TOEFL zor mu?

2Nota1Beste

Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
775
1.083
113
Herkese hayırlı bayramlar,

TOEFL sınavına girmeyi düşünüyorum, ilk girişim olacak. Şu an kurs düşünmüyorum evde netten yardım alarak hazırlanacağım.
Bu sınavın hakkından gelen arkadaşlar var mı çok merak ediyorum.
Yeni araştırmaya başladım. Sınavın içeriği hakkında pek bilgim yok ama kolay bir sınav olmadığını da biliyorum Hele ki benim gibiler için. Üniversitem isteğe bağlı ing hazırlıktı seçmemiştim çok ara verdiğimden ötürü daha da köreldim ama ingilizcesiz olmuyor maalesef. Öğrenmem şart kafama koydum inşallah üstesinden gelebilirim.

TOEFL giren arkadaşlar,
Nasıl çalıştınız? Kaç puan aldınız? Ne kadar sürede hazırlandınız?
Kaynak tavsiyeleri, çalışma metodu vs. önerilerinizi söylerseniz çok çok çok memnun olurum.
.
.
.

Toefl hazirlik kitabi aldim. Yogun bir sekilde sinava 2 ay kala calismaya basladim. (Ingilizce egitim veren bir uniden mezunum)
Kesinlikle kolay bir sinav degil. Ozellikle Reading zorlayici. En yuksek puani Speaking'ten aldim:) Writing'de de konsantre olup iyi bir writing yazmaniz gerekiyor.
Netten de ornek sorular oluyor ve de videolar izleyin Toefl ile ilgili.
Yutdisi egitim icin mi istiyorsunuz?
Temel ingilizce ortanin ustu degilse direkt Toefl'a dalis ciddi zor olucaktir.
Basarilar.

İngilizcenizin en az B2 düzeyinde olması gerekiyor ki iyi bir puan alın. Becerilerin birbirine bağlı olduğu bir sınavdır bu yüzden 4 becerinin de (okuma, dinleme, yazma, konuşma) yaklaşık aynı düzeyde olması gerekiyor. Evde çalışacaksınız iyi bir TOEFL kitabı alın mutlaka. Sistemini o şekilde çözersiniz. Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim.
Ben TOEFL'ı birçok yerde kullanmak için istiyorum ama ilk düşündüğüm pilotluk başvurusu içindi. TOEFL şart başvuru için ilk engelim bu maalesef.
TOEFL : 60 Speaking :20 lazım en az. Bu sene başvuramıyorum bu yüzden.

Evde netten yardım alarak üstesinden gelebilir miyim diye merak ediyorum.
Türkiye durumu ortada maalesef bir gelecek göremiyorum, bu yüzden yurtdışı için de önümde bulunur diye araştırmalara başladım.

Teşekkür ederim.
TOEFL: 60 Speaking: 20 lazım şu anki hedefim için ama bu sene geçti seneye olan sınavlardan birine yoğunlaşmam gerekiyor ama bir yandan da bu kadar vaktime değecek mi evde hazırlanabilecek miyim puan istediğim gibi gelir mi diye çok düşünüyorum.
Hem çok istiyorum hem çok kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…