Nişan TOKAT nişan düğün adetleri nasıldır....yarsım lütfen...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sssccc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
2.510
2
66
İstanbul
kızlar merhaba. benim sözlüm Tokatlı. ama adetleriyle ilgili pek birşey bilmiyor. 1 ay önce isteme ve söz aynı anda oldu yüzük taktık. nişanımız ocakta olsun diye aileler konuştu. Ama o kadar. ne yapılması gerekir, nasıl yapılması gerekir hiç birşey konuşulmadı. sizlerden öğrenmekl istiyorum Tokatlı olan ya da oranın adetlerini bilen varsa bana yardımcı olabilir mi. nişanda bohça yaparlarmı ne koyarlar vs. aklınıza ne geliyorsa ne biliyorsanız benimle paylaşırmısınız.

arkadaşım ben tokatlıyım. bizim oranın bohçası çok ağırdır. geline 10 ar adet havlusu, lifi, yazması, çetiği(patik), bohça seti, pike takımı bir adet. bunların haricinde bohça alışveirşine çıkılır gecelik takımı (6'lı) setlerden, iç çamaşır takımı, makyaj seti işte akla gelen alışverişte yapılır kıyafet felanda alınır sonra nişan günü bunlar kız evine süslenmiş bir şekilde getirilir.

ykyy çok teşekkür ederim. birşey daha soracağım seni bulmuşken. bayramda geline ayrıca bohça ya da hediye yapılır mı...

kızlar çok teşekkür ederim. biz erzincanlıyız çok önem verilir bizde böyle şeylere. bohça sandık alışveriş hiç konusu açılmayınca bende panik oldum açıkçası sormak ta istemedim karşı tarafa çok meraklı gözükmemek için.

bende sözlümde tokatlıyız iç çamasırı gecelik genelde 6 lıset ( geceliği sabahlığı pijaması herşeyi )makyaj malzemesi terlik çorap havlu patik lif falan konur . nişanım 7 kasımda ama habire bişiler örüp duruyolar
aslında klasik bi bohçada olması geekenler çokta ekstra bişisi yoktur

Son düzenleme:
kıyafette alalım dediler aldrtmadım yani kıyafet alışverişe çıkalım diye teklifte gelir
nişanlık ve damatlık haricinde günlük giyinmek için çanta ayakkabı elbise falanda teklif edildi bana

ykyy çok teşekkür ederim. birşey daha soracağım seni bulmuşken. bayramda geline ayrıca bohça ya da hediye yapılır mı...

canımm bayramda bohça değilde gelin giydirilir bayram için

bende sözlümde tokatlıyız iç çamasırı gecelik genelde 6 lıset ( geceliği sabahlığı pijaması herşeyi )makyaj malzemesi terlik çorap havlu patik lif falan konur . nişanım 7 kasımda ama habire bişiler örüp duruyolar
aslında klasik bi bohçada olması geekenler çokta ekstra bişisi yoktur

ilkimcim bizim oralarda el işine acayip önem verilir. Şimdi 30 ekimde kısmetse nişanım var annem kıştan beridir damat bohçası ördü set halinde olmuş oldu.

kızlar çok teşekkür ederim. biz erzincanlıyız çok önem verilir bizde böyle şeylere. bohça sandık alışveriş hiç konusu açılmayınca bende panik oldum açıkçası sormak ta istemedim karşı tarafa çok meraklı gözükmemek için.

canımm geline çok önem verilir merak etme sen sorarlar mutlaka

benım sevgılımde tokatlı ama o adetlerını hiç bılmez annesı bılıyodur heralde ama oda herseyı bıze bırakıyor bır ögrenım bakım sızın soyledıklerınızde anlatırım bır bır...

dün sözlüm dediki bayram için alışverişe çıkacağız sana birşeyler alınacak. kaynanam söylemiş gelin kız bayramda giydirilir diye. o kadar mutlu oldum o kadar rahatladım ki anlatamam. çünkü bizde bayramda mutlaka gelin giydirilir ve harçlık verilir. hediyesinde elbisesinde değilim aslında ama onlarda böyle şeyler yoktur da çevreme karşı zor durumda kalırım diye kara kara düşünüyordum. içim rahatladı gerçekten.

Ben Tokatlıyım, nişanlımda Tokatlı gelen nişan bohçasında patik, tülbent, havlu birde eski zamanlarda kullanılan yatak kenarı ve yastık kenarına geçen işleme konulmuş bohçada görümcemin çeyizinden konulmuş masraf olmasın diye öyle denildi :60: anlayacağınız bohça işi tamamen kişinin yapma isteğine bağlı diye düşünüyorum.

bayramda bohça getirdiler bana. sözlümle alışverişe çıkıp kıyafet almıştık. sadece o gelecek diye düşünürken ben bayram günü elleri kolları dolu dolu geldiler. 5 tülbent, havlu vardı. çetik, lif seccade hepsini koymuşlardı. iç çamaşırı takımı, çoraplar vardı. eşofman takımı almışlar kendileri. benim aldığım etek ceket takımı gömleği kolyem vardı. bir tane de hırka koymuşlardı. sözlümde altın kolye almış. walla o kadar sevindimki anlatamam. alınmış alınmamış o kadar önemli değil derdim hep ama karşı tarafın düşünüp özenip yapması gerçekten çok mutlu ediyor.
aralık sonuda nişan için alışverişe gideceğiz. kaynanam şimdiden hazırlıklarını yapıyormuş sözlüm öyle dedi. ama adetler aşağı yukarı benziyor birbirine.

Back