• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toprak tencere toprak tepsi ve tava gerisi hava

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
AMERİKADA YASAKLANDI. TÜRKEYEDE CANHIRAŞ REKLAMLAR VE KAMPANYALAR DEVAM EDIYOR!
...
Teflon tava felaketi dünyayı yakıyor, hemde "iyisini yapar" reklamıyla!

...almayın diyoruz, siz yine alacaksınız değil mı?...
...
ABD’de 8 şirket, aşamalı olarak teflon üretimini durdurma kararı aldı. Kanser ve sakat doğumlar sebebiyle 2015 yılında hiçbir Amerikalı’nın evinde teflon mutfak eşyası olmayacak. Amerikan vatandaşları koruma altına alınırken, Türkiye’de durum içler acısı
Yanmaz, yapışmaz tehlike: Teflon. Teflonun kara yüzü ortaya çıktı. Teflonda yemek keyfi sona mı eriyor? Amerika’da doğan ve yıllardır dünya piyasasına hakim olan teflona ilk yasak yine anavatanından geldi. İçinde bulunan PFOA maddesi gereğince teflon üretiminin 2015 yılında durdurulması kararlaştırıldı. Pişirme kolaylığı sağlayan ancak yanlış kullanımında kanserden sakat doğuma kadar pek çok riski de beraberinde getiren teflon, Amerikalılar’ın hayatından çıkıyor. Gerçi Türkler için teflondan vazgeçmek biraz zor gibi. 2015 yılına kadar teflon üretilecek, ancak uzmanlara göre bu yasak bir tuzak da olabilir. Öyle ya da böyle 9 yıl sonra Amerikalılar teflon kullanmayacak, Türkiyede ise durumunu bekleyip göreceğiz.

$teflon_tava.jpg

Evimizde 1 tane bile teflon bir şey yok
Seneler önce babam hepsini attırdı kanserojen diye
Sanırım şuanda en sağlıklısı seramik
Çeyizime de teflon hiç bir şey koymayı düşünmüyorum açıkçası sağlıksız olduğunu biliyorum

Son düzenleme:
Seramiklerin de sahteleri var dikkat edin, teflonu beyaz kaplayıp satıyorlar. Bilindik mağazalardan almak gerek. :ssz:

Seramiklerin de sahteleri var dikkat edin, teflonu beyaz kaplayıp satıyorlar. Bilindik mağazalardan almak gerek. :ssz:

evet evet seramik diye aldı annem bi yumurta pişirdi inanamadık hemen dibinden siyahlar çıktı:50:
teflonu zaten bi dibi çıksa hemen atıyoruz kalmadı teflon evde. çelik severim ben valla çelik hem daha sağlıklı hem güvenli

evet evet seramik diye aldı annem bi yumurta pişirdi inanamadık hemen dibinden siyahlar çıktı:50:
teflonu zaten bi dibi çıksa hemen atıyoruz kalmadı teflon evde. çelik severim ben valla çelik hem daha sağlıklı hem güvenli

bende öyle en güzeli çelik eşyalar gerisi sağlıksız benim evimde ne plastik ne de teflon vardır:34::34::34:

AMERİKADA YASAKLANDI. TÜRKEYEDE CANHIRAŞ REKLAMLAR VE KAMPANYALAR DEVAM EDIYOR!
...
Teflon tava felaketi dünyayı yakıyor, hemde "iyisini yapar" reklamıyla!

...almayın diyoruz, siz yine alacaksınız değil mı?...
...
ABD’de 8 şirket, aşamalı olarak teflon üretimini durdurma kararı aldı. Kanser ve sakat doğumlar sebebiyle 2015 yılında hiçbir Amerikalı’nın evinde teflon mutfak eşyası olmayacak. Amerikan vatandaşları koruma altına alınırken, Türkiye’de durum içler acısı
Yanmaz, yapışmaz tehlike: Teflon. Teflonun kara yüzü ortaya çıktı. Teflonda yemek keyfi sona mı eriyor? Amerika’da doğan ve yıllardır dünya piyasasına hakim olan teflona ilk yasak yine anavatanından geldi. İçinde bulunan PFOA maddesi gereğince teflon üretiminin 2015 yılında durdurulması kararlaştırıldı. Pişirme kolaylığı sağlayan ancak yanlış kullanımında kanserden sakat doğuma kadar pek çok riski de beraberinde getiren teflon, Amerikalılar’ın hayatından çıkıyor. Gerçi Türkler için teflondan vazgeçmek biraz zor gibi. 2015 yılına kadar teflon üretilecek, ancak uzmanlara göre bu yasak bir tuzak da olabilir. Öyle ya da böyle 9 yıl sonra Amerikalılar teflon kullanmayacak, Türkiyede ise durumunu bekleyip göreceğiz.

Eki Görüntüle 1081646
Bilgilendirme için teşekkürler ama haberin kaynagını eklememişsiniz kaynagı olmayan haberler kapanıyor.:34:

​Çelik daha sağlıklı diyorlar annemin 25 senelik çelik tencereleri var inanırmısın hala sapasağlam hiçbir şeyi yok.Teflon tencereli çöpe gitti hep.

Back