- 7 Nisan 2022
- 24
- 1
- 26
-
- Konu Sahibi ZeynepVeram
6+4haftalik gebeyim igg poztif igm pozitifSelamlar başımdan geçen ve aynı zamanda sizlerin de başına gelebilecek olan bir deneyimden bahsetmek isterim sizlere. Hamileliğimin 8. Haftasında rutin testler yapılırken toksoplazma testinin pozitif olduğunu farketti SAYGIDEĞER DOKTORUM(neden böyle dediğimi anlatacağım sizlere). 8 . Haftada igg ve igm pozitif cikti. Avidite testi dusuk avidite olarak cikti yani hastalığı içinde bulunduğum zaman içerisinde, muhtemelen son 3 ay icinde yakalanmis olarak geçiriyordum. Tabi ilk anne olmanın verdiği ne yapacağını bilmezlikle kendimi heder ettim. Çünkü İnternette toksoplazma için hiçte hoş şeyler yazılmiyordu. Bu süreç içerisinde 4 yada 5 Dr ile temasta bulunduk eşim ve ben. Eşim doktor olduğu için çok samimi cevaplar alıyorduk. Doktorların yarısı gebeliği sonlandırma konusunda kararı bize bırakırken yarısı da bir antibiyotik tedavisi ile amniyosentez ı beklememi önerdi. Tabi ben çoktan kendi "doktor müsveddemi" bırakmıştım. Perinatoloji uzmani olan bir profesorle devam ettik. Bu yeni doktorumuz 10. haftadan once yakalanan tokso enfeksiyonunda bebege gecisin cok düşük olduğunu anlatıyordu. Amniyosentez 16. haftada yapılacakti ve bu 8 hafta bana ölüm gibi geldi. Biz eşimle şu kararı aldık ne olursa olsun 16. haftayı beklemek ve kararimizdan pişman olmamaktı. Tabi bu süreç içerisinde antibiyotik tedavisine basladim. Ve çok şükür iyi bir riskli gebelik uzmanımız vardi. Amniyosentez sonucum ise negatif yani bebekte Allah a çok şükür hastalik olmadigi seklinde geldi. Cok sukur bebeğim kontrollerde çok sağlıklı ve iyi ki kürtaj yoluna başvurmamisiz. Gel gelelim benim toksoplazma ya teşhis koyan doktor hanıma. Teşhisi koyar koymaz "bebeği almamız lazım" dediginde, ben yapmayın hocam deyince, bana bagirarak "bebeğin sakat mi dogsun hastalıklı bir bebeğin vebalini nasıl kaldıracaksin?" diyen hem anne hemde doktor müsveddesi olan bir doktor!!!!!!!. Kesinlikle bunun gibi insanlara inanmayın ve bir canlıya kıymayın. Toksoplazma hakkında herşeyi sorabilirsiniz şu geçen 12 hafta bana çok bilgi edindirdi. Bize en uygun yolları tarif eden ve güzel bir dille herşeyi anlatan ve kararı bize bırakan saygıdeğer hocalarıma minnettarım. Allah a şükürler olsun..
Bende 9+3 haftalık gebeyim benimde pozitif arkadaşlar pozitif olup doğum yapanlar süreci anlatabilir mi şuan bebişleriniz nasıl6+4haftalik gebeyim igg poztif igm pozitif
Ben geçirdim ama hamilelikten önce mi sonra mı bilemiyorum.Inş bir sıkıntı çıkmaz.13 haftalık hamileyim. Yeni yaptirdigimiz bir tahlilde kanimda toksoplazma enfeksiyonu çıktı ancak igg ve igm degerleri için pazartesiyi beklememiz gerekiyormus.. iki gündür içim içimi yiyiyor her yerde hep felaket senaryoları. Acaba bu enfeksiyonu gecirip saglikli dogum yapan anneler var mi aranizda ne olur cevap verin... Çok çaresiz hissediyorum..
Annem bana hamileyken geçirmiş ve tıp günümüzdeki kadar ileri değil bi de. Antibiyotik kullanmak zorunda kalmış. Şimdi 31 yaşındayım turp gibiyimBende 9+3 haftalık gebeyim benimde pozitif arkadaşlar pozitif olup doğum yapanlar süreci anlatabilir mi şuan bebişleriniz nasıl
İnşallah bizde anneniz gibi şanslı oluruz antibiyotik de şuan maalesef o kadar zor ki bulunması depolar da maalesef yokAnnem bana hamileyken geçirmiş ve tıp günümüzdeki kadar ileri değil bi de. Antibiyotik kullanmak zorunda kalmış. Şimdi 31 yaşındayım turp gibiyimİlaç falan verir doktorunuz iyileşirsiniz merak etmeyin
Bulunur mutlaka doktorunuzla görüşün iyi düşünün endişeli olmayın hiçİnşallah bizde anneniz gibi şanslı oluruz antibiyotik de şuan maalesef o kadar zor ki bulunması depolar da maalesef yok
Siz de bilgi vrebiliri misiniz doğum yaptınızmı aynı durumdayımBende 9+3 haftalık gebeyim benimde pozitif arkadaşlar pozitif olup doğum yapanlar süreci anlatabilir mi şuan bebişleriniz nasıl
Eski Bi konu ama benim igm 1.8 igg 146 pozitif çıktı avidite 0.78 bebege geçmişmidir
Tam 1 sene oldu toksoplazma enfeksiyonu ve bununla beraber 2 tane daha enfeksiyon yuzunden aylık bebegimi kaybettim lutfen enfeksionları hafife almayın vakit kaybetmeden doktora gidip tedavi olsun inshaAllah bebeginizi saglıkla kucagınıza alırsınız
Merhaba bende 6 haftalık hamileyim toksoplazma igm ve igg pozitif yarın tekrar kan vereceğim fakat çok korkuyorum bebeğime birsey olur diye. Hamileliginiz nasil sonuçlandı umarim sağlıklı bir bebeginiz olmuştur. Cevaplarsanız çok mutlu olurum..
Merhaba sonucunuz nasildi toxoplazma benimde pozitif avidite testimi bekliyorum su an sizin bebeginiz olmustur simdi
merhaba.. 5 haftalık hamileyim. 2. gebeliğim. toksoplazma ıgm 1,29 pozitif - ıgg negatif çıktı. testi 2 gün aralıklarla farklı hastalerede tekrarlattım ama ıgm hep pozitif. şimdi avidite sonucu bekliyorum. ama içim içimi yemekte.. sizler naptınız sonuçlarınız nasıl çıktı ?
Merablar bebeğiniz durumu nasil acaba bende toksipizlazma enfoksiyon geçiyorum bilgi verirmisiniz
6+4haftalik gebeyim igg poztif igm pozitif
Hamile olmasanız da çiğ et yenmez kiYarın testimi yaptıracağım 26 haftalık gebeyim akşam üzeri köfte yapacaktım çiğ kıymanın tadına baktım ama seviyorum ve bir tatlı kaşığı kadar yedim keşke yemez olaydım hiç düşünemedim zararlı olacağını. Gebelikten öncede yerdim Yarına randevu aldım tahlil vereceğim inşallah birsey çıkmaz
Merhaba benimde toxoplasma igm pozitif çıktı igg negatif süreç ne oluyor avidite testi istedi doktorumHamile kaldığımı öğrendiğim gün toksoplazma olduğumu da öğrendim. Doktorların hepsi aldır dedi kabul etmedim. O zaman doğum yapana kadar spiramisin kullanacaksın yoksa çocuğuna geçer ve ciddi sorunlar yaşarsın dedi kabul etmedim. Sonuç 5 aylık turp gibi bir kızım varİsteyene sürecimi detaylı anlatabilirim. Neye dayanarak ilaç kullanmadım vs.
Avidite testine göre 4 ay içinde mi bulaşmış yoksa 4 ay önce mi bulaşmış ona bakıyorlarMerhaba benimde toxoplasma igm pozitif çıktı igg negatif süreç ne oluyor avidite testi istedi doktorum
Merhaba süreci bugün tamamen bitirmiş biri olarak yazıyorumMerhaba benimde toxoplasma igm pozitif çıktı igg negatif süreç ne oluyor avidite testi istedi doktorum
Merhaba benim avidite testimde negatif yaziyor değer 0 ne demek bu?Avidite testine göre 4 ay içinde mi bulaşmış yoksa 4 ay önce mi bulaşmış ona bakıyorlar
Bende iki defa yaptırdım igm pozitif igg negatif avidite testi de negatif ne demek buMerhaba süreci bugün tamamen bitirmiş biri olarak yazıyorumigm pozitif igg negatif çıktı, avidite testi için her ikisinin de pozitif olması gerekiyordu.
Hemen perinatoloji bölümüne gittim ve doktorum testin tekrar edilmesi gerektiğini, eğer igg yine negatif çıkarsa testin tekrar tekrar edilmesini ve yine igg negatif çıkarsa yalancı pozitiflik sayacağız problem olmaz dedi. Eğer pozitif olursa önce bana antibiyotik başlayacağını, daha sonra amniyosentez sonucuna göre gerekirse bebeğe antibiyotik başlayacağını söyledi.
2 hafta sonra tekrar avidite verdim ve tim igm pozitif igg negatif çıktı. 3 hafta sonra tekrar test verdim ve bu sefer çok şükür her ikisi de negatif çıktı. Yani yalancı pozitiflikmiş benim durumum.
Doktor bu konuda çok önemli bence, ben ilk igm pozitiflik ve internette yazanları görünce 2-3 gün uyuyamadım. Çok şükür doktorum bana güven verdi ve bu süreci psikolojik olarak sağlıklı atlatabildim. İnşallah sizinki de öyle olur