Tiroid ve Gebelik

ayca_can

3'üzlerim geldi ;))
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2007
326
1
38
Merhaba arkadaşlar.

Biz Mart 2009dan beri korunmayı bıraktık ve bebek yapmaya karar verdik.ben önce dr gittim bütün tahlillerim yapıldı herşey normal görünüyor dedi.fakat aynı dönemde kulak-burun-boğaz bölümünede gitmiştim kulak memesi yanında ufak bezeler vardı ultrasonu çekildi tahlilleri yapıldı.tahliller biraz garip çıktı demişti dr ultrasonda temiz çıkınca önemsemedim verdiği ilaçları kullandım ama tekrar kontrole gitmedim.dr tiroid ve lenf bezlerin şişmiş saçını ıslak tutma falan dedi geçiştirdi.

Bi kaç gün önce tiroidin gebe kalmada etkisi yüksekmiş die duydum.bu akşam araştırdım yumurtlamayı etkiliyormuş.

Benim sorum bu konuda tedavi göreniniz varmı?ıyileştinizmi?Bu nedenden dolayı hamile kalamayıp tedaviden sonra hamile kalanınız oldumu?

Ayrıca bi sitede okudum.bu Prof.Dr.Saraçoğlunun bu konuyla ilgili bi programını izlemiş o sitedeki kişi.dereotu kürü varmış.kür dediğim her gün3 öğün yemeklerden önce aç karına bir tutam dereotu yemek değerleri düzenlermiş.o kişi denemiş ve sonuçları olumlu olmuş.bunu deneyeniniz varmı?

şimdiden herkese teşekkürler :1hug:

Son düzenleme:
aslında ben de duymuştum, tiroidinde sorun olanlarda gebelik geç oluyormuş.ben korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım ve duyanlar da bu sebepten şaşırmıştı. Aslında

Allah'ın dilemesi bence.

orası öle tabiki allah herşeyin vaktini zamanını belirlemiştir.ama hayatta bilimde var eğer sorunlar varsa çözülsün die yerimseniben

Bende hipo tiroid hastasıyım ve korunmayı bırakınca hemen hamile kaldım.

Eğer tiroid tedavi edilmezse, o zaman sorun olabiliyor - sonuçta hiper veya hipo tiroid, hormonların dengesi sağlanması gerekiyor. Bu çok önemli bir fonksiyon ve özellikle gebelikte düzenli takip edilmesi gerekir çünkü direk bebeği etkiliyor..

bende 10 yıldır troid hastasıyım evlendiğimden beri hiç korunmadım evlendikten 1 yıl sonra 7 haftalıkken düşük yaptım ama troidle bir alakası yoktu benim değerlerim normaldi düşükten sonra bir 6 ay korunduk korunmayı bıraktıktan 4 ay sonrada hamile kaldım şuan19+5 haftalık hemileyimve 4 haftada bir troid değerlerime baktırıp kontrola gidiyorum doktorum ilacımın dozunu ayarlıyor ve çok şükür hiç bir sorunum yok rahat bir hamilelik geçiriyorum troid önemli bir hastalık tedavi edilmez ve hamilelik döneminde ilacını almazsan bebeği direk etkiliyo o yüzden tedavini aksatma bence

walla 5 senedır hıpotıroıd tedawısı goruyorum... degerlerım yuksekken hamıle kalamadım 5 ay sonunda normal sınırlara gırdıgımde hamıle kaldım ve su an her ay kan verıp baktırıyorum. engel degıl hamıle kalmana yeterkı kandakı hormon degerlerını normal sevıyede tut.

ok arkadaşlar teşekkür ederim.en kısa zamanda dr gidip tahlil yaptırmam gerekiyor ozaman.pek aksatılcak bişi değilmiş anladığım. a.s. :1hug:

Hamileyken yapılan testtte tsh ım 4,95 çıkınca ilaç kullanmaya başlamıştım.
Eğer yüksek olursa gebelikte sorun oluyomuş vs.. Ben de doğum yapana kadar kullanmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…