- 26 Eylül 2012
- 216
- 205
-
- Konu Sahibi vanilyakokanev
Güncel tutmaya çalışalım burayı. Genel bir paylaşım olsun.
Hayatım boyunca hiç tiroid sorunum olmamıştı.
Geçen ay tesadüf olarak TSH yüksekliğimi öğrendim. ama çok yüksek değildi 4,10 du. T3-T4 normaldi ama bana yüksek gelince detaylı bir inceleme yaptırdım. Sonra antikor testleri yapıldı. TPO normal çıktı ama TG biraz yüksekti. 6mm tekli nodülüm de varmış hipoekoik tarzda. Dün kontrole gittim kan değerlerimin tamamı normal TSH: 2,5 T3-T4 normal ki ilaç kullanmıyorum. takip dedi doktor sadece. TPO yine normal ama TG yine yüksek. Ultrasona gireceğim bunun üstüne ama doktor 1 ayda bir şey değişmez girme boşuna falan dedi.
Bu ay TSH ve diğerlerinin normal çıkması benim için güzel ama TG nin yüksek çıkması üzücü.
Ben 1 aydır çiğ zencefil ve dereotu yiyorum.
TPO mu yüksekti yani sende?Benim değerlerim çok ilginçtir ki normaldi o yüzden belli olmadı tesadüfen ultrasona girdim haşimato anneannemde var diye orada kitle fazlaca büyük çıktı. Hemen biyopsiye aldılar. Devamı yazdığım gibi. Şu an da ise temiz bir kitle ve tpo ile devam ediyorum. Dereotunu hiç düzgün yiyemedim ama zencefili bildim bileli çay olarak içerim
Katı meyve sıkacağı ile zencefili sıkıp her sabah 1 çay kaşığı aç karnına iç diyorlardı.
16.5x8 mm nodülüm geçen sene ama bu boyut anti tpo ise: 60.30 ben o zamandan sonra kontrole gitmedim çünkü dahileye girip çıktıktan sonra psikolojim allak bullak oldu.
Ancak benim malignite çıktığı zaman kan tahlilim de tüm değerler normaldi. Yaklaşık 1 yıl sonra hamilelikten dolayı kan tahlili yapıldıTPO mu yüksekti yani sende?
Benim de TSH falan normal. TPO normal. TG yüksek
Benim 6mm. Henüz erken biyopsi için dediler.Ancak benim malignite çıktığı zaman kan tahlilim de tüm değerler normaldi. Yaklaşık 1 yıl sonra hamilelikten dolayı kan tahlili yapıldı
canım sen online olunca beni etiketle gelirim ben topike.Ancak benim malignite çıktığı zaman kan tahlilim de tüm değerler normaldi. Yaklaşık 1 yıl sonra hamilelikten dolayı kan tahlili yapıldı
Benim 6mm. Henüz erken biyopsi için dediler.
kontrol altındayım ama duyduğum bir şey var netten daha önce tiroid kanseri geçirenlerin nüksetme durumları için TG değerine bakılıyormuş.
Sen atom aldın mı?
TG normal mi senin?
Allah yardım etmiş bence ki ameliyat olmadın. Boşuna olacaktın neredeyse baksana. Sonradan temiz çıkmasını nasıl açıkladı doktorlar? Enteresan bir sonuç.Atom alamadım çünkü planlanan tedavi tarihine varmadan hamile kaldım neden bilmiyorum ama kullandığım ilaçlar hamile kalmamak için işe yaramadı. Ben de buna rağmen hamile kalınca yoluma hamile hamile devam ettim ilaçsız tedavisiz ama nasıl oldu bilinmez hamileliğimin 4. Ayıydı sanırım yine biyopsiye girince temiz çıktı kitlem.
Yani ne ilaç kullandım ne tedavi oldum. Doğum ile bir alalım demişlerdi tiroidlerimi ama aldırmadım.
En son tpo dışında tüm değerlerim normaldi. Yeniyıla gideceğim sanırım kontrole
Allah yardım etmiş bence ki ameliyat olmadın. Boşuna olacaktın neredeyse baksana. Sonradan temiz çıkmasını nasıl açıkladı doktorlar? Enteresan bir sonuç.
Hamilelikte değer gidişlerin nasıldı.
Ben de 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim de ondan sonra TSH sonucumu 4,10 olarak öğrendim. Ben çok dikkat ederim sağlık durumlarına sürekli takip ederim her şeyi. En son yarın 2,5 civardı. Bir şeyler ters gitti bir iki ay ama anlamadım. Şimdi ilaçsız 2,5 yine.
MerhabalarMerhabalar,
Tiroid ile ilgili tüm hastalıkların merkezi olarak başlıyorum..
Ben bir dönem kitlelerim ca pozitif olduğundan tedavi olmam gerektiğini öğrendim.. Ancak tedavi olmak için hızlı bir adım atmadım. Doktor bulmak, emin olmak. Yaklaşık 3 ay bu şekilde geçtikten sonra yemek düzenimimi değiştirmek için yoğun bir şekilde çalıştım. İşte bu dönem zamanında almış olduğum kilolar, kabızlık, saç dökülmeleri ve aşırı sinirlilik... Hatta bitmeyen idrar yolu iltihabı.. Her şey kabus gibiydi. Kabızlığa bağlı bağırsak çatlağı ve basur da hayatıma gelince dünyada ki en mutsuz insan halini aldım ve hoop depresyon.
Bu depresyon sürecini atlatmaya başladığımda kendimi de sağlık anlamında yenilemeye başladım. Neler yaptığımı sizler ile paylaşacağım:
1) Kedi aldım. Bu kötü ruh halimin değişmesine neden oldu ayrıca sahiplendiğim kediyi aldığım kişi ve arkadaşları ile sosyal bir hayatım oldu. Fakat evden bir süre sonra yine çıkmamaya başladım..
2)Evden çıkmamaya başladığım dönem yuva arayan bir köpeğe geçici süre ev sahipliği yaptım. Kedi ile başta zor olsa da sonra düzene girdi. Böylece evden zorunlu olarak çıkmaya başladım ve köpeği gezdirdiğim her gün yeni birileri ile tanıştım.
----böylece daha normal halime dönmeye başladım ve düşünce gücü ile tedavi adlı kitaptan olumlamalar yaptım.
3)Yulaf tükettim. O dönem kendimi zorla 3 öğün yulaf yemeye zorladım ve tabi ki taze meyve- sebzeleri çiğ olarak tükettim.
4) Yemek düzenim ne kadar içimi temizler şekilde olsa da aldığım kilolar üstüme yapışmış gibi gitmediler işte orada aleovera içeceği ile tanıştım (tadını hala pek sevmem ama etkilerinden dolayı içemeyi bırakmadım) Böylece hızla kilo vermeye başladım. Taaaa ki hamile kalana kadar.
Evet kedi köpek ile normal halime dönen ben o dönemde evleneceğim insanla tanışıp kısa bir süre sonra da evlendim
----Hamilelikle birlikte tedavi işi de yatmış olmasına rağmen yine de kontrol edilmesi için ince iğne biyopsisi yapıldı. Sonuç: TEMİZ (bu sonuç benim için çok çok önemliydi çünkü dahiliyeci olan doktor bebeği alıp tedavime başlamak zorunda olduğumuzu söylemişti) ancak yerine haşimato gelmişti.
Şimdi de hamilelikte aldığım kilolarımdan eskisi gibi dikkat etmediğim yemek düzenime rağmen aynı içecek ile kurtuluyorum. 4 ayda doğum sonrası 15 kilo verdim.
Ben bir tanıdığımdan alıyordum artık kendim alıyorum her öğünden önce 1 kapak içiyordum bu aralar ara verdim. Şansınız olursa şerbetini bulursanız aynı etkiyi verecektirMerhabalar
Bende haşimatoluyum. Hipotroidi ile başlamıştı. Bir şekilde kilo veriyordum fakat haşimato başladıktan sonra kilo hep sabit bu arada 95 kiloyum. Aleovera içeceği ile kilo verdim demişsin. Nerden temin ediyorsun ve günde ne kadar tüketiyorsun.
Merhabalar, oncelikle cok sevindim bu hastalıgı yenebilmenize.Bu gün kan tahlili sonucuma baktım ve şoktayım haşimatolu değilim artık. Mayısa da ultrason verdiler
Merhabalar, oncelikle cok sevindim bu hastalıgı yenebilmenize.
İlk mesajda uzun uzun yazmıssınız neler yaptıgınızı. Yeme düzeninizde ciddi degisikliklere gittiniz mi? Bircok Hasimotolu gluteni kesmeyi deniyor ornegin, siz böyle bir yontem izlediniz mi? İlk mesajdan anladıgım kilo verme amaclı bir beslenme düzeni olusturmussunuz ama Hasimoto'yu yendiginiz icin ozellikle sormak istedim :) Ben de Hasimotolu oldugumu yeni ogrendim, o yuzden alternatif yöntemler arastırıyorum hastalıgı yenmek ya da ilerlemesini durdurmak adına :)
Cok tesekkur ederim :)Merhabalar
Aslında kilo verme amacım o dönem yoktu fakat şu an var ve herşeyi kıtlıktan çıkmışcasına yiyorum. Fakat haşimatolu olduğumu öğrendiğim dönem birden fazla yol izledim fakat hepsinde ortak olan şey harnup özü ve bıldırcın yumurtasıydı.
Nasıl ne şekilde etki etmişlerdir bilmiyorum ama işe yaramış ya da fark edemediğim başka birşeyler daha var.
Kilo için ise aleo vera desteği aldım kilo vermeme yardımcı oldu. Ama öncelikle en önemli şey psikolojiniz o iyi olunca hepsi düzeliyor