Ortopedi Topuk dikeni

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63

Bir yıla yakın bir zamandan bu yana,topuğumun üzerine basamıyordum.Ve tahmin ettiğim gibi touk dikeni tanısı kondu...
Yaptığım araştırmalar sonucunda:Ne tabanlık,ne iğne,ne de fizik tedavi pek sonuç vermiyormuş...
Bir tanesi aklıma yattı.Sanırım Ankara'da bir doktor bunu yapıyormuş.İdrar kaçıran hastaları tedavi ettiği bir aletle buna çözüm bulduğunu okudum...
Topuk dikeni olanlara duyurulur....

KAyınvalidemde vardı oda bir tedavi yöntemiyle halletti bunu.
İğne kırmamı diyorlardı bir aletle vurarak tabana geçirdiler.
Yarın görüşeceğiz ona sorar ayrıntıları öğrenirim.

benim annemde ne zamandır bu dertten muzdarip
kullanmadığı ilaç kalmadı
tabanlıkta kullandı fayda etmedi
iğne vurdurdu topuktan o da 6 ay kadar idare etti sonra gene aynı
son gittiği doktor ameliyat dedi
ama başka bi doktorun bi tandığımıza dediğine göre de ameliyat için çok riskli bi bölgeymiş
tavsiye etmemiş yani ameliyatı
bu dediğiniz yöntemi deneyen ve fayda gören varsa yazarsa çok sevinirim bende

Ben bu konuda alternatiftıptan faydalanmak istiyorum.Bir arkadaşım kendinde de olduğunu,her akşam domates sarıp yattığını bir zaman sonra nasır gibi düştüğünü söylemişti de inanmamıştım.Ama bakın bulduğum bilgiler neler...Yani haklıymış arkadaşım.:

Topuk dikeni kürü

Topuk dikeni kürü her biri üç gün uygulanacak üç aşamadan oluşmaktadır

Üç gün süre ile ; Üç yemek kaşığı Orta acı (çok acı olmayacak) Kırmızı
pul biberi havanda ezdikten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya
gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sökün.

Üç gün süre ile ; 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri
ile beraber dövdükten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı
bezle topuğunuza sarın. Sabah sökün.

Üç gün süre ile ; Orta acı (çok acı olmayacak) Kırmızı pul biber ve
çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile birlikte dövdükten sonra
akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent veya gazlı bezle
topuğunuza sarın. Sabah sökün.

Not: Bu kürün faydalı olması için kırmızı pulbiberin ebter (kısır)
tohumdan üretilmemiş olması gerekmektedir

İbrahim Saraçoğlu Bu kürün % 60 oranında fayda sağladığını açıkladı.

DOMATES KÜRÜ

Herhangi bir aktardan sinir otu istiyorsunuz, yumurta haşlama yapar gibi haşlayıp ılık olduktan
sonra suyunu süzerek kalanını bir bez parçasına koyup akşam yatarken ayağınıza sarıyorsunuz.
Domates kesilerek topuk dikeninin üzerine akşamdan sarılır ve bu işleme birkaç gün devam edilir.
Tel nişadır ve limon tuzu karıştırılır. Topuk dikeni olan kısım ılık suda bekletilip yumuşatılır.
Limon tuzu ve tel nişadır topuk dikeni olan kısma surulur.
Alabalık kılçıgı temizlenerek ortadan yarılır ve topuk dikeni olan kısma sarılır.
Topuk Dikeni Desteği
Ayrıca, ayakkabı seçerken yumuşak tabanlı topuk kısmı darbe emen ayakabılar giymek ağrıyı azaltacaktır.
Yürüyüş ve koşu ayakkabıları bu amaç için idealdir. Diğer ayakkabıların topuk kısmına ise silikon veya
başka malzemelerden yapılmış destekler konması faydalıdır. Bu desteklerin orta kısmının delik olması
gerekli değildir. Ağrı plantar fasyanın ön kısmına doğru yayılıyorsa ayak kavisini destekleyecek
destekler kullanılabilir. Hasta günün büyük kısmını evde geçiriyorsa topuk desteklerinin terliğe
yapışabilen çeşitleri kullanılmalı veya terliğin astarı kaldırılarak destek altına yerleştirilmelidir.
Ayrıca, idrar kaçırma hastaları için kullanılan Magnetik İnervasyon cihazı topuk dikeninde yeni umut oldu.
Ürolog Prof. Dr. ........ idrar kaçıran hastaları için uyguladığı tedavinin topuk dikenine de iyi geldiğini
tespit etti. Şimdiden 15 hasta bu hastalıktan kurtuldu.

Bu da Suna Dumankayanın tarifi:

Topuk dikeni düşüne kadar:

1 tatlı kaşığı şap tozu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı , 1 tatlı kaşığı deniz tuzunu karıştırarak
lahananın yumuşak yaprağının içine sürdükten sonra problemli bölgeyi sarın.

Üzerini bir tülbentle örterek, 2 saat kadar bekletin. Ardından yıkayıp, beyaz vazelin ve limon suyu sürün.

Her gün yaptıkça deriniz kalkacaktır. En sonunda topuk dikeniniz düşecektir.

topuk dikeni bir iskelet sistemi hastalığıdır.Öyle bişeyler sürüpde düşecek siğil gibi birşey değilki...2-3 ay sürer snra o kemiğin etrafını yağ kaplar ve ağrısı geçer.ama bir süre sonra tekrar başlar.İlerki dönmelerde ameliyat olmak gerekir ..Ama ağrılar azsa ayakkabının içine koyulacak topuk veriyor doktor

kızlar ben o illeti 1 senedir çekiyorum.

öncelikle konuyu araştırın bu konuda internette yayınlanmış makaleler var onları okursanız bilgi sahibi olursunuz...
topuk dikenine sebep olan başka sorunlar var önce onların tespit edilemsi ve tedavi edilmesi gerekiyor ama topuk dikeni belli tedavisi olmayan bir hastalık malesef.
bende uzun yürüyüşlerle dolu bir haftanın ardından şiddetli bir batma hissetmiştim ve o günden beri çekiyorum özellikle sabah yaktan kalktığınızda veya uzun süreli oturup sonra yürüdüğünüzde daha şiddetli hissedilen bir durum. Bende oluşma sebebi 1. si düz tabanlık imiş o da sürekli spor ayakkabı giymekten kaynaklanıyor veya babet falan...
Arada hafif topuklu ayakkabı ve ortopedik ayakkabı giymek şart. Bunun dışında 2. sebep ise fazla kilolar... E mantıklı da benim ayaklarım 36-37 kilo 84 falandı nasıl taşısın o ufacık ayaklar o kiloyu
kilo vermek ve doğru ayakkabı sorunu azaltıyor ama tedavi derseniz burada yazan tüm kürleri denemiş, topukluk, tabanlık kullanmış biri olarak söylüyorum:
tek çare egzersiz gibi görünüyor kızlar selim murağbi diye bir dr var ben onda duymuştum bu hastalık kasla alakalı olduğu için o kasın uzaması güçlenmesi lazım bunun için 2-3 egzersiz var onları hergün yapmak gerekli o zaman iyileşiyorsunuz yoksa öldür allah geçmiyor, benimki ileri seviye demek...
bunun dışında ayakkabı tercihi:
polaris in 5 nokta serisi
rebook un easytone serisi
ceyo nun klasik ev terlikleri
laydfalcon un topuk dikeni için özel yapım terlik ve ayakkabıları
bricenstok un terlikleri (tuzlu ama)

ben resmen ayakkabı dolabımı yeniden oluşturdum bunların dışında ayakkabı giyemiyorum babetlerin düz ayakkabıların hepsini verdim valla

Dr.Selim Muğrabi'nin yerini aradım ve muayene ücreti 320 TL dedi bayan ve kapadım telefonu hemen.. Çok geldi açıkcası bana haftaya ssk gidicem ortopediye bende de 1 haftadır var bu sorun ve yürümek işkence oldu bana sabah kalkınca sanki basamıyorum üstüne acı duyuyorum silikonlu tabanlık aldım biraz rahatladım ama bakalım egzersizlere de başlıcam yarın umarım geçer başka bu hastalıktan kurtulan var mı ne tavsiye dersiniz bayanlar..

ALLAH sağlık versin arkadaşlar ,şifalar versin herkese
RABBİM yar ve yardımcınız olsun AMİN

Ben de bir kaç aydır bu hastalıktan muzdaribim Yürümeyi çok seven biri olarak eskisi gibi rahat yürüyememek çok canımı sıkıyor . Bu konu hakkında kk da mutlaka topic açılmıştır diyordum ama rastlayamamıştım ve şimdi gördüm. Benimle aynı sıkıntıları paylaşanları bilmek bile sanki rahatsızlığımın çözümünde bir payı olacakmış gibi geliyor.
Selim Muğrabi' nin yaptığı egzersizleri bileniniz var mı acaba?
Bir de topuk dikeninin yapılan kürler sonucunda düştüğünü yazmış bazı arkadaşlar.Ayağın tabanında olan bir rahatsızlık değil ki bu düşsün.Topuğun içerisinde olan ve zamanla kemikleşen mikropsu bir sıvı demişti benim doktorum.O yüzden tedavisi zor ya.

Son düzenleme:
Topuk dikeni egzersizleri nelerdir? – Küre TV
Arkadaşlar yukarıda vermiş olduğum linkte Dr. Selim Muğrabi topuk dikeni ile ilgili egzersizlerden bahsediyor.

Son düzenleme:
Öncelikle bu arkadaşa teşekkürler uzun uzun yazmış. Bende de geçen hafta benzer şikayetler oldu ve o ana kadar böyle bir hastalıktan haberim yoktu. Oluşma nedeninin zaten hali hazırda çukur taban olan ayaklarıma devamlı topuklu ayakkabı giyerken birden sıfır tabanlı dümdüz sandaletlere geçip yaz boyu inanılmaz fazla yol yürüme olduğunu düşünüyorum. Neyse 5 gün önce durduk yerde ayağımın üstüne kesinlikle basamamaya, bayağı bildiğiniz topallamaya başladım. Hemen internete girip araştırdım, nedir bu böyle, nasıl bir şeydir ve tedavisi nedir diye. İnsanların "yıllarca" bunu çektiğini ve kolay kolay geçmediğini duyunca inanın yıkıldım çünkü hem öğretmen olduğum için iş icabı sık sık ayakta kalmam gerekiyor, hem de topuklu ayakkabı giyemezsem çatlarım. Tabi zaten hemen buz koymaya başladım, bir de ertesi gün bir fizyoterapiste gittim. Röntgen çektirdim, allaha bin şükür röntgende bir şey çıkmadı. Doktor da dedi ki hani başlangıç aşaması ise röntgende görünmeyebilir. Çünkü malum bu rahatsızlık aslında ayağın altındaki kaslarla, tendonlarla alakalı. Neyse ağrı kesici verdi doktor, eve dönerken de polarisin 5 noktalı serisinden bir sandalet aldım. Cumartesi eve temizlikçi geldi peşinde koşturmaktan dinlenemedim ve pazar da baya ağrım oldu, moralim inanılmaz bozuktu, ama pazar günü yerimden kımıldamadım, ayağımı yüksek bir yere kaldırıp devamlı dinlendim. Bu arada egzersizleri de yaptım devamlı (duvara dayanarak ayağı geriye atıp ayağın altındaki kası esnetme, elimize ayağı alarak esnetme vs) ve dün itibariyle herhangi bir ağrım yok. Yaptığım şeyler dinlenme, buz koyma, egzersiz yapma ve ortopedik tabanlı ayakkabı giyme bu kadar. Bunlardan en önemlisinin egzersiz olduğu her yerde söyleniyor, ben de bundan sonra ihmal etmeyeceğim, ağrı geçse de egzersize hep devam edicem, bu derdi çeken herkese geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Evet arkadaslar bu konuya son noktayi koyuyorum.Cogu ortopedistler bunu söylemiyorlar ama gercekten de tek çaresi egzersiz.Bu yaz emekleme raddesindeydim, beni kurtaran düzenli egzersizler oldu.Siddetle tavsiye ediyorum.Egzersiz videolarini netten bulabilirsinuz, ben çok iyiyim umarim size de iyi gelir.Ama üç haftadan önce tam olarak iyilesmeyi beklemeyin, sabredin.

Ben de Selim Muğrabi' nin göstermiş olduğu egzersizleri 4- 5 aydır yapıyorum ve neredeyse topuk dikenim yok oldu diyebilirim.
Kesinlikle topuk dikeninin çözümü egzersizler. Ama her gün mutlaka 1 ya da 2 kez yapmak lazım.
O kadar kötüydü ki ayağım asla iyileşmeyecek sanırdım, Rabbime hamdolsun

bende ortofado marka terlik aldım acayip memnun kaldım tavsiye ederim arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…