Merhaba. Kistik fibrozis hakkında alintiladiginiz mesajda yazdığımdan daha fazla bilgim yok ne yazık ki. Umarım ter testleri temiz çıkar.
3 yaşında bir çocukta hala geçmemiş süt alerjisi varsa eminim başka alerjileri de vardır. Alerji ilk iki yıl içinde büyük oranda geçiyor. Yani bebeğiniz en ağır alerjilerini ilk iki yıl yaşamış demektir. Bir çoğu belki siz farkedemeden geçti gitti.
Alerji, başlı başına gelişim geriliğine sebep olan bir rahatsızlık. Kistik fibrozisden önce alerji konusunu netleştirmelisiniz. Bildiğim kadarıyla kistik fibrozis hastaları bir çok hastalık belirtisi veriyor. Bahsettiğiniz ter testinin belki de kistik fibrozisle hiç ilgisi yoktur bilemiyorum.
Benim bebeğim alerjik olduğu için alerji hakkında çok okudum. Alerjisi olan çocukların vücudunda yüksek oranda ağır metal tespit ediliyor. Yani alerji bir kronik ağır metal zehirlenmesi tablosu. Benim size önerim mutlaka ağır metal testi yaptırın. Terde, idrarda, sanıyorum bir de kanda ağır metal araştırıyorlar testlerle.
Eğer sorun gerçekten kronik ağır metal zehirlenmesi ise ağır metal detoksu yaparak bu sorunu evde kendi kendinize çözebilirsiniz.