• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiyatro - Meraklısı için öyle bir hikaye

MissA

Doğum Hikayecisi
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
2.857
19
318
MERAKLISI İÇİN ÖYLE BİR HİKAYE

Kadro
Yazan: Sait Faik Abasıyanık
Uyarlayan: Savaş Dinçel
Yöneten: Ergün Işıldar
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Ergün Işıldar
Işık Tasarımı: Özcan Çelik
Efekt Tasarımı: Ersin Aşar
Köstüm Uygulama: Hacer Duran-Onur Uğurlu
Dekor Uygulama: Gökhan Usanmaz
Müzik: Ömer Göktay

Oynayan
Naşit Özcan

Oyun Hakkında :
“Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” yıllar sonra, yeniden sahneleniyor. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz usta oyuncu, yazar, çizer ve yönetmen Savaş Dinçel, edebiyatımızın en önemli kalemlerinden Sait Faik’in öykü ve anılarından yola çıkarak bize zengin bir İstanbul gezintisi yaptırıyor. Ergün Işıldar’ın yönettiği “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” adlı oyun seyircisini önce Burgazada, sonra Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkına götürüyor. Elbette yaşama sevinci ile…

meraklisi_icin_1.jpg

YORUMUM

sait faik hayranlarına duyrulur oyunda tamamen onun eserlerini bulacak ve metinlerinde okuduğunuz o sıcak anlatımı oyunu izlerken de yaşayacaksınız. naşit özcan gerçekten çok iyi oynuyo. savaş hocayı da burdan rahmetle anıyoruz. çünkü bu oyunu derleyen ve vefatından önce oynayan kendisiydi. ben gitmenizi tavsiye ediyorum. ayrıca oyunun sonunda koltuk numarasına göre çekiliş yapılıyo ve kurada çıkana oyun boyunca sahnede duran sait faik büstü hediye ediliyo. sırf o büst için bile defalarca gidilesi bi oyun...

Back