Toksoplazma geçirip sağlıklı doğum yapan var mı lütfen yazın çok korkuyorum...

6+4haftalik gebeyim igg poztif igm pozitif

Ben geçirdim ama hamilelikten önce mi sonra mı bilemiyorum.Inş bir sıkıntı çıkmaz.

Yarın testimi yaptıracağım 26 haftalık gebeyim akşam üzeri köfte yapacaktım çiğ kıymanın tadına baktım ama seviyorum ve bir tatlı kaşığı kadar yedim keşke yemez olaydım hiç düşünemedim zararlı olacağını. Gebelikten öncede yerdim Yarına randevu aldım tahlil vereceğim inşallah birsey çıkmaz

Bende 9+3 haftalık gebeyim benimde pozitif arkadaşlar pozitif olup doğum yapanlar süreci anlatabilir mi şuan bebişleriniz nasıl
Annem bana hamileyken geçirmiş ve tıp günümüzdeki kadar ileri değil bi de. Antibiyotik kullanmak zorunda kalmış. Şimdi 31 yaşındayım turp gibiyim İlaç falan verir doktorunuz iyileşirsiniz merak etmeyin

İnşallah bizde anneniz gibi şanslı oluruz antibiyotik de şuan maalesef o kadar zor ki bulunması depolar da maalesef yok

Benim de pozitifti toksoplazmam ilk hamileligimde ama doktor bir sey vermismiydi hatrlamiyorum fakat cig ete dokunma ozellikle hayvanlarla temas etme bilhassa kedi diskisiyla , ozellikle elimde yara kesik vs varsa cok dikkat etmem gerektigini, mmumkunse sakatat yemezsem daha iyi olacagini soylemisti ben de sadece bunlara dikkat ettim baska bisey yapmadim.Sukur bir sey yasamadim 2. Hamileligimde bu testimde pozitiflik durumu cikmadi.
..

Bi arkadasim da pozitif cikmisti.gittigi butun doktorlar aldirmasini soylemis.hatta birisi bu cocuk kor ya da sagir dogacak aldir demis ama dinlememis
Cok saglikli bi kizi var su an 3 yasinda

Eski Bi konu ama benim igm 1.8 igg 146 pozitif çıktı avidite 0.78 bebege geçmişmidir

Merhaba sonucunuz nasildi toxoplazma benimde pozitif avidite testimi bekliyorum su an sizin bebeginiz olmustur simdi

Merablar bebeğiniz durumu nasil acaba bende toksipizlazma enfoksiyon geçiyorum bilgi verirmisiniz

6+4haftalik gebeyim igg poztif igm pozitif

NEDEN HEPİNİZ YAZIP CEVAP BEKLERKEN SONUÇLARINIZI YAZMIYORSUNUZ LÜTFEN YAZIN SÜREÇ NASIL İLERLEDİ NE OLDU BEBEKLERİNİZ NASIL

Hamile olmasanız da çiğ et yenmez ki

Bişey sormak istiyorum testim temiz çıktı ama sonuçta et tavuk vs tüketiyoruz hamileyken de bulaşabilir o zaman hamileyken bu testi ara ata yaptırmak mı gerekiyor ? Bulaşıp bulaştıgını fark etmezsek

Hamile kaldığımı öğrendiğim gün toksoplazma olduğumu da öğrendim. Doktorların hepsi aldır dedi kabul etmedim. O zaman doğum yapana kadar spiramisin kullanacaksın yoksa çocuğuna geçer ve ciddi sorunlar yaşarsın dedi kabul etmedim. Sonuç 5 aylık turp gibi bir kızım var İsteyene sürecimi detaylı anlatabilirim. Neye dayanarak ilaç kullanmadım vs.

Merhaba benimde toxoplasma igm pozitif çıktı igg negatif süreç ne oluyor avidite testi istedi doktorum

Merhaba benimde toxoplasma igm pozitif çıktı igg negatif süreç ne oluyor avidite testi istedi doktorum
Merhaba süreci bugün tamamen bitirmiş biri olarak yazıyorum igm pozitif igg negatif çıktı, avidite testi için her ikisinin de pozitif olması gerekiyordu.

Hemen perinatoloji bölümüne gittim ve doktorum testin tekrar edilmesi gerektiğini, eğer igg yine negatif çıkarsa testin tekrar tekrar edilmesini ve yine igg negatif çıkarsa yalancı pozitiflik sayacağız problem olmaz dedi. Eğer pozitif olursa önce bana antibiyotik başlayacağını, daha sonra amniyosentez sonucuna göre gerekirse bebeğe antibiyotik başlayacağını söyledi.

2 hafta sonra tekrar avidite verdim ve tim igm pozitif igg negatif çıktı. 3 hafta sonra tekrar test verdim ve bu sefer çok şükür her ikisi de negatif çıktı. Yani yalancı pozitiflikmiş benim durumum.

Doktor bu konuda çok önemli bence, ben ilk igm pozitiflik ve internette yazanları görünce 2-3 gün uyuyamadım. Çok şükür doktorum bana güven verdi ve bu süreci psikolojik olarak sağlıklı atlatabildim. İnşallah sizinki de öyle olur

Bende iki defa yaptırdım igm pozitif igg negatif avidite testi de negatif ne demek bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…