- 24 Mayıs 2011
- 209
- 66
- 98
merhaba arkadaşlar, yazıların çoğunu okumaya çalıştım ama o kadar tedirgin oldum ki okumayı yarıda bıraktım. şans eseri tiroidlerimde nodül olduğunu öğrendim (tiroidlerime bakılmasını istediğim için doktora gitmiştim) ultrason sonucu biyopsi istendi, biyopsiyi yaptık ama henüz sonuçları almadım.
ultrason sonuçlarım ise;
GÖRÜNTÜLEME ( ultrasonografi ) EŞLİĞİNDE YAPILAN
TİROİD İİA BİYOPSİSİNDE ;
Girişim öncesi hasta yapılacak işlem hakkında bilgilendirildi, aydınlanmış onamı okutulup , imzalatılarak yazılı olarak alındı.
Klinik Tanısı "toksik olmayan guatr " olan olguya
US incelemesi yapıldı;
Tiroid gland parankim ekosu : HOMOJEN
Nodül Sayısı : MULTİPLE
Hormonal tedavi : -
İİAB yapılan nodül :
Lokalizasyonu : SAĞ LOB
Eko yapısı : SOLİD
Eko Özelliği : HETEROJEN
Nodül boyutu : 11x9 mm.
Mikrokalsifikasyon : VAR
Kaba Kalsifikasyon : YOK
Antiseptik ile cilt temizliği yapıldıktan sonra tanımlanan lezyona 10 cc steril enjektör ve ignesi kullanılarak US eşliğinde girilip aspirasyon yapıldı. Blok ve yayma hazırlandı .
şeklinde... ultrason sonuçları bu duruma yakın olan var mı? biyopsi sonuçlarımı cuma günü doktora göstereceğim ve çok endişeliyim sonuçlara ilişkin ne olacağını bilmiyorum.
ultrason sonuçlarım ise;
GÖRÜNTÜLEME ( ultrasonografi ) EŞLİĞİNDE YAPILAN
TİROİD İİA BİYOPSİSİNDE ;
Girişim öncesi hasta yapılacak işlem hakkında bilgilendirildi, aydınlanmış onamı okutulup , imzalatılarak yazılı olarak alındı.
Klinik Tanısı "toksik olmayan guatr " olan olguya
US incelemesi yapıldı;
Tiroid gland parankim ekosu : HOMOJEN
Nodül Sayısı : MULTİPLE
Hormonal tedavi : -
İİAB yapılan nodül :
Lokalizasyonu : SAĞ LOB
Eko yapısı : SOLİD
Eko Özelliği : HETEROJEN
Nodül boyutu : 11x9 mm.
Mikrokalsifikasyon : VAR
Kaba Kalsifikasyon : YOK
Antiseptik ile cilt temizliği yapıldıktan sonra tanımlanan lezyona 10 cc steril enjektör ve ignesi kullanılarak US eşliğinde girilip aspirasyon yapıldı. Blok ve yayma hazırlandı .
şeklinde... ultrason sonuçları bu duruma yakın olan var mı? biyopsi sonuçlarımı cuma günü doktora göstereceğim ve çok endişeliyim sonuçlara ilişkin ne olacağını bilmiyorum.