- 1 Haziran 2024
- 6
- 0
- 22
-
- Konu Sahibi Zehra melike
1 tane düşük yaptım o zmn geçirmişim bu gebeligimde de pozitif çıktı ama doktorum aktif bir enfeksiyon değil dediToksoplazmayı hamileyken mi geçirdiniz? İkinci gebelik başlarken alınan tahlillerde negatif miydi?
Şu an 6 haftalık gebeyim 2 ay önce bir düşük yaptım gitsem yine geç kalmış olur muyum yani geçebilen bir enfeksiyon mu bebeğe zarar vermedenCanım enfeksiyon doktoruna fazla vakit kaybetmeden git Avidite testi yaptır durumunu anlat. Bu test senin bu enfeksiyonu ne kadar süre önce aldığını ortaya çıkaracak; şöyle ki en az 3 ay önce geçirilmiş ya da 3 aydan kısa süre önce gibi bir sonuç çıkarıyor. Vakit kaybetme dememin sebebi ne kadar geç gidersen geriye dönük 3 ayın gebelik zamanına denk gelmesin diye. Bu sebeple hızlıca git ki zaman aralığın doğru çıksın. Çıkan zaman dilimine göre antibiyotik ya da başka bir ilaç başlayabilir Dr.
Tamam benim bildiğim o değer artık vücudunun tokso virüsüne dirençli olduğunu gösterir. Anti CMV falan var ya onun gibi. Yani şanslısın ki hamile kalmadan bu virüsü geçirmiş ve bağışıklık kazanmışsın. Biz risk altındayız mesela1 tane düşük yaptım o zmn geçirmişim bu gebeligimde de pozitif çıktı ama doktorum aktif bir enfeksiyon değil dedi
zaten aktif virüs bulunursa antibiyotik başlanıyor. sanırım 24.haftada amniyosentez yapılıp bebeğe bulaşma var mı bakılıyor. ben burda okuduğum bir çok yorumda bebeğe bulaşma olmamış. inşallah siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.İyi günler hanımlar 9 haftalık gebeyim 8. Haftamda yapılan CMV ıgm testim 0,92 çıktı doktorum adivite testi ohh testi ve bir kaç test daha istedi sonuçları pazartesi çıkacak internette araştırıyorum toksoplazma enfeksiyonu ile ilgili malesef iç açıcı şeyler yazmıyor doktorumda çok aydınlatmadı beni . Bu enfeksiyonun antibiyotik tedavisi var mı içim içimi yiyor ağlamaktan artık mahvoldum
Amin inşallah çok teşekkür ederim böyle bir umut veren şeyler okumak bile çok iyi geliyorzaten aktif virüs bulunursa antibiyotik başlanıyor. sanırım 24.haftada amniyosentez yapılıp bebeğe bulaşma var mı bakılıyor. ben burda okuduğum bir çok yorumda bebeğe bulaşma olmamış. inşallah siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.