Toxoplazma img

esra92li

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018
605
900
53
32
Merhaba kadinlar. Ben 9 haftalik gebeyim. Rutin kan testi sonuclarim cikti. Butun sonuclarim iyi. Sadece toxoplazma igg negatif img ise pozitif cikti. Avidite testine giricem bu hafta ama cok korkuyorum. Dr yalanci pozitif olabilir dedi. Evde kedi falan beslemiyorum cig eti birakin yemeyi dokunmadim bile. Ama nasil pozitif cikti anlamadim. Cok korkuyorum bebegime bisey olursa diye ((((((((

çiğ et değil de salam sosıs ıyı yıkanmamıs sebze marul tipte seylere dıkkat et demıstı dr demekkı toxoplazma ıcın onemlı. Insallah yalancı pozıtıftır . Allah yardımcın olsun. Tedavısı var dıye bılıyorum da nasıl sekılde ve sartlar altında bılmıyorum.

Cok tesekkur ederim. Tedavisi varmis. 20.haftada da bebege gecmis mi diye test yapiyorlarmis. Bebege gecme orani %15mis. Yani gecmeyebilir de. Bilemiyorum kendimi kotu hossettim ama drum rahatlatti biraz beni. Ebe arkadasim da dedi genelde pozitif cikabiliyor diye aviditeyi beklicem.

Pozitif olan:şuan geçirdiğiniz. Negatif olan:geçmişte geçirilen mi?

Doktor ne diyor peki?
Yalanci pozitif olma olasiligi cok yuksekmis. Normalde bi zarari olmayan parazit vucut kendi atiyormus paraziti. Bebegin sagligina bisey olmasindan korkuyorum. Bebege gecme olasiligi %15. Sonuclari bekliyorum. Umarim yalanci bi pozitifliktir. Yoksa antibiyotik vereceklermis.

İnşallah yoktur canım. Bende de şuan yoktu geçmişte de yoktu sanırım o yüzden geçirme riski var bende de başından beri hep dikkat ediyorum. Bence bişey olmaz minik kuşa korkma. Bende en ufak detaylara bakan biriyim o da iyi gelmiyor canım. Allah korusun yavrularımızı

Yalanci pozitiflik sik gorulen bir durum. İciniz rahat olsun umarim oyledir. Degilse de ilac kullanacaksiniz tedavisi var.

Bende daha once hoc gecirmemisim. Bagisikligim yok. Umarim bi sorun cikmaz. Sonuclar haftaici cikacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…