• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid Problemi

Denizz007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
14
2
86
24
Merhaba arkadaşlar
15 gün önce acil şekilde dahiliye uzmanına başvurdum sürekli şekerim tansiyonum düşüyor gibi hissediyordum ama ikisinde değilmiş TSH 5.650 çıktı ve Levotiron 25 mg başlandı şikayetlerim düzelmeye başladı ancak aşırı derecede ödem oluştu el ayak ve yüz çevremde regli de olamadım bu konuyla bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkür ediyorum şimdiden ❤️

Ben de Levotiron 25mg kullanıyordum, uzun süredir kontrol altindaydi ancak hamilelik döneminde biraz yükselmiş değerim ve doktorum 50mg'a yükseltti. İlaç bende bahsettiğiniz tarzda bir yan etki yaratmadı isterseniz doktorunuza bir danışın. Geçmiş olsun.

Merhaba geçmiş olsun. TSH değeriniz inanın hic bir sey degil daha yükseklerini görmüş biri olarak söylüyorum. Bir de bu bir hormon takviyesi. O dediginiz gibi bir yan etkisi yok bildiğim kadarıyla. Hatta eminim diyebilirim. Tuz alımı hakkında konuşun doktorunuzla. Iyotlu iyotsuz ve ya tuzsuz diyetler
Bir de soya,karnabahar,brokoli,yer fıstığı,ve fazla karbonhidrat tuketmeyin.
Regl de TSH yüksekliğindedir.
O düzene binince reglde düzelir.

Merhaba geçmiş olsun. TSH değeriniz inanın hic bir sey degil daha yükseklerini görmüş biri olarak söylüyorum. Bir de bu bir hormon takviyesi. O dediginiz gibi bir yan etkisi yok bildiğim kadarıyla. Hatta eminim diyebilirim. Tuz alımı hakkında konuşun doktorunuzla. Iyotlu iyotsuz ve ya tuzsuz diyetler
Bir de soya,karnabahar,brokoli,yer fıstığı,ve fazla karbonhidrat tuketmeyin.
Regl de TSH yüksekliğindedir.
O düzene binince reglde düzelir.
Canm bisey sorcam troid ilaci kullanıldığı zaman 3 saat baska ilac almayın diyolar ya hamileyim bende progestan da kulaniyorum onu fitil olarak kulansam ayni anda birbirlerine bi etkileri olurmu acaba doktra soramdm

Merhaba arkadaşlar
15 gün önce acil şekilde dahiliye uzmanına başvurdum sürekli şekerim tansiyonum düşüyor gibi hissediyordum ama ikisinde değilmiş TSH 5.650 çıktı ve Levotiron 25 mg başlandı şikayetlerim düzelmeye başladı ancak aşırı derecede ödem oluştu el ayak ve yüz çevremde regli de olamadım bu konuyla bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkür ediyorum şimdiden ❤
Bendede tsh yüksekliği var o ilaçtan bende kullandım ama banada öyle etksii olmadı

Canm bisey sorcam troid ilaci kullanıldığı zaman 3 saat baska ilac almayın diyolar ya hamileyim bende progestan da kulaniyorum onu fitil olarak kulansam ayni anda birbirlerine bi etkileri olurmu acaba doktra soramdm
Zannetmiyorum bir etkisi olacağını canim çünkü bende fitil olarak progestan , ayrica kan sulandırıcı iğne falan kullandım hamileligim basında . Evet 2 si de hormon ama biri vajinal alınacak sanmıyorum bi etkisi olcak olsa bana vermezlerdi bende vajinal kullanıyordum.

Zannetmiyorum bir etkisi olacağını canim çünkü bende fitil olarak progestan , ayrica kan sulandırıcı iğne falan kullandım hamileligim basında . Evet 2 si de hormon ama biri vajinal alınacak sanmıyorum bi etkisi olcak olsa bana vermezlerdi bende vajinal kullanıyordum.
Dogru aslinda vajinal kulandgn ilacn ictigin ilaca bi etkisi olmaz diye dusundum bende ama ne bileyim tereddüt e kaldm olmasa araya yine 1 saat koyaym persmbe kontrlm var ozaman sorarrm artk emin olurum teşekkür ederim bu arada 😊

Dogru aslinda vajinal kulandgn ilacn ictigin ilaca bi etkisi olmaz diye dusundum bende ama ne bileyim tereddüt e kaldm olmasa araya yine 1 saat koyaym persmbe kontrlm var ozaman sorarrm artk emin olurum teşekkür ederim bu arada 😊
Rica ederim canım bu arada ilk kez duydum 3 saat başka ilaç icilmesin olayını da öğrenmiş oldum gerci içmiyorum da bidaha bende dikkat ederim🥰

Rica ederim canım bu arada ilk kez duydum 3 saat başka ilaç icilmesin olayını da öğrenmiş oldum gerci içmiyorum da bidaha bende dikkat ederim🥰
Troid ilaci icin gecerli bu diger ilaçları bilmiyorum alırken doktorum sabah ac karna ic 1 saat sonra kalvahti yap baska ilac kullanıyorsan da 3 saat sonra al demişti canm

Troid ilaci icin gecerli bu diger ilaçları bilmiyorum alırken doktorum sabah ac karna ic 1 saat sonra kalvahti yap baska ilac kullanıyorsan da 3 saat sonra al demişti canm
O zaman dikkat edeyim ona ben sağol canim. Simdi zaten herhangi bi ilaç kullanmıyorum da hamileyim diye .. onceden baş ağrısı falan olunca tiroid hapından 1 1 bucuk saat sonra ağrı kesici alıyordum. Almayım öyleyse

Bendede kalp carpintisi yapiyor o ilac ya :110: Ramazanin basinda biraktim simdi cok sükür birseyim kalmadi ama doktora gitmeye korkuyorum biraz acikcasi bu corona illeti yüzünden

Back