza yakın durması gerekir. ama kuyumcuda öğrendiğim kadarıyla artık 8 ve 14 ayar altınlara bakır karıştırıp 22 ayar görünümüne getiriyorlarmış. bir de adından da anlaşılacağı gibi değerli ve pahalı olan orjinal trabzon hasırları hasır şeklinde örülerek yapılır. 14 ve 8 ayar altınlar içlerine bakır ve gümüş eklendiği için 22 ayara göre daha serttir ve şekil almazlar dolayısıyla onlara da hasır görünümü verecek şekilde pres baskı yapıyorlar. ben kuyumcumdan almıştım bu bilgileri ve artık çok rahat ayırdedebiliyorum dikkatli bakarsanız bence sizde farkedeceksiniz
1) orjinal 22 ayar trabzon hasırı
Eki Görüntüle 567483
2) baskı trabzon bileziği
Eki Görüntüle 567485
merhaba kızlarr bi konuda yardımınızı istiyorum şimdi bu trabzon hasır setlerin 22 , 14 ve 8 ayar olanları varmıs.. görünüs olarak pek farklı degiller ama kullanıs olarak fark var mı 8 ve 14 ayar kullananlar var mı acaba fikirlerinizi paylasır mınız... tesekkürler
kayınbabam çok meraklı gelinime hasır set takıcam diyo sürekli ben pek sevmiyodum aslında ama yatırım olur
sırf yatırım için alıcaksa almasın onu bozdurmak baya zararlı benim var mesela bozduramıyorum zararda diye. ömürlük hatıra kalır o sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?