Sorunun sosyal fobi ya da başka değişle anksiyete bozukluğu...
Bir uzmandan yardım alman çok faydalı olur. Sorununu tek başına çözebilir misin bilmiyorum ama utanılacak bir şey değil. Yaşamını daha kaliteli hale getirmen için yardım al ve kendini bu yalnızlıktan kurtar
eşiniz bu durumunuzun farkında mı?mesela neden gelmiyorsun filan diye sorduğunda ne diyorsunuz?bence en iyisi psikoloğa gidin durumunuzu anlatın en iyi öyle aşabilirsiniz bu durumu.
kesinlikle doktordan yardım almalısın zaman zaman herkes bu sorunları yaşıyor ama bir şekilde aşılıyor
keşke bende aşabilsem.biriyle konuşurken özlellikled eyabancı biriyle kalbim duracak gibi oluyor kalbin sesini ben duyuyorum resmenprofesyonel bi destek alman şart
ama öncelikle bu sorununu eşinle paylaşmalısın ki sana en çok yardım edecek kişi kendisi
korkularınla yüzleş bu da kendi kendine yapabileceğin bişi olabilir
bnde ilk işe başladığım yıllarda patronumla yada bende bi üst makamdaki biriyle konusurken resmen sesim kısılır titrerdi kekelerdim haklıysam bile susar konusamazdım
şimdi oooo utanmasam kavga etcem haklı oldummu
Yani söyleyecekleriniz söyleyin normal bir hızda normal bir tonda kararlı bir şekilde söyleyin . insanlar sizin yanlışınızı aramıyorlar bunu unutmayın . rahat olun .
çalışmıosan eğer bence bi işe gir derim benzer problemler sorunlu ergenlik bendede vardı telefonda bile bi yeri arayıp derdimi anlatamıodum en basitinden tüp veya su istemek için bile arayamıodum fakat işe başlayınca ilk bir kaç ay zor geçti ama şuan durum çok farklı sizede tavsiye ederim
Psikologlar ilaç yazmaz, psikiyatriye gitmiş olabilir misin?
çalışmıosan eğer bence bi işe gir derim benzer problemler sorunlu ergenlik bendede vardı telefonda bile bi yeri arayıp derdimi anlatamıodum en basitinden tüp veya su istemek için bile arayamıodum fakat işe başlayınca ilk bir kaç ay zor geçti ama şuan durum çok farklı sizede tavsiye ederim
bu arada çok kitap okuyrm özellikle kişisel gelişim.ama bi faydalarını göremiyrm insanlarla kaynaşma konusunda.
bi topluma girincede muhakkak birinin bi lafıma alınıp günlerce o lafı düşünüp hasta yatıyrm
meraba arkadaşalar.
ergenlik çağını çok zor atlattım. 4.sınıfta adet oldum ve ailemin hiç yardımını görmedim.erken adet olmam ve ailemin desteksizliği bende kapanmaz yaralara yol açtı.yaşıtlarım teneffüste ip atlarken koşarken ben arkama çıktımı acabalarla karın ağrılaıyla boğuştum çocuk denecek yaşta.
toplumdan bu yüzden hep geri kaldım.şimdiyse giremiyorum çok zorlanıyorum.evliyim ve eşim çok sosyal bi insan bi yere bi topluluğa gidelim diyince resmen o gün hasta oluyorum.o günü atlata kadar ne tv izliorum ne başka bişi hep nasıl gidicem napacam ya beni dışlarlarsa ya benle kims ekonuşmazsaaa die kendi kendimi bitiriyorum.
bi ortama girince utanmaktan hiç bişey yapamıyorum sesim bile çıkmıo sohbete katılamıyrm selam verirken bile sesim çıkmıo sanki sinek vızıltısına dönüyorum.
bana tavsiyeleirniz olursa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?