Saolun .Hayır yapılmadı ilk gittiği doktor antibiyotik dedi geçmedi, sonra işte diğeri kemoterapi dedi ,en son ki parça dedi alınacak inşallah temiz çıkar.Evet kullanıyor.Yara enfeksiyona dönüşmüş.Allah şifa versin teyzenize .Tez vakitte iyileşsin inşaallah.
Kitleye biyopsi yapıldı mı? Yani parça alınıp ,iyi huylu mu kötü huylu mu olduğuna bakıldı mı?
Teyzeniz sigara kullanıyor mu?
Saolun.İşte doktor daha yeniyken kemoterapi olursa, büyümez diye dedi ama olumlu bakmadık ,yapmadık onu çünkü daha yeni diye bu zor sürece kalkışılmadı.geçmiş olsun. parça alınması şart şuan. parça alınmadan incelenmeden hemen kemoterapi demelerine anlam veremedim.başka doktora gidin.
Yok , migde rahatsızlığı vardı sürekli acaba onla alakalı olabilr mi ki ?Biyopsi alındıktan sonra daha net belli olur enfeksiyon nedeniyle oluşmuş bir yara da olabilir zamanında verem falan geçirdi mi biliyor musunuz
Çok saolun. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Migde rahatsızlığı mevcuttu.Sonra bu olay ortaya çıktı ,yemekten kesilmişti bi iki gün yemediği oluyordu.Sürekli baş dönmesi ve yüksek tansiyon .Sonra bunu ögrendik birde korkuyor yüzleşmek istemiyor ,bizde üzülüyoruz.En son gittiği doktor patolojiye gitmesi gerek parça şart demiş. Sizce bu büyüklükteki büyümede olabilir mi ki ? Bide bayağı zayıf.Öncelikle geçmiş olsun.
En doğrusu bugün gittiği doktorun dediği.
tomografide kanserden şüphelenilmiş. Kesin tanı koymanın yolu da biyopsi almak.
Bronkoskopik ya da iğne biyopsisi alınması lazım.
Sonuca göre ya ameliyat, ya kemoterapi ve radyoterapi.
Bu arada sigarayı bırakması gerek.
yok canım mide rahatsızlığıyla akciğerin ne alakası var.Yok , migde rahatsızlığı vardı sürekli acaba onla alakalı olabilr mi ki ?
Anladım çok teşekkür edeerim.Evet hala da vazgeçmiyor sigaradan.Antibiyotik kullandı bi hafta iyiyse ikinci hafta aynı çünkü kullandığı antibiyotik baya yüksek devamlı kullanmıyrda.yok canım mide rahatsızlığıyla akciğerin ne alakası var.
Kesin sonuç biyopsiden sonra ancak belli olur.Yani antibiyotikle geçecek bi yara,enfeksiyon mu yoksa kötü huylu bi kitle mi.
Teyzeniz mutlaka sigarayı bırakacak.sonra biyopsi sonucuna göre tedavi olmalı.
Çok saolun. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Migde rahatsızlığı mevcuttu.Sonra bu olay ortaya çıktı ,yemekten kesilmişti bi iki gün yemediği oluyordu.Sürekli baş dönmesi ve yüksek tansiyon .Sonra bunu ögrendik birde korkuyor yüzleşmek istemiyor ,bizde üzülüyoruz.En son gittiği doktor patolojiye gitmesi gerek parça şart demiş. Sizce bu büyüklükteki büyümede olabilir mi ki ? Bide bayağı zayıf.
Amin saolunn..Allah şifa versin ..
Zayıflığı bu enfeksiyon dan sonra oldu ve kitleyi ögrendik.Yemek yerken ağrı oluyor yiyemiyorum diyor.Factive 7 antibiyotiği kullandı.Eni 5 cm boyu 3 cm. Olabilir.
Zayıflığı sonradan mı oldu? Hep mi zayıftı?
Zayıflığı bu enfeksiyon dan sonra oldu ve kitleyi ögrendik.Yemek yerken ağrı oluyor yiyemiyorum diyor.Factive 7 antibiyotiği kullandı.
Yarın tekradan gidecek eni 5*3 cm dikkati cekmiş.Zaman kaybetmeden biyopsi aldırın.
Erken teşhis hayat kurtarır.