Makarnalar Ton balıklı makarna

b_miracle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
157
0
dar vakitlere lezzetli menüler sığdırma çabamın ürünü, pratik bir makarna tarifi ! resim.. çok yakında :)

not: aynı tarif ton balığı yerine sotelenmiş tavuk göğüs kullanılarak da yapılabilir.

makarnalar tuzlu suda haşlanır.
konserve bezelye ve mısır iyice süzüldğkten sonra tavada biraz sıvıyağla 2-3 dakika sotelenir.

1 pk.penne makarna
2-3 kutu ton balığı
konserve bezelye
konserve mısır
tuz
rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
ceviz

makarnalar süzülür.
süzülen makarnalar biraz tereyağı-sıvıyağ karışımında çevrilir.
ton balığı sotelenmiş bezelye ve mısıra karıstırılarak fazla ezmeden 1-2 dakika sotelenir.
servis yapacağımız tabağa önce makarna, üstüne ton balıklı sos, üzerine rende peynir, en üste iri parcalar halinde ceviz dökülerek sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN!!

Son düzenleme:
ışte tam bi Libyalı tarifi:hooray:
makarna,balık cenneti..
Ellerine sağlık gülüm..
Böyle atmasyona can kurbankaydirigubbakcemile3
Ayrıca şunu belirteyim;uyduruk tarifler daha bir hoş oluyor kaydirigubbakcemile3
Benim de uyduruk çorbalar kategorim vardır:roflol: Eşim bayılır:eek: bugün uyduruk çorbalarından yapsana der meselakaydirigubbakcemile3 Şeniz:tomato:
ee foto yok mizemuszemus

teşekkür ederim libyanam buyrunnnnnnnnn
sana yurekten katılıyorum kesınlıkle uyduruk tarıfcılerdenım kaydirigubbakcemile3
mutfagı atolye gıbı kullanmayı sevıyorum. cok zor ve ugrastırıcı seyler yapamasam da yaptıgım seyı gunun kosullarına gore uyarlamaktan cok buyuk keyıf alıyorum.
fotograf makınam yok ama net cıkarsa ılk yaptıgımda telefonla cekıp koyucam resmını.
ee acemiyiz artık, yavas yavas olcak dimi kaydirigubbakcemile3

X