• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toksoplazma olabilirim korkuyorum

kirmizi oda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2020
27
0
1
Merhaba ben hamilelik dusunuyorm evde sokaktan aldgm iki kedi var. onlar smdi 5 aylik oldu ama ben yeni evliym ve cocuk istiyirm toksoplazma olayinu gordm cok korktm. ben de bu virusun olup olmadığını anlamak icin test tedavi gbi seyler nerede yapiliyor. hastanede hangi bolum mesalaa.???

Ben de evime sokaktan kediler alıp iyileştirdim sahiplendirdim, kendim de sahiplendim suan kedimiz var uzun süredir, hasta kedilerin kakalariyla da mecburen çok haşır neşir olmuştum. Devlet hastanesi dahiliye bölümüne gidip toksoplazma testi istiyorum demistim diger degerlerime de bakilacakti. Pandemi döneminde ilgilenirler mi bilmiyorum.. Baktırdım o sekilde, onca kedi geldi gecti elimden ona rağmen toksoplazma gecirmemisim hic. Evdeki kedime de çiğ hicbisey vermedigim ve tuvaletine hic dokunmadigim için toksoplazma riskimi en aza indirdigimi düşünüyorum ben de gebelik düşünüyorum. Ayrıca okumussundur sadece kedi dışkısından değil iyi pişmemiş etten ve iyi yıkanmamış yesilliklerden bulaşma riski yüksek, onlara da dikkat et. Uzun yazdım kusura bakma 😊

Ben de evime sokaktan kediler alıp iyileştirdim sahiplendirdim, kendim de sahiplendim suan kedimiz var uzun süredir, hasta kedilerin kakalariyla da mecburen çok haşır neşir olmuştum. Devlet hastanesi dahiliye bölümüne gidip toksoplazma testi istiyorum demistim diger degerlerime de bakilacakti. Pandemi döneminde ilgilenirler mi bilmiyorum.. Baktırdım o sekilde, onca kedi geldi gecti elimden ona rağmen toksoplazma gecirmemisim hic. Evdeki kedime de çiğ hicbisey vermedigim ve tuvaletine hic dokunmadigim için toksoplazma riskimi en aza indirdigimi düşünüyorum ben de gebelik düşünüyorum. Ayrıca okumussundur sadece kedi dışkısından değil iyi pişmemiş etten ve iyi yıkanmamış yesilliklerden bulaşma riski yüksek, onlara da dikkat et. Uzun yazd
ayni ben de...
ben bilmiyordm cig et yedrdgm zamanlar oldu.. dahiliyeye gidip kan mi veriliyor surec nasil işliyor

Hamile kalmadan önce inşallah geçirmişsinizdir bağışıklığınız oluştuysa korkmanıza gerek yok önemli olan hamile kaldıktan sonrası özelde pahalı biraz 260 tl gibi

Bu enfeksiyonu geçirip geçirmemeniz şu an hiç önemli değil.Önemli olan gebeyken geçirmemek.O yüzden bu kadar telaş yapmayın.Emin olun dışarıda yediğiniz yemek salata ya da evde temiz yıkadığınızı sandığınız yeşilliklerden daha masum kediler.Bi de köfte falan yaparken eldiven kullanınız.

Bu enfeksiyonu geçirip geçirmemeniz şu an hiç önemli değil.Önemli olan gebeyken geçirmemek.O yüzden bu kadar telaş yapmayın.Emin olun dışarıda yediğiniz yemek salata ya da evde temiz yıkadığınızı sandığınız yeşilliklerden daha masum kediler.Bi de köfte falan yaparken eldiven kullanınız.
suan bu virus halindeysem ne yapilir bilen var mi .

suan bu virus halindeysem ne yapilir bilen var mi .
Zararı yok bi çok insan bunu bilmez bile.Ben yıllarca kedi baktım hatta hala bakıyorum beraber uyudum çocukluğumdan beri ama toksoplazmam negatif.Yani bağışıklık kazanmamışım.Gebeliğimde üzüldüm mesela keşke önceden geçirseydim diye.Bi de kedilere aşı yaptırdınız mı

Zararı yok bi çok insan bunu bilmez bile.Ben yıllarca kedi baktım hatta hala bakıyorum beraber uyudum çocukluğumdan beri ama toksoplazmam negatif.Yani bağışıklık kazanmamışım.Gebeliğimde üzüldüm mesela keşke önceden geçirseydim diye.Bi de kedilere aşı yaptırdınız mı
yaptirmadim asi .
zarari yok diyorsynz hamile kalirsam sorun olur mu diye endiseleniyorum

yaptirmadim asi .
zarari yok diyorsynz hamile kalirsam sorun olur mu diye endiseleniyorum
Şöyle ki eğer hamile kalırsanız ve bu virüse yakalanırsanız evet zararlı.Ama şu an bir zararı olmaz hatta bağışıklık kazanmış olursunuz.Ama madem kedilere bakacaksınız düzenli olarak aşılarını yaptırın.Kumunu maske ve eldiven kullanarak temizleyiniz.Bana doktdrum kumunu elini temizlemiyorsan sonrasında o elini ağzına götürmüyorsan hiç sorun olmaz demişti.Temizliğe dikkat ederseniz hatta kumunu eşiniz temizlerse size bir sıkıntı olmaz.Dediğim gibi en çok çiğ et ve yeşillikten bulaşır kedi onların yanında çok masum kalır.

Şöyle ki eğer hamile kalırsanız ve bu virüse yakalanırsanız evet zararlı.Ama şu an bir zararı olmaz hatta bağışıklık kazanmış olursunuz.Ama madem kedilere bakacaksınız düzenli olarak aşılarını yaptırın.Kumunu maske ve eldiven kullanarak temizleyiniz.Bana doktdrum kumunu elini temizlemiyorsan sonrasında o elini ağzına götürmüyorsan hiç sorun olmaz demişti.Temizliğe dikkat ederseniz hatta kumunu eşiniz temizlerse size bir sıkıntı olmaz.Dediğim gibi en çok çiğ et ve yeşillikten bulaşır kedi onların yanında çok masum kalır.
kumunu temzliyorum ki temizlemesem bile deli gbi opuyorm onlari . agzlarini yanaklarini gobeklerini duramiyorm opmeden..
hamile olmdan mi kontrole gtmek gerekir iste bunu bilemiyorm

ayni ben de...
ben bilmiyordm cig et yedrdgm zamanlar oldu.. dahiliyeye gidip kan mi veriliyor surec nasil işliyor
Evet dahiliyeye gidip toksoplazma baktırmak istiyorum dersen bakar heralde bende sorun çıkmamışti. Sonra e nabizdan kontrol edersin biraz karışık bi sonuc oluyo internetten arastirarak yorumlarsin geçirip geçirmediğini. Veya doktora tekrar gidersin sorarsin sonucunu. Eger geçirmissen sorun yok tekrar gecirmezsin büyük ihtimalle ama gecirmemissen hamilelik sürecinde kedinin tuvaletini esin temizlesin, sen mecbur kalirsan eldiven kullanirsin hicbisey olmaz. Dışardan yedigin yiyeceklere yesilliklere de çok dikkat etmen gerekir

kumunu temzliyorum ki temizlemesem bile deli gbi opuyorm onlari . agzlarini yanaklarini gobeklerini duramiyorm opmeden..
hamile olmdan mi kontrole gtmek gerekir iste bunu bilemiyorm
Ağzından falan değil sadece dışkısından bulaşan bir virüs bu.O yüzden iç dış parazit aşısını yaptırın devamlı

Evet dahiliyeye gidip toksoplazma baktırmak istiyorum dersen bakar heralde bende sorun çıkmamışti. Sonra e nabizdan kontrol edersin biraz karışık bi sonuc oluyo internetten arastirarak yorumlarsin geçirip geçirmediğini. Veya doktora tekrar gidersin sorarsin sonucunu. Eger geçirmissen sorun yok tekrar gecirmezsin büyük ihtimalle ama gecirmemissen hamilelik sürecinde kedinin tuvaletini esin temizlesin, sen mecbur kalirsan eldiven kullanirsin hicbisey olmaz. Dışardan yedigin yiyeceklere yesilliklere de çok dikkat etmen gerekir
kediyi öpmek serbest mi peki :(

Kedilerinizin aşılarını düzenli yaptırıyorsanız bi sıkıntı yaşamazsınız. 7 yaşında kedim var, sokak hayvanlarıyla da her zaman iç içeydim. Toksoplazma negatif çıktı. Ki sadece kediden bulaşan bi parazit de değil. Yediğiniz meyve sebzelerden, topraktan, iyi pişmemiş etten vs. bulaşabiliyor. Bunlara temas edip elinizi ağzınıza aldığınızda paraziti alıyorsunuz kısacası. Bu konuda dikkatli olursanız bi sıkıntı yaşamazsınız. Ve kedilerinizin aşılarını lütfen düzenli yaptırın, hem onların hem de sizin sağlığınız için.

Back
X