selam canım. bazı hastaneler doğumdan sonra topuktan kanı kendileri alıyor.
ben doğumdan yaklaşık bir hafta sonra götürdüm sağlık ocağında aldılar kanı
üç günlükken götürdüm biraz anne sütü alsın bir kaçgün sonra getir dediler
allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
bir avazda kurtarsın canım
Bende bu konuyu merak ediyorum, ama bildiğim kadarıyla özelde de yapsan devlette de yapsan doğar doğmaz topuk kanı alınıyor ve hastane tarafından bir devlet hastanesine gönderiliyor, eğer bir problem görülürse telefonla arıyorlar, doğum yaptığın hastane aracı oluyor sanırım, yani bu tahliller devletin istediği şeyler ve o yapıyor dye biliyorum..Ama emin değilim bir bilen varsa düzeltsin lütfen..
topuk kanını hem doğumdan sonra hastanede alıyorlar hemde sağlık ocağında alıyorlar.ama süt emdikten sonra 3-4 gün sonra mutlaka aldırın.benim başıma geldiği için biliyorum.önemsiz bişey zannetmeyin sakın.alınan tüm kanlar ankaraya gönderiliyor.bizi şüpeli fenil tekrar kan vermeniz lazım diye aradılar.sağlık ocağından tekrar kan aldılar.tabi vakit kaybetmeden dr a gittik.anlattık.topuk kanıyla fenil ketanüri ve tiroid fonksiyonlarına bakıyorlar.gittiğimiz hastanede sadece tiroid fonksiyonlarına baktırdı dr umuz.fenil sadece fakültede yapılıyor oraya gidip kan verin dedi.fenil normal çıktı ama hipotiridi olduğu anlaşıldı.eşim 2 verdiğimiz topuk kanı için sağlık müdürlüğünü arayıp sordu.ilk verdiğimizde fenil yüksek çıkmış.tiroid normal çıktığı için 2. sinde bakmamışlar.bizim verilmiş sadekamız varmış.ya ilk verdiğimiz kanda fenil yüksek çıkmasaydı hipotiroidi olduğunu öğrenemeyecektik ve şimdi zeka özürlü bir kızım olacaktı.allah razı olsunki devletimiz bu tahlili yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?