topraga aşermek

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
42
garip gelecek ama benim canım torak yalamak istiyor ama mıkrop kaparım dıye yalayamıyorum kokusunu duydumu içimden yalamak gelıyor dahasıda var yesıl sabunun kokusunu hiç sevmezdım normalde simdi hoşuma gıdıyor ısırmak istiyorum ve birde bulaşık makınası tablet deterjanını ısırmak ıstıyorum kokulayıp duruyorum sızinde boyle garıp seyler canınız ıstıyormu yoksa ben delırdımmı:1shok: ilk kızımdada topraga aşermiştim ama ondada yemedım tabi:bbo:

biliyomusun bende soyle yagmur yagdiginda cikan o toprak kokusunu alinca canim toprak yalamak istiyo kucukken yiyomusum simdide inan canim cekti su yaziyi okuyunca tabi ben hamile falan degilim
meger yalniz degilmisim:lepi:

valla bu aralar bendede var topraga karsı ilgi bişi eksikliğimiz var ama ne anlamadm

canım benim bildiğim kadarıyla toprağa aşermek kansızlıkla alakalı diye biliyorum canım kan sayımı yaptırdınmı canım

Neden? "Aşerme" erken gebeliğin normal bir belirtisi olarak kabul edilir. Ancak ileri durumlarda normal gıda maddeleri dışındaki maddelerin de aşerilmesi sözkonusu olabilir. Bu maddeler kiremit tozu, kil, toprak gibi maddeler olabilir. Bazı durumlarda ise aşırı miktarlarda tuz, limontuzu, buz parçaları, un, nişasta, kabartma tozu gibi gıda maddeleri de aşerilen maddeler olabilir. Bir gıdayı aşırı miktarlarda yeme ihtiyacı hissediyorsanız ya da gıda maddesi olmayan bir şeyi yemek isteği duyuyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.

Aşerme bazı durumlarda kansızlık ya da beslenme bozukluğu habercisi olabilir (toprak yeme durumunda olduğu gibi).

valla gül gül öldüm ilkkez duydum ee hamişlerde o zaman erkek olunca toprak kız olunca yağmur koysunlar isimlerini....aşermeden aklıma geldi dersinizi...:roflol:

kızlar bende kansızlık belirtisi diye duymuştum toprak aşermesini bi kan sayımı yaptırın bence allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin bende yeni öğrendim hamile olduğumu ama daha keseyi görmek için çok erken geçen hamileliğim dış gebelikti yine aynı olacak diye korkudan gidemiyorum doktora umarım normal gebelik çıkar

kansızlığın var canım,benim ilk regl olduğumda kağıt yemek canım isterdi,meğersem kansızlık çekiyormuşum.bir an önce kan tahlili yaptırman gerekiyor..

anaa ne garip seyler aseriyomusunuz kizlar ya:KK70:ben ayva ve cikilota disinda hic bisiye asermedim...topraga karsi asermeyi ilk defa duydum ama bence demir eksikligin falan olabilir

Canım sabun, macun, toprak gibi yenilebilir olmayan maddelere aşermeye tıpta pika deniyormuş, araştır istersen. Ama en önemlisi toprağa aşermek demir eksikliğinin sebebi. Bildiğim kadarıyla bir çok hamile demir ilacı kullanıyor. Sen de testlerini vs yaptırıp tedavi olmalısın.

bende hamileyim ve canım toprak yemek istiyor ama temiz toprak bulsam yicem valla..birde beton yemek istiyorum inşaatlara beton dökülürya onun kenarında kırıp bi parça:))
benim durum hepten vahim desenize:)))

vala yuzumu goren cok kansızsın dıyor kan sayımı yaptırdım dr ıstegıgle normal cıktı demir ılacıda kullanıyorum hergun temizini bulursam bende yapıscam yere ama yok eskıden okulda bazıları kalem ucu yerdı cok yadırgardım onlar gıbı oldum ama tek ben degılmışım esıme soyledıgım zaman delırdınmı napcan topragı dıye guluyordu hadı toprak kansızılıktan dıyelım yesıl sabun ve bulasık makınası tabletı yeme ıstegı neden kendımı zor tutuyorum yememek ıcıncokacimcoook

benim arkadaşta toprak yemişti hamileyken.kansızlık sebebiyle oluyormuş.

hamilelikte:kil, toprak, sabun gibi maddelere aşerme durumuna PİKA deniyormuş.anne adayındaki kansızlık veya vitamin eksikliğinden meydana geliyormuş. eğer böyle bir durumunuz varsa doktoruna başvurmanız öneriliyor altında yatan başka sebeplerde olabilirmiş,psikolojik sebepler vs. gibi. kaynak hamileyiz.biz dergisi

haftaya dr gıtcem mutlaka sorcam yorumlarınız için cok tesekkurederım opuyorumnanaktan

ben de demir eksikliği diye biliyorum canım..

ama sor bakalım doktoruna merak ettim ben de :)

demir eksikliğin varsa aşerebilirsin canım!çünkü bendede demir eksikliği olunca toprak yemek isterdim..:bbo:

doktoruma soyledım oda hemen kan tahlılı istedi kansız cıktım dogal olarak 5kun igne vurunacagım kansızlık duzelmezse kan verılecekmış

hep demir eksikliginden kaynaklanırmış.bilirmisiniz bilmem ama eskiden yine toprak olan taş ama kil denilir bilirmisiniz.eskiler toprak aş erince o kili yerlermişti...yaa ama sonuçta taş.bu aradada böbreklerd taş çıkarmış.eskiden hapmı vardı dimi...yai eskiden bilirim bu toprak aş ermeyi...

X