Topuk dikeni Plantar Fasiit

Niloyatospikk

Doktor var dohtor var
Pro Üye
23 Ocak 2016
32.652
49.006
Konu başlığından da anlaşıldığı üzere bu durumu yaşayan yahut yakınlarından yaşayan var mı? Varsa nasıl geçti veya geçti mi? Yaşayan bilir diyorum zor bir ayak ağrısı ayrıca çakıl taşlarında geziyormuşcasına ayakta batma hissi birçok doktora gittim birçok araştırma yaptım son 3 ayda aşırı arttı. Sol ayağıma 2 seans Eswt aldım sağ ayağıma 1 seans Eswt aldım yan etki yaptı vücudumda aşırı ağrı olunca sağ ayağıma alacak olduğum 5 seansı almayı bıraktım ve kortizonlu iğne olan iki ayağıma iğneleri vurdurdum o da ağrımı sadece biraz azalttı doktor en son Prp yöntemi var dedi şöyle bir şey de ekleyeyim benim ayağımda topuk dikeni oluşmamış başlangıcı olan Plantar Fasiitmiş nasıl geçer bu ayak ağrısı bilen var mı sosyal olan hayatım tam bir asosyale döndü.

Merhaba ben ve çevremde çok kişide var bu hastalık.Her iki ayakta da.10 seans kırdırma yaptırdım. Hiç etki etmedi.3 ay kadar önce prp yaptırdım.Bayağı geçmişti .Ama bir iki gündür yine başladı.

Merhaba ben ve çevremde çok kişide var bu hastalık.Her iki ayakta da.10 seans kırdırma yaptırdım. Hiç etki etmedi.3 ay kadar önce prp yaptırdım.Bayağı geçmişti .Ama bir iki gündür yine başladı.
Merhaba siz baya seans almışsınız fayda etmemiş seanslar size ağrı yapmadı mı benim çok ağrım oldu seans sonraları devamına gitmedim bi Prp kaldı artık yatarken otururken bile ağrıyor egzersiz yaptınız mı siz sürekli egzersiz yapıyorum

kırılırken evet bayağı ağrıyordu. Egzersiz yaptım. benim de sürekli bir ağrıydı .Yatarken bile germe hareketlerini yapıyorum. Evde terlikle gezin . Bir de sanırım spor ayakkabı bu olayı azdırıyor . Çünkü ben ne zaman spor ayakkabı kullanmaya başladım bu hastalık çıktı

kırılırken evet bayağı ağrıyordu. Egzersiz yaptım. benim de sürekli bir ağrıydı .Yatarken bile germe hareketlerini yapıyorum. Evde terlikle gezin . Bir de sanırım spor ayakkabı bu olayı azdırıyor . Çünkü ben ne zaman spor ayakkabı kullanmaya başladım bu hastalık çıktı
Evet ben de çocuk olduktan sonra yoğunluk spor ayakkabıya döndüm hatta doktor spor ayakkabı giyin topuklu giymeyin ee uzun süredir spor giyiyorum zaten dedim özel terlik aldım eve doktor özel tabanlık yaptır dedi onu da yaptıracağım inşallah bi o kaldı bornoz ipiyle gerdiriyorum biraz rahatlatıyor annem TV de duymuş kaynak suya yeşil çay ve karbonat atıp 15 20 dk bekletiyorum 2 gündür ne yapacağımı şaşırdım sizin fazla kilonuz var mı doktor kilo ver dedi 15 kg fazlam vardı 10 kg verdim bir şey değişmedi

Evet kilom var ama çok değil . çevremde zayıf olanlarda da var.Eşimde de var .o kadar şeyler denedi .Epsom tuzunu suya koyuyordu ayağını bekletiyordu. Biber bağladı bir sürü şey yaptı ama yine ağrıyor.mesela onun kilosu bana göre çok fazla benim 10 kilo fazlam var onun 20 ama benim topukta olan diken daha büyük.İnşallah siz şifa bulursunuz

Evet kilom var ama çok değil . çevremde zayıf olanlarda da var.Eşimde de var .o kadar şeyler denedi .Epsom tuzunu suya koyuyordu ayağını bekletiyordu. Biber bağladı bir sürü şey yaptı ama yine ağrıyor.mesela onun kilosu bana göre çok fazla benim 10 kilo fazlam var onun 20 ama benim topukta olan diken daha büyük.İnşallah siz şifa bulursunuz
Benim diken oluşmamış oluşmadan önceki safhaymış siz iğne vurdurdunuz mu ayağınıza iki ayağıma da kortizonlu iğne vurdu doktor o an şiddetli ağrıyı azalttı 1 hafta sonra yine ağrılar devam ediyor çok zormuş bu ayak ağrısı bazen taşlarda yürüyormuşcasına batma

Benim diken oluşmamış oluşmadan önceki safhaymış siz iğne vurdurdunuz mu ayağınıza iki ayağıma da kortizonlu iğne vurdu doktor o an şiddetli ağrıyı azalttı 1 hafta sonra yine ağrılar devam ediyor çok zormuş bu ayak ağrısı bazen taşlarda yürüyormuşcasına batma
Ben kortizonlu iğne vurdurmadım .PRP yaptırdım ona rağmen yeniden başladı .Sanırım son çare ameliyat

Ben kortizonlu iğne vurdurmadım .PRP yaptırdım ona rağmen yeniden başladı .Sanırım son çare ameliyat
Kimisine iğne iyi geliyormuş uzun süre geçiriyormuş ağrıyı doktorum hastaların %50 sine iyi geliyor demişti ama o 50 de ben yokum belli oldu ameliyat yapmıyoruz bu hastalıkta dedi bana doktor egzersiz tabanlık bunun çaresi dedi

Bu hastalığı çeken yok mu ki kimse doğru dürüst tedavisi de yok YouTubeda tüm ilgili videolardaki yorumlara baktım birçok insan çekiyor bu ağrıyı kurtuldum diyen yok mu hiç?

Bu akşam ayaklarımı sıcak suya koyuşumun 4.akşamı ardından zeytinyağına basmış oldum kantoron zeytinyağı karışımı ayaklarımın tabanına krem gibi sürüp çoraplarımı giyip sabaha kadar öyle bekletiyorum bu hafta ayak analizi alınarak yapılan tabanlıkları yaptırmaya gittim çiftini 800 tl ye sipariş verdim işin ilginç yanı her medikalcide farklı fiyat verdiler Medical Park hastanesinin arkasındaki medikalci en yüksek fiyatı verdi sanırım hastane yakını diye ayak analizim yapıldı bir hafta 10 güne kadar tabanlıklarım yapılacak tıbbın çaresiz kaldığı bir hastalık bu eswt yaptırdım ayaklarıma iğne vuruldu o kadar çok doktora gittim ki ortopedi fizik tedavi en son PRP kaldı yaptırmadığım her gün düzenli egzersizlerimi yapıyorum sabah bornoz ipiyle ayak tabanını gerdiriyorum akşam parmak ucunda yükselme yapıyorum bakalım bir de bunları deneyeceğim doktorum bunun tedavisi egzersiz ve özel tabanlık dedi bakalım

Olur da bu hastalığı çekip burayı okuyacak olan olursa güncellemeyi paylaşacağım çünkü insan o ayak ağrısıyla interneti didik didik ediyor kime ne fayda etmiş diye valla ayaklarımı sıcak suya koydum eswt aldım ayaklarıma iğne vurundum kantoron sürdüm germe egzersizleri yaptım ne yaptıysam geçmedi doktorum özel tabanlık yaptırmamı söyledi ilk bir yere sordum 1500 tl dedi sonra iyice araştırdım Bursa merkezde 1000 ila 1300 arası fiyat veren oldu biraz daha telefon görüşmeleri yaparak 800 tl ye yapan bir yer ile anlaştım gittim bir cihazla ayak analizim yapıldı tabanlıklar yaklaşık 15 gün kadar bir sürede teslim edildi günde birçok ağrı kesici içerek yürümeye çalışan ben tabanlıkları kullandığımdan beri ayak ağrım azaldı ayakkabımın içindeki tabanlığı çıkarıp bu tabanlığı yerleştiriyorum eve geçerken evdeki terliğime de geçiriyorum evde bu tabanlıklara basarak yürüyorum son 5 aydır evimin işini yapamıyordum o derece şiddetli ayaklarım ağrıyordu bu hafta doktoruma teşekkür ettim Bursa Anadolu Hastanesi'nde Muhammed Salah Ortopedi Uzmanı doktorum

Bu hastalığı yaşayan olur da merak eder diye güncelleme yapıyorum özel yaptırdığım tabanlıklarla ağrım kalmadı çok şükür şöyle ki;

Her ayakkabı ve terliğimin içine koyuyorum geçen açık terliklerimle tabanliksiz gezdim biraz ağrılarım başladı hemen crocs terlik aldım tabanlıklari icine koydum dışarıda onlarla gezdim evde de ayağımda hep terlikle geziyorum yalın ayak basmıyorum maşallah diyeyim çok şükür geçti ayak rahatsızlığı olmasa bile herkese tabanlık tavsiye ediyorum özellikle ayakta çalışanlar için çünkü günümüz koşullarında ayakkabılar insan sağlığına uygun üretilmiyor üretilse bile oldukça pahalı uygun alınan bi ayakkabı içerisine bile koymak yeterli

X