• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

topuklarimla ba$im dert de

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.264
12.553
298
merhaba arkada$lar,
degi$ik bi derdim var yardimci oalbilirseniz çok sevinirim dua da ederim valla :)...

topuklarimda yariklar var
neden oluyor hiç bi fikrim yok,onceden yazin olur ki$in geçerdi ama $imdi yaz ki$ i$kence çekiyorum
sol topugum yine azitti ayakkabi giymeye çikarmaya korkuyorum , yurumekden bahsetmiyorum bile :(.
nerdeyse 3-4 cm uzunlugun derinligini bilmiyorum da çok canim yaniyor :5:
bi kaç çe$it krem kullandim ama faydasini gormedim
bunun içinde dr a gitmeye utaniyorum, yani utanma derken hafif bi$ey gibi sanki ama bence hafif de deilde
neysee dr di$inda oneriniz varmi acaba napsam
ba$ina gelen ve olayi çozen varmi
son çare dr a gdicem
bu arada bi hafta da falan acisi hafifleyip yarik kapaniyo ba$kasi olu$uyor :5:

Son düzenleme:
Geceleri yatmadan vazelin sürüp çorap giyersen bir süre sonra o sorun çözülmüş oluyor.

Geçen gün aynı dertten biriyle konuştum annemdede var ne yapsa geçmedi hiçbir nemlendirici falan işe yaramadı o konuştuğum kişi gliserinli bi krem kullanmış çok iyi gelmiş öyle dedi bakalım annemede sipariş ettik bakalım inşallah iyi gelir ama markasını hatırlamıyorum :26:

gel gel bacım derdinin çaresi bende..

1.doktora yada sağlık ocağına gidiyorsun topukların için sana bi krem veriyor.düzenli kullanıyorsun.
2.çorapsız yaz kış yere basmıyorsun.
3.her banyoda topuk taşı ile ayak tabanını hafif hafif törpülüyorsun
4.her akşam olmasa bile arada ayaklarını güzelce kremleyip çorap giyiyorsun
5.yarıkların biraz kapandıktan sonra,haftada 2 gün tuzlu,ılık su yapıp ayaklarını suda bekletip törpülüyorsun.
6.ve ılık sudan sonra arko gibi yağlı bi kremle masaj yapıyorsun..

bunları düzenli yaparsan pamuk gibi ayakların olur yazın doya doya terlik giyersin.

benim deil ama eşimin problemiydi maalesef,belli bi zamandan sonra ağrıda yapmaya başlamıştı.

aylarca çocuğum gibi baskı kurdum üstüne,her banyosunda eline topuk taşı tutuşturdum,ılık su yapıp,arkasında gezdim.çok sık olmamakla beraber halen de yapmaya devam ediyorum.:1:

ne yalan söyleyeyim valla eşimin ayakları benimkinden güzel oldu nerdeyse

Son düzenleme:
Geceleri yatmadan vazelin sürüp çorap giyersen bir süre sonra o sorun çözülmüş oluyor.

elimdeki krem vazelinli daha dogrusu her çe$it krem var bende koleksiyon yapcam:)
ama galiba ben kremi surup devamini getiremiyorum :(
saol canim

Geçen gün aynı dertten biriyle konuştum annemdede var ne yapsa geçmedi hiçbir nemlendirici falan işe yaramadı o konuştuğum kişi gliserinli bi krem kullanmış çok iyi gelmiş öyle dedi bakalım annemede sipariş ettik bakalım inşallah iyi gelir ama markasını hatırlamıyorum :26:

gelince yaziver canim bi zahmet kremin adini banada :17:

1.doktora yada sağlık ocağına gidiyorsun topukların için sana bi krem veriyor.düzenli kullanıyorsun.
5.yarıkların biraz kapandıktan sonra,haftada 2 gün tuzlu,ılık su yapıp ayaklarını suda bekletip törpülüyorsun.

bunları düzenli yaparsan pamuk gibi ayakların olur yazın doya doya terlik giyersin.

benim deil ama eşimin problemiydi maalesef,belli bi zamandan sonra ağrıda yapmaya başlamıştı.

aylarca çocuğum gibi baskı kurdum üstüne,her banyosunda eline topuk taşı tutuşturdum,ılık su yapıp,arkasında gezdim.çok sık olmamakla beraber halen de yapmaya devam ediyorum.:1:

geldim geldim :))
çok saol, Allah razi olsun emek verip yazmi$in soz hepsini yapicam
topuk ta$ini nasil yapicam ama ya $u an çok canim yaniyo :(( o ta$i surtememki
krem iyi gelip iyile$incemi surtucem yoksa :17:

o zaman benim sorunumun nedeni belli oldu, çorap giymek hiç aklima gelmez benim :44:
onceden ki$in okuldu i$ti derken giyyodurum çorabi yazin olurdu bu sorun
$imdi evdeyim ki$inda çorapsiz duuryom çok u$umem lazim aklima çorabin gelmesi için :17:

dr $art diyorsun yani :26:
tamam arayip $imdi randevu aliyorum , guzel ayak derdim yokki canim yanmasin yeterr:18:

Sen onca koşturmanın arasında ne ara fırsat buldun da bi de herifin ayacıklarıyla ilgilendin alla sen :53:
İmreniyorum sana :23:

vazelin.ama saf vazelin süreceksiniz. önce normal bir krem arkasından vazelin ve çorap..

of yaa
ke$ke benim kocada yapsa boyle :)
saolsun çorapgiy krem sur falan diyoda daha otesine te$ebbus bile etmedi daha :27:

Merhaba arkadasim,biraz sacma gelecek ama sen bir sekerini olctur..ayni dert annemde de vardi,ne denediyse gecmiyordu sonra bir doktor seker yuklemesi yapti sekeri yuksekmis ondan oluyormus,,,ha insallah oyle bir sey yoktur ama ne denediysen gecmediyse sekerini olctur...seker yuksekliginden de olabiliyormus...annemden ve birkac yakinimdan biliyorum,,gecmis olsun canim optm kib

Merhaba arkadasim,biraz sacma gelecek ama sen bir sekerini olctur..ayni dert annemde de vardi,ne denediyse gecmiyordu sonra bir doktor seker yuklemesi yapti sekeri yuksekmis ondan oluyormus,,,ha insallah oyle bir sey yoktur ama ne denediysen gecmediyse sekerini olctur...seker yuksekliginden de olabiliyormus...annemden ve birkac yakinimdan biliyorum,,gecmis olsun canim optm kib

canim dedigim gibi çokdandir var bu bende
bu zaman suresinde iki kere hamilelik ya$adim, yuklemede yapildi zirt pirt $ekerde olçuldu
ikinci halileligim de diyabetde çikdi sonradan
ama geçti $ukur diyabet
ben denedim herseyide devamini getiremedim galiba kremlerin vs
saol cevabin için

ayle doktorunu arayip yarin sabah için randevu aldim
her canim yandiginda krem surmeyi akil etsem bu i$ olur belki :)

topukta sertleşme varsa bepantane veya vazelin sürüp çorağ giyer öle yatarsan ben öyle yaparım ayakların ymuşacık olur .. ama seninki yarık şeklindeyse artık bayağı ilerlemiş doktora bir göstersen iyi olur ...

Sen onca koşturmanın arasında ne ara fırsat buldun da bi de herifin ayacıklarıyla ilgilendin alla sen :53:
İmreniyorum sana :23:

yavrucum ben bi elimle kocama su hazırlarken,bi elimle çorba yapıp,bi ayağımla cam silip diğer ayağımla kızımı yıkarım beee:1:

geldim geldim :))
çok saol, Allah razi olsun emek verip yazmi$in soz hepsini yapicam
topuk ta$ini nasil yapicam ama ya $u an çok canim yaniyo :(( o ta$i surtememki
krem iyi gelip iyile$incemi surtucem yoksa :17:

o zaman benim sorunumun nedeni belli oldu, çorap giymek hiç aklima gelmez benim :44:
onceden ki$in okuldu i$ti derken giyyodurum çorabi yazin olurdu bu sorun
$imdi evdeyim ki$inda çorapsiz duuryom çok u$umem lazim aklima çorabin gelmesi için :17:

dr $art diyorsun yani :26:
tamam arayip $imdi randevu aliyorum , guzel ayak derdim yokki canim yanmasin yeterr:18:

canım bak mesela bugün itibari ile banyoda biraz fazla oyalabilirsin,suyu her zamankinden biraz sıcak tutup ayaklarının ovalayabilirsin,canı çok acıyor insanın eşimden biliyorum ama sonu daha kötü olur ben sana söyleyim.

topuk taşını bastıra bastıra sürmene gerek yok,ilk zamanlar masaj yaparak uygula,zamanla bastırırsın ayacıklarına.

dediğim gibi mutlaka yaz kış deme evde çorapla gez,doktorun ilk tavsiyesi bu olmuştu bize.

bak şöyle düşün yazın havalar sıcak diye basarız fayansa,parkeye sonra ne olur ayak altımız da hafif kararma ve topukta sertleşme dimi:34:sen benim tavsiyelerimi dinle ve sakın yapmaktan vazgeçme düzelmesi uzun bi zamanını alır ama sabredeceksin.

yazı düşün parmak arası terlikler,rengarenk ojeli tırnaklar ohh mis gibi:16::16:

ersağ diye bir ürün var organik rita bitkisinden elde edilmiş sağlık bakanlığı onaylı ayak kremi de var bence işine yarıycaktır.internetten ismi girip inceleyebilirsin.tabi ki seçim senin umarım biran önce çaresini bulursun😃

Back