Tortikolis ameliyatı

Blackred

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
19
0
16
Merhaba bebeğim 8 aylık ve tortikolisi var. Bir türlü geçmiyor. Aranızda bebeğini ameliyat ettiren var mı. Zor bir ameliyat mı. Ameliyata kalacağız gibi geliyor çok üzülüyorum. Ameliyatla tamamen düzelme oluyormu merak ediyorum.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle daha küçük iyileşme ihtimali çok fazla. Üzülmeyin benim oğlum ameliyat oldu 2 yaşında biz de çok korkuyorduk ama öyle olmadı. Sadece sonrası 5 ay boyunluk taktı o zor oldu sayılır. İnşallah ameliyata kalmazsınız kalırsanız da iyi bir çocuk cerrahi bulun. Ve en önemlisi cerrahlara bu ameliyatı en son ne zaman yaptıklarınısorun. Çok nadir vakalar olduğu için yapan zorbulunuyor

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu an 10 aylık olduk. Çok fazla ilerleme kaydedemedik. Eğrilik devam ediyor. Doktorumuz ameliyatla ilgili bilgi verdi. 1 yaşını bekleyelim dedi. İyi bir doktor bulmak istiyorum şimdiden. Mersindeyiz.Diğer konuyu da cevaplamışsınız teşekkürler. Tortikolis geçti mi ameliyat sonrası.

Rica ederim ne demek. Sizi üzmek istemem ama eğer sertlik varsa fizikle bu saatten sonra iyileşmesi zor. benim oğlum o sertlikle doğdu neler neler yaptık anlatsam sığmaz:)) yine o sertlik geçmedi ameliyat oldu. Kas kalınlaşıp kısalıyor çünkü. Ben ankaradayım 1 gece yatıp çıkmıştık gazi tıpta. Çok şükür her şey yolunda geçmişti. Şu an 3.5 yaşında oğlum kafa dimdik sertlik vs yok normal her şey. Ameliyat sonrası boyunluğu aksatmamak önemli. Skm Kası kesildiği için tekrar yapışmaması önemli. İnşallah yine de bu bilgilere gerekkalmaz. Yavrunuz tez vakitte iyileşir. Çok zor bir durum sizi çok iyi anlarım.

Sertlik 2 cm civarı. Ameliyat sonrası çok acı çekiyor mu acaba. Artık iyi olsun istiyorum çeviremiyor kafasını. 1 yaş erken mi olur ameliyat için. Siz atlatmışsınız çok şükür. Doktordan da fazla bilgi alamıyoruz. Sık karşılaşılan birşey değil. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Siz bana özelden mailinizi yazın isterseniz ordan ayrıntı konuşalım. Buraya sürekli giremiyorum

Merhaba bebeğinizin durumu nasıl?

Evet benim bebeğimde de var.Sol tortikolis
Ameliyat için doktor buldunuz mu acaba?
Bir senedir takip eden doktorumuz yapacak ameliyatı. Ama burada bir bayanla görüşmüştüm çocuğu tortikolis ameliyatı olan. Onun doktoru Ankara'da bize uzak olduğu için gidemedik. Şu an çocuğu iyiymiş tamamen düzelmiş. Kaç aylık oldu 1 yaş altı egzersizle düzelme ihtimali fazla.

Ben de Ankarada'yım.Doktorun ismini paylaşbilir misiniz?
Şuan 2 aylığız.

Ben de Ankarada'yım.Doktorun ismini paylaşbilir misiniz?
Şuan 2 aylığız.
Merhaba 2 aylık ise egzersizle düzelme ihtimali çok fazla. Gazi de Zafer Türkoğlu çocuk cerrahı. 1 yaşına kadar düzelmezse ameliyat düşünülüyor.

Merhaba 2 aylık ise egzersizle düzelme ihtimali çok fazla. Gazi de Zafer Türkoğlu çocuk cerrahı. 1 yaşına kadar düzelmezse ameliyat düşünülüyor.
Anladım çok teşekkür ederim, bu konuda özelde çocuk cerrahları çok önemsemiyor duruumu ve gittiğim hastanelerde ultrason raporları farklı çıktı.Tortikolis olanı doğru gibi ama bir cerraha daha danışmak istiyorum.
Pediatrik fizyoterapiste de götürmeye çalışacağım İstanbul'da .
Umarım çocuklarımız sağlığına kavuşur

Umarım kasım da ameliyatımız var. Fizyoterapistle hareket ederseniz büyük ihtimal 6.ayda iyileşir. Egzersizleri aksatmamak sabırlı olmak gerek. İyi günler diliyorum.

Umarım kasım da ameliyatımız var. Fizyoterapistle hareket ederseniz büyük ihtimal 6.ayda iyileşir. Egzersizleri aksatmamak sabırlı olmak gerek. İyi günler diliyorum.
Malesef düzenli yaptıramıyorum çok direniyor,ama daha ısrarlı olacağım geleceği için

Malesef düzenli yaptıramıyorum çok direniyor,ama daha ısrarlı olacağım geleceği için
Uyurken de yaptıranilirsiniz. Yavaş yavaş zamanla açılır kas. Bizim kas kalınlığımız fazlaydı. Yine de eşitlenmeye az kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…