Topuk dikeni ne çözüm

HAMBOSPARA

gülümse
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
939
153
43
[[/B]Bahsettiğimiz illetin ilacı çok yakınızda
bildiğiniz incir :)
Ilık suda yumuşattığınız ayağınızadaki
dikeni ustura ile çok ince kesin ,
açılan yere taze topladığınız
incir yaprağı sütünü sürünüz.
1 hafta her sabah akşam uygulayınız
ve bu dertten kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Not :Yaprakları dalı ile kırınız ki
işlem sırasında her yaprağın sütü taze olsun .
Acil şifalar dilerim
banada mail olarak geldi ...ama bizzat denenmiş ..paylaşmak istedim..

topuktaki sertleşmiş deridenmi bahsediyoruz
çünkü topuk dikeni topuk kemiği ile ilgili bir rahatsızlık

bendede vardı topuk dikeni. bu gibi şeyelr hiç işe yaramadı bende. topukta siyah şekilde olanlar var. ilk önce etrafını krem ile çevreleyip siğil ilacından biraz döküp o bölgeyi yumuşattık ve cımbız ile görünen dikenelri tek tek söktğk. her akşam bunu uyguladık söktükçe kanama oluyor. en son dikenin kendisine ulaşılınıyor kırmıız renkte oluyor. yalnız o sökülürken bayağı canı yanıyor insanın. yalnız sonra hiç acımıyor ve tekrarlamıyor. komşumuzunda olduydu onada aynısını uyguladık bir daha tekrarlamadı onunda. en garanti yöntem bu galiba.

ya gerçekten çok şaşırdım arkadaşlar topuk dikeni dışardan gözüken bir şey olsaydı doktorlar buna müdale ederdi herhalde diye düşünüyorum çünkü ben dr gittiğimde röntgen çekerek topuk dikeni olduğunu söyledi ve malesef tedavisi yok bunun demişti ancak fazla ayakta kalmamamı ve ayakkabının içine sürekli topukluk koyarak giymemi söyledi sizlerin bahsettiği başka bi rahatsızlık olsa sanıyorum

kızlar ya sizin bahsettiğiniz topuk dikeni değil bence bende de var ve dışarıdan kızarıklığı bırak kendi hissedilmiyor bile muayene sırasında doktor söyledi

devamlı spor ayakkabı giyip ayakta çok durmaktan oluşmuştu bende bir tanıdığım sayesinde bir iki ayda geçti tüm gün topuklu ayakkabı terlik giyerek kurtuldum

X