• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

topuk kanı ve çocuk doktoru

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
selamlar sevgili anneler..benım bir sorum olucaktı..
ben eylulun 15.ınde kısmetse anne olucam.sımdı kafama takılan ıse bebegım ıcın sımdıden bır cocuk doktoru secmem gerekıyormu?bırde dogduktan 3 gun sonra topuk kanı alınıyormus kımısı sagık ocagında yaptırmıs kımıyse gıvenme saglık ocagına dıyorlar:uhm:
ne yapcagımı sasırdım..sızler ne yaptınız?bebegı ozel doktoramı goturdunuz yoksa polıklınık falanmı?ozel doktor muaynelerı 100 ytlden asagı degıl ama polıklınıkler en azından ssk dan faydalanılıyor.ne yapma lazım?lutfen yardım..teşekkurler...a.s.

selam canım. bazı hastaneler doğumdan sonra topuktan kanı kendileri alıyor.
ben doğumdan yaklaşık bir hafta sonra götürdüm sağlık ocağında aldılar kanı
üç günlükken götürdüm biraz anne sütü alsın bir kaçgün sonra getir dediler
allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
bir avazda kurtarsın canım

selam canım. bazı hastaneler doğumdan sonra topuktan kanı kendileri alıyor.
ben doğumdan yaklaşık bir hafta sonra götürdüm sağlık ocağında aldılar kanı
üç günlükken götürdüm biraz anne sütü alsın bir kaçgün sonra getir dediler
allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
bir avazda kurtarsın canım

tesk ederım canım pekı cocuk doktoru ıcın ozel muaynaneye goturuyorsun yoksa saglık ocagına falanmı?

çocuk dr içinde. hele bir hayırlısıyla doğmasını bekle. zaten ayllık kont olacaktır.

Bende bu konuyu merak ediyorum, ama bildiğim kadarıyla özelde de yapsan devlette de yapsan doğar doğmaz topuk kanı alınıyor ve hastane tarafından bir devlet hastanesine gönderiliyor, eğer bir problem görülürse telefonla arıyorlar, doğum yaptığın hastane aracı oluyor sanırım, yani bu tahliller devletin istediği şeyler ve o yapıyor dye biliyorum..Ama emin değilim bir bilen varsa düzeltsin lütfen..

ben seni yanlış yönlendirmek istemem. benim durumum biraz farklı
benim oğluşumun sağlık sorunları olduğu için ben hemen hemen doğduğundan beri hastanelerdeyim
yanlız sağlık ocakları yeterli olmayabilir
devlet hastanesi yada durumun iyiyse özele götürebiliyorsan iyi olur.
ve bir götürdüğün dr a devamlı götür çünkü o dr. çocuk hakkında herşeyi bilmiş oluyor.
herseferinde değiştirmek zorunda kalırsan.
her götürmende yeni baştan çocukla ilgili bilgi vermek zorunda kalırsın
hem çocuk için hemde senin için çok sağlıklı olmaz

canım bence cocuk doktoru konusunda arastır ve sımdıden hangı doktora goturecegını belrle derım,illa ozele goturmene gerek yok Allah korusun bı hastalıgı olmadıogı surece rutın kontroller oluyor ama yınede tavsıye edılen ıyı bır doktor olsun,saglıklı takıp edebılmesı acısından bebegını
topuk kanına gelınce nerde aldırırsan aldır sorun cıkabılıyor,ben ankarada bayındır hastanesınde aldırdım ozel ve ıyı bı hastanedır burası benı 2 hafta sonra aradılar saglık bakanlıgından testınız pozıtıf cıktı gelın tekrar alıcaz dıye ,sonucları alıpta cocugumun bı sorunu olmadıgını ogrenene kadar bin kere oldum dıyebılırım,o yuzden nerde aldırırsan aldır bu tur sorunlar cıkabılıyor.

Bende bu konuyu merak ediyorum, ama bildiğim kadarıyla özelde de yapsan devlette de yapsan doğar doğmaz topuk kanı alınıyor ve hastane tarafından bir devlet hastanesine gönderiliyor, eğer bir problem görülürse telefonla arıyorlar, doğum yaptığın hastane aracı oluyor sanırım, yani bu tahliller devletin istediği şeyler ve o yapıyor dye biliyorum..Ama emin değilim bir bilen varsa düzeltsin lütfen..

bende oyle bılıyorum ama hastanede alındıktan sonra bebek anne sutunu alınca cıkan bır sonuc varmıs onun ıcın anne sutunu aldıktan bırkac gun sonra bır daha alınıyormus canım..bılenler oyle soyledı ama benım kafam cok karısık bu konuda..

benim oğlum doğduğunda topuk kanı aldılar.1hafta sonra kontrole çağırdılar.o zaman tekrar aldılar.sağlık ocağı da özel hastane de aynı yere gönderiyolar zaten.pek bi farkı olacağını sanmıyorum.ben her ay doğum yaptığım hastaneye götürüyorum kontrole.özel hastanelerin çoğu da fiyatları düşürdü sanırım ssk ile anlaşmaları gereğince.çok da uygun oldu.

topuk kanını hem doğumdan sonra hastanede alıyorlar hemde sağlık ocağında alıyorlar.ama süt emdikten sonra 3-4 gün sonra mutlaka aldırın.benim başıma geldiği için biliyorum.önemsiz bişey zannetmeyin sakın.alınan tüm kanlar ankaraya gönderiliyor.bizi şüpeli fenil tekrar kan vermeniz lazım diye aradılar.sağlık ocağından tekrar kan aldılar.tabi vakit kaybetmeden dr a gittik.anlattık.topuk kanıyla fenil ketanüri ve tiroid fonksiyonlarına bakıyorlar.gittiğimiz hastanede sadece tiroid fonksiyonlarına baktırdı dr umuz.fenil sadece fakültede yapılıyor oraya gidip kan verin dedi.fenil normal çıktı ama hipotiridi olduğu anlaşıldı.eşim 2 verdiğimiz topuk kanı için sağlık müdürlüğünü arayıp sordu.ilk verdiğimizde fenil yüksek çıkmış.tiroid normal çıktığı için 2. sinde bakmamışlar.bizim verilmiş sadekamız varmış.ya ilk verdiğimiz kanda fenil yüksek çıkmasaydı hipotiroidi olduğunu öğrenemeyecektik ve şimdi zeka özürlü bir kızım olacaktı.allah razı olsunki devletimiz bu tahlili yapıyor

topuk kanını hem doğumdan sonra hastanede alıyorlar hemde sağlık ocağında alıyorlar.ama süt emdikten sonra 3-4 gün sonra mutlaka aldırın.benim başıma geldiği için biliyorum.önemsiz bişey zannetmeyin sakın.alınan tüm kanlar ankaraya gönderiliyor.bizi şüpeli fenil tekrar kan vermeniz lazım diye aradılar.sağlık ocağından tekrar kan aldılar.tabi vakit kaybetmeden dr a gittik.anlattık.topuk kanıyla fenil ketanüri ve tiroid fonksiyonlarına bakıyorlar.gittiğimiz hastanede sadece tiroid fonksiyonlarına baktırdı dr umuz.fenil sadece fakültede yapılıyor oraya gidip kan verin dedi.fenil normal çıktı ama hipotiridi olduğu anlaşıldı.eşim 2 verdiğimiz topuk kanı için sağlık müdürlüğünü arayıp sordu.ilk verdiğimizde fenil yüksek çıkmış.tiroid normal çıktığı için 2. sinde bakmamışlar.bizim verilmiş sadekamız varmış.ya ilk verdiğimiz kanda fenil yüksek çıkmasaydı hipotiroidi olduğunu öğrenemeyecektik ve şimdi zeka özürlü bir kızım olacaktı.allah razı olsunki devletimiz bu tahlili yapıyor

gecmis olsun canim ya bazi seylere cok dikkat etmek gerekiyor sanirim Allahtan hemen farkedilmis sukrler olsun

Back