• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller toplum içinde cilt kızarması

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
meraba arkadaşlar.yüzümde aşırı kızarma oluyo vede hep bi topluma girdiğimde oluyo. ayni evde tekken falan olmuyo. çok rahatsız oluyorum bu durumdan. bana yardımcı olablcek arkadaşlar var mı? rosaliac xl diye bi ürün duydum. kullanmış olanalr var mı? yada bşka bi ürün kullanıp memnun kalanlar??

valla bende arıyorum ceresini,snaırım iyi bir doktora gideceğim,şu an bir krem kullanıyorum,ama bırtane daha denıcem,kıpkırmızıyımmmm

cnmcım bu sanırım tıbbi bi konu bi doktora danışsan daha iyi olur gibi sanki. kafana göre krem kullanma derim. bizim bi ark da vardı yanakları hep pembeydi, doktora gitti rosea (gül hastalığı) denen bir cilt rahatsızlığı varmış meğer, gerçi yüz bölgesinde nadiren görülüyormuş ama ona uygun kremler verdi. yani demek istediğim en sağlıklı olanı tıbbi müdahale.

benimde bir arkadaşımın sorunuydu doktora gitti ve panik atak varmış o yüzden oluyormuş dedi ilaç verdi engellemek amacıyla falan

Cildinizin kurumu ?? Nemi eksik olan cilt çabuk kızarır... Düzenli nem maskesi yapın .. Sürekli cildi nemli tutun ... Sorununuz azalır :54:

kuru olduğu için sorun olur elbet ama ben de de aynı sorun var normalde de yanaklarım pembe ama toplum içinde güneşte sıcakta toz da çok fena oluyor ve parça parça kızarmalar oluyor ruboril rosaliac bi çok kre duydum kullananlar lütfen bilgi versinn:59:

ruborili 2 haftadır kullanıyorum önceki halimi görseydiniz şok olurdunuz kıpkırmızı.herkes sorup duruyordu "gene kızardın ne oldu gene kızardın".yemin ederim psikolojim bozulmaya başlamıştı.bu kremi kullanmaya başladıktan 2 gün sonra bile farkı gördüm .şimdi baya iyi.aynı zamanda k vitamini alıyorum.kan akısını yavaşlatıyor.maydanoz,ıspaak,domates,yumurta sarısı,peynir,karaciğer,yeşilçayda var.yeşilçayın ayrıca maskesini de yapıyorum.yeşilçayı süzüp sogutun ,peçeteleri bunla ıslatıp yüzünüze yapıştırın.göreceksiniz yüzünüzdeki kırmızılık gözle görülür şekilde azalacak.(ama yeşilçay maskesi tabi geçici.kremi de kullanmak lazım.)bu arada sakın kahve içmeyin kafein kırmızılıkları arttırıyor.
50+ güneş kremini ben de almıştım çok ta pahalıydı.ama ilk 3 gün sürdükten sonra cildimde yanık oluştu. o kadar acıyordu ve o kadar korkmuştum ki bir daha güneş kremi kullanmayacagım yüzüme.geniş kenarlı şapkalar ve gözlük kullanıyorum zaten..

cildinzi nemli tutun

Not:saçma sapan her maskeyi yüzünüze yapmayın
iyi şanslar.moralinizi bozmayın..

ruborili 2 haftadır kullanıyorum önceki halimi görseydiniz şok olurdunuz kıpkırmızı.herkes sorup duruyordu "gene kızardın ne oldu gene kızardın".yemin ederim psikolojim bozulmaya başlamıştı.bu kremi kullanmaya başladıktan 2 gün sonra bile farkı gördüm .şimdi baya iyi.aynı zamanda k vitamini alıyorum.kan akısını yavaşlatıyor.maydanoz,ıspaak,domates,yumurta sarısı,peynir,karaciğer,yeşilçayda var.yeşilçayın ayrıca maskesini de yapıyorum.yeşilçayı süzüp sogutun ,peçeteleri bunla ıslatıp yüzünüze yapıştırın.göreceksiniz yüzünüzdeki kırmızılık gözle görülür şekilde azalacak.(ama yeşilçay maskesi tabi geçici.kremi de kullanmak lazım.)bu arada sakın kahve içmeyin kafein kırmızılıkları arttırıyor.
50+ güneş kremini ben de almıştım çok ta pahalıydı.ama ilk 3 gün sürdükten sonra cildimde yanık oluştu. o kadar acıyordu ve o kadar korkmuştum ki bir daha güneş kremi kullanmayacagım yüzüme.geniş kenarlı şapkalar ve gözlük kullanıyorum zaten..
aynen öyleym gerçekten moralm çok bozuluyo benmde sana bu kremi dktr mu verdi sen mi aldın ben dktra gttimde bana geçmez cildinin yapısı bu falan diodu. ama inan bıktım:59:yaşın kaç?? ben de kullansam mı dktrlar bişi diyemiyolar çünkü. sence ne apmalıyım??
cildinzi nemli tutun
çok moralim bozuluyo elimde deil sen çözümünü bulmuşun sana doktormu önerdi bunu? ben gidince cildinin yapısı bu dediler. ana testi yaptılar negati çıktı bide biliyomusun bilmem. ben de kullanıymmı ruborili? heycan da sıcakta falan mı oluo sende de ne öneriyosunn??

bu konuyla ilgili daha önce başka bir sayfada yazmıstım kopyalıyorum .

aynı sorun bende de var ne zaman başladığını tam olarak hatırlamıyorum ancak ortaokul yıllarımdan beri var sanırım.en ufak birşeyde kızarabiliyorum yüzün kulaklarım cayır cayır yanıyor.bazen sebepsiz yere de olabiliyor.o an utanma ya da stres hissetmedğim durumlarda bile kızarabiliyorum.stresli ve sinirli olduğumda zaten kesin kızarıyorum.böyle yanaklarımdan ateş fışkırıyor sanki.bunu anlayışla karşılayamayan ya da nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlar aaa ne kadar çok kızardın niye kızardın gibi cümleler kurdukça bu yanma daha da artıyor.elimde olmuyor bu durum engelleyemiyorum.engelleyemediğimde hissettiğim baskı daha da arttırıyor bu durumu.bende o yüzden bu durumdan sıkıldığım için göğüs hastalıkları doktoruna gittim.türkiyede bu konuyla ilgilenen doktor sayısı ne yazıkki çok az.yurt dışında özellikle amerika ve ingiltere de bu konu çok bilindik birşey ancak burda çok fazla bilinmiyor ya da önemsenmiyor.ben bunun için ilhan akaslan a gittim.zaten nette arama yaptığınızda ilk çıkan isimlerden biri o.çok iyi bir insan sizinle saatlerce konuşuyor.ben ailemler görüşmeye gitmiştim ve yaklaşık 2 saat görüştük.farklı farklı hastanelere gidiyor arayıp randevu alsanız yeterli direk kendisiyle de görüşebiliyorsunuz.bana gittiğimde bunun sebeplerini anlattı ve ameliyat olanların öncesi sonrası fotoğraflarını gösterdi.bende haftada 1-2 defa oluyor.bunun sıklığına sizde dikkat edin eger giderseniz soruyor.benim yanaklarım ve kulaklarımda oluyor bazen parca parca kızarıyor bazen tamamen.bunu da soruyor ne sekilde kızarma olduğunu.benimki daha hafifi bir durummuş o yüzden dideral verdi zaten direk amelıyat gözüyle bakmıyor çok tatlı ve esprili bir insan.bununla yaşamanın aslında kötü birşey olmadığını sizinle saatlerce tartışabiliyor.benimki hafif olmasına ragmen durumumu önemsememezlikten gelmedi.şuan dideral kullanıyorum ve baya rahatlattı.insan bunu kabullenince kızarmaları da azalıyor aslında.ben ameliyat olmayı düşünmüyorum zaten ilacın etki etmediği ya da durumu daha ağır kişilerde ameliyat öneriyor.ameliyatında nasıl olduğunu öğrendm.bu kızarmalar zaten sinir sisteminin fazla çalışmasından oluyormuş ve koltuk altından girip bir bölge var sinirlerle alakalı o araya klips takıyorlarmıs fazla çalışan sinir sistemini azaltmak için.ben şuanlık gayet memnunum umarım size de yardımcı olabilmişimdir.

aynı durum bende de var fakat hiç bir çözüm bulamadım. dideral çarpıntı için kullanılan bir ilaç buarada.ilginç geldi.en iyisi kabullenmek gibi görünüyor ama tam siz kabullenmişken bir patavatsız yine canınızı sıkabiliyor. :(

Back
X