• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tm ciyim sayısala geçmek istiyorumm bi bakın lütfenn !!!

gs__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
68
0
36
İstanbul
selam arkadaşlar...ben tm öğrencisiyim bu sene sınava girdim ancak tercih yapmadım...bi daha hazırlanıcam..meslek seçiminde çok kararsızım..sayısala geçip hemşireliğe hazırlanma gibi bi düşücem var..ygs 2 puan türünden alıyo...sizce yapabilirmiym..bilenler yardımcı olabilirmi..sadece lise bir fen konularından sorumlu olacağım sanırım..yardımcı olursanızz çok sevinirim

Tatlım ben sayısal bölümünü bitirdim
Ancak geçen yıl ortak bölümden tercih yaptım
Şimdi senin şöyle bi sorunun olabilir hazırlıklı olman gerek
Bi kere tm ile sayısal çok farklı oluyor
Birinde mantık birinde soyut düşünme var
Önünde bu kadar kısa zaman varken halledebileceğini düşünüyor ve kendine güveniyorsan gerçekten yapabilirsin eminim
Ama başta çok zorluk yaşayacaksın hazırlıklı ol
Sayısaldan tm'ye geçmek çoğunlukla kolay olur ama tm'den sayısala geçmek ekstra yük demektir
Umarım başarırsın canım:))
İyi şanslar

Tatlım ben sayısal bölümünü bitirdim
Ancak geçen yıl ortak bölümden tercih yaptım
Şimdi senin şöyle bi sorunun olabilir hazırlıklı olman gerek
Bi kere tm ile sayısal çok farklı oluyor
Birinde mantık birinde soyut düşünme var
Önünde bu kadar kısa zaman varken halledebileceğini düşünüyor ve kendine güveniyorsan gerçekten yapabilirsin eminim
Ama başta çok zorluk yaşayacaksın hazırlıklı ol
Sayısaldan tm'ye geçmek çoğunlukla kolay olur ama tm'den sayısala geçmek ekstra yük demektir
Umarım başarırsın canım:))
İyi şanslar

saol cnm cevap için...şöyle bi şansım var son sınıfta bize fizik kimya biyoloji gösterdiler hani tamamem yabancısı değilim..eşit ağrılıkçıyım ve ben coğrafya ve tarih yapamıyorum..gerçi çalışmadığımdan yapamıyorum ama yinede sevmiyorum o dersleri..hatamı yaparım blmiyorum kafam çok karışıkk

cnm bende tmciyim lisenin yarsını açıköğretim lisesinden bitrdm bu sne üniversite sınavaına girdim sana şu kadarını söleyebilirim ygs 2 başarı sıram benim bile 200.000 ayroyaten çok saçma ama lysdede fen bilimlerini sınavaınada giridim tmci olarak D::D tabikide hiç çalışmaadım başarı sıram160.000 sayısalda çoğu bölüm gelio yazmadm yani demk istedgmm ben bile yaptıysam sen hayli yaparsın ama matemeatiğin iyyidir umarım çünkü matın halledildiyse biraz gerisini yaparsın dediğin gibi ygsden alıyo zaten şanslısın bile diyebilim çünkü sosyal yapıyoz biz tmciler türkçe matda yapıyoruz bu snee biraz fizik k,mya biyolojiye çalışırsan inanıyorum yaparsın şimdiden başarılar tatlım ;)

cnm bende tmciyim lisenin yarsını açıköğretim lisesinden bitrdm bu sne üniversite sınavaına girdim sana şu kadarını söleyebilirim ygs 2 başarı sıram benim bile 200.000 ayroyaten çok saçma ama lysdede fen bilimlerini sınavaınada giridim tmci olarak D::D tabikide hiç çalışmaadım başarı sıram160.000 sayısalda çoğu bölüm gelio yazmadm yani demk istedgmm ben bile yaptıysam sen hayli yaparsın ama matemeatiğin iyyidir umarım çünkü matın halledildiyse biraz gerisini yaparsın dediğin gibi ygsden alıyo zaten şanslısın bile diyebilim çünkü sosyal yapıyoz biz tmciler türkçe matda yapıyoruz bu snee biraz fizik k,mya biyolojiye çalışırsan inanıyorum yaparsın şimdiden başarılar tatlım ;)

teşekkürler cnm..saçma gelebilir 4 yıl okuduktan sonra bölüm değiştirmeyi istemek..tembel biri değilim çokta çalışkan değilim ama çalışıyorum :) benim sorunum ne olmak istediğimi bilmemek..öğretmenlik falan istemiyorum hele bi masa başında yada şirkette çalışmakta bana göre değil..hemşirelik iyi olabilir diye düşünüyorum..birazcıkta korkmuyo değilim hani bu seneden sonra bidaha hazırlanamam..tm ci olarak şansım var mı çok iyi bi şekilde hazılansam olur mu yani..bide şey için istiyorum tarih ve coğrafya yapamıyorum daha doğrusu çalışamıyorum o derslere acayip derecede sıkıyo..bide bişi sorcam tercih klavuzunda hemşirelik için puanlara falan bakarken şey gördüm bazı üni ler mf3 puanından alıyo o da 4 yıllık diğeride 4 yıllık fark ne acaba ? sen tercih yaptınmı ? sıktım seni ama kusura bakma

yok cnm esatğfurulullah ne sıkması şimdi dediğin gibi hemşireliklerin biri ygs 2 dne alır diğeri mf3 ten alır mf3 ten fakültedir ygs 2 den alan yüksekokul ama oda 4 yıllık aralarındak, tek fark bildiğim kadarıyla çalışırken maaşları fakülte mezunlarının biraz daha fazla oluyor ama bu mktar çok fazla değil o kadar yani yoksa ikisindede aynı şeyleri öğretyiorlar snein için en mantıklı olan ygs 2 türkçeyi yaparsın herhalde matdada eksiklerini tamamla gerçi bu sneki mat soruları paso mantık sorularıydı mantıgını çalıştırsan birzda bilgin varsa fullenebilcek sorularda tarih coğ kötü demişsn açığını sölemek grekrsen benmde senden pek bi farkım yok benimde çok kötydü tarih coğ hatta bütün snee boyunca coğ hiç çalışmadım ama ygsdeki sorular birazda daha yorum ağırlıklı olduug için bişeyler ypma şansın var ygsde tarih coğ yapab ildklerini yap yapamadıkların kalsın kendini kasma ygs2 olduug için fen ve mat kadar katkısı olmuyo tabiki kstkıısı küçümsenemez ama ordaki eksklerini diğer derslerden kapatırsın emn ol yani demek istedgmm bence bu iş olur hocalarlada knuş isteyince yapilmica şey değil inan bana ben tercih yaptım sınıf öğretmnlklerini yazdım son 5 de maliye ama byk ihtml sınıgf gelcek benim sanada başarılar cnm

yok cnm esatğfurulullah ne sıkması şimdi dediğin gibi hemşireliklerin biri ygs 2 dne alır diğeri mf3 ten alır mf3 ten fakültedir ygs 2 den alan yüksekokul ama oda 4 yıllık aralarındak, tek fark bildiğim kadarıyla çalışırken maaşları fakülte mezunlarının biraz daha fazla oluyor ama bu mktar çok fazla değil o kadar yani yoksa ikisindede aynı şeyleri öğretyiorlar snein için en mantıklı olan ygs 2 türkçeyi yaparsın herhalde matdada eksiklerini tamamla gerçi bu sneki mat soruları paso mantık sorularıydı mantıgını çalıştırsan birzda bilgin varsa fullenebilcek sorularda tarih coğ kötü demişsn açığını sölemek grekrsen benmde senden pek bi farkım yok benimde çok kötydü tarih coğ hatta bütün snee boyunca coğ hiç çalışmadım ama ygsdeki sorular birazda daha yorum ağırlıklı olduug için bişeyler ypma şansın var ygsde tarih coğ yapab ildklerini yap yapamadıkların kalsın kendini kasma ygs2 olduug için fen ve mat kadar katkısı olmuyo tabiki kstkıısı küçümsenemez ama ordaki eksklerini diğer derslerden kapatırsın emn ol yani demek istedgmm bence bu iş olur hocalarlada knuş isteyince yapilmica şey değil inan bana ben tercih yaptım sınıf öğretmnlklerini yazdım son 5 de maliye ama byk ihtml sınıgf gelcek benim sanada başarılar cnm

sağol cnm ya zahmet edip yazdın okadar inş Allahın izniyle senin içinde hayırlısı neyse o olur...bugün dersane hocamla konuşmaya gittim o da çok olumlu bakıyo yapamıcan bişi değil diyo iş bulmanda çok kolay olur dedi.. sanırım benimde düşüncem netleşti..bi hedefim yoktu inş bundan sonra bunun üzerinde yoğunlaşıcam..dersaneye kayıt olurum büyük bi ihtimal bayramdan sonra başlıyo ama ben okdar vakit kaybetmek istemiyorum bir an önce başlıcam sonuçta bi sayısalcı kadar bilgim yok fende...tekrar tşk ederim sana kib

Ben sayısal öğrencisiyim.Hemşirelik kazanmak çok zor değil bir tm ci için bence..Hemşirelik için TÜRKÇE,MATEMATİK ve yaklaşık 15 tane fen yapsan gidersin diye düşünüyorum.Ha bu 15 fen çok diye düşünenler olabilir..Biyoloji soruları ygs sınavında yoruma dayalıdır bilgiye değil..rahatlıkla yapılabilir yani.BAŞARILAR DİLERİM

Ben sayısal öğrencisiyim.Hemşirelik kazanmak çok zor değil bir tm ci için bence..Hemşirelik için TÜRKÇE,MATEMATİK ve yaklaşık 15 tane fen yapsan gidersin diye düşünüyorum.Ha bu 15 fen çok diye düşünenler olabilir..Biyoloji soruları ygs sınavında yoruma dayalıdır bilgiye değil..rahatlıkla yapılabilir yani.BAŞARILAR DİLERİM

saol cnm..15 fense iyi bence 40 soruda..ama benim daha fazla yapmam gerekicek alan dışı tercih yapıcam çünkü..bişi dicem hemşirelik kazanamak zor değil demişsin peki sayılsalcılar çok tercih etmiyomu hemşireliği istek çok olursa benim kazanmam da zorlaşmazmı ondan soruyorum

ygs de alan dışı veya alan içi yoktur. puanın kırılmaz kesinlikle..gerçek sayısalcılar yani fen'i yapabilenler hemşirelik değil daha iyi bölümler ister.tıp,diş hekimliğii,eczzacılık vs.hemşirelik isteyenlerse fen yapamayanlardır..o yzden fazla rakibin yoktur..fen'in en kolay dersi kimyadır biraz ona çalışırsan fen netin daha da artar.biyoloji çalışma istemez ygs sınavnda..kolay gelsin

ygs de alan dışı veya alan içi yoktur. puanın kırılmaz kesinlikle..gerçek sayısalcılar yani fen'i yapabilenler hemşirelik değil daha iyi bölümler ister.tıp,diş hekimliğii,eczzacılık vs.hemşirelik isteyenlerse fen yapamayanlardır..o yzden fazla rakibin yoktur..fen'in en kolay dersi kimyadır biraz ona çalışırsan fen netin daha da artar.biyoloji çalışma istemez ygs sınavnda..kolay gelsin

öyle olduğunu bilmiyodum gerçekten puan kırılmıyomu..

ygs de alan içi alan dışı var diye biliyorum ben.
öyle olmasa zaten alan dışı puan hesaplanmazdı.
ben sayısaldım lisede eğer kesin kararını verdiysen fizik ağırlıklı çalışmanı tavsiye ederim çünkü çok fazla konu var. benim en sevdiğim ders fizikti o yüzden sorun olmadı benim için ama fiziği sevmeyen ve zor bulan çok arkadaşım vardı. biyoloji daha çok yorumdur 1. bölümde ama sen tm olduğun için yorum nasıl olsa diye düşünüp çalışmamazlık yapma. kimya da bu ikisinin ortası bence ama bunlar biraz da dersi sevip sevmemekle alakalı.
inş. kazanırsın istediğin bölümü.

Son düzenleme:
Back