Total testosteron

zeloss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2024
40
4
20
Arkadaşlar Merhaba! Gebelik düşünuyorum yaklaşık 7 aydır fakat olmadı şimdiye kadar hormon testi yaptım testosteron seviyem 24 cıktı bü yüksemi testostron seviyesi yüksek olup gebe kalan oldumu

Arkadaşlar Merhaba! Gebelik düşünuyorum yaklaşık 7 aydır fakat olmadı şimdiye kadar hormon testi yaptım testosteron seviyem 24 cıktı bü yüksemi testostron seviyesi yüksek olup gebe kalan oldumu
Kadınlarda, normal total testosteron değerleri genellikle daha düşüktür ve genellikle 15-70 ng/dL veya 0.5-2.4 nmol/L arasında olmalıdır. Yüksek testosteron seviyeleri, kadınlarda yüz ve vücutta aşırı kıllanma ve düzensiz adet döngüsü gibi sorunlara yol açabilir.
7 ay gebelik için kısa bir süre bence. Genelde 1 yılı geçerse doktora gidiliyor.
Gebelik için en önemli değerler AMH ve Prolaktin

Benim değerlerim böyle mesela

Eklentiler

• Screenshot_2024-11-21-22-28-29-029_com.android.chrome.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 40
Prolaktin icin ilaç kullanıyorum ztn ama testosteron icin kullanmıyorum acaba 23 cokmu yüksek bi deger serbest testosteron icin bilmiyorum

Yumurtalıkta bir sorun yoksa , yumurta rezervi,kalitesi iyiyse gebeliğe engel yoktur. Eşinizin sperm testi yapıldı mı?

İnternetteki bilgiye göre 24, referans aralığı içerisinde. Yani yüksek değil

Benim hormon testi sonucumda refans aralıgı 02. Ve 5 arası yazıyor anlamadım acaba internete refans aralıgı baya yüksek ama testimin sonucunda en fazla 5 refans aralıgı
Referans değerleri hastaneden hasteneye değişiyor ama aralarında çok uçuk fark olmaz. Sonuçları doktora göstermiş miydin?

Bu süreçte zihnini dağıtacak hobiler edinmeye çalış, varsa arkadaşlarınla görüş. Allah en kısa zamanda, hayırlısıyla anne olmanı nasip etsin inşallah
Acaba bebegin olmaması parloktinden dokayımı cünkü ondegerimde yüksek cıktı testosteron olmayabilir belki

Prolaktin yüksekliği gebeliğe engel oluyor. Bir arkadaşım da hormon testi yaptığında Prolaktin yüksek çıkmıştı. Bunun için ilaç yazıyor doktor. Prolaktin düşmesini sağlıyor , ilaç kullanıp Prolaktini düşürüp gebe kalan çok kişi var.
Acaba bebegin olmaması parloktinden dokayımı cünkü ondegerimde yüksek cıktı testosteron olmayabilir belki

Artık kullanıcan proklatin ilacını bakalım ne olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…