Tiroid kanseri

aslisaklak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2024
5
0
Merhaba annemin tiroid nodülüne 2 kez biyopsi yapıldı ve hepsinde süpheli çıktı gittiğimiz doktorlar ameliyat olması gerektiğini söyledi ameliyat olan varsa süreci anlatırsa çok sevinirim çok endişeleniyorum ve lütfen dua edin en çok duanıza ihtiyacimız var

Çok geçmiş olsun neidr durum benimde bir belirsiz ikinciyi olmaya korkiyrum

Cok gecmis olsun Allah sifasini versin tez vakitte. Is yerinde bir arkadasin esinde vardi. Atom tedavisi goruyordu sanirm biraz agir bir tedavi. Cünkü yaklasik 20 gün boyunca yanina yaklasmiyoruz falan diyordu. Cocuklarini kayinvalideye falan gonderiyorlardi. Kadi uzak duruyordu onlardan. Sanirim su an durumu iyi. Insallah en kisa süre de atlatirsiniz,sifa olur.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Benim tiroid sürecim yaklaşık 8 ay önce başladı. Bu 8 ayda 2 defa biyopsi yapıldı 1 ameliyat ve 1 defa radyoaktif iyot (atom) tedavisi gördüm. Biyopsi sonuçlarım önemi belirsiz a tipi olarak geldiği için ameliyat kararı verildi 3 ay önce çift taraflı tiroid ameliyatı oldum. Ameliyat sürecim kolay geçti diyebilirim ağrı problemi yaşamadım hiç. Ameliyattan sonra genellikle 1 gün hastanede kalınıyor ancak benim sürecimde bir değişiklik olduğu için yaklaşık 10 gün hastanede kaldım. Ameliyat sonrası dikişler 7. Gün alınıyor patoloji sonucu ise 1 ay içerisinde çıkıyor hastaneden hastaneye değişmekte tabi. Ameliyattan yaklaşık 3 hafta sonrasında kan testi ve ultrason çekiliyor bir sorun yoksa (ki inşallah çıkmaz ) 3-6 aylık ya da 1 yıllık kontrol süreci başlıyor. Benim ameliyat öncesi biyopsi sonuçlarımda sadece sağ tarafta nodül vardı endokrin doktorum tamamı mı yoksa yarısı mı alınmalı konusunda kararsız kalarak konseye çıkardı ve konseyde yaşım gereği tamamının alınmasına karar verildi ameliyatı ise konseyde bulunan KBB bölümü üstlendi. Ameliyat öncesinde ses konusunda çok fazla stres yaptım çok fazla araştırma yaparak kendimi korkuttum ancak korktuğum gibi bir süreç yaşamadım. Ameliyat sonrası sesimde kısılma oluştu bu tamamen benim stres yapmamdan kaynaklıydı doktorum ameliyat sırasında ses monitörü kullandığını ve ses tellerine hiç bir zarar vermediğini belirterek stres yaptığımı bu yüzden sol ses telimin hareket etmediğini stres yapmayı bıraktığım zaman düzeleceğini söyledi 10 günlük tedaviye başladık ve sonrasında stres yapmayı bıraktım 1.5 ay gibi bir süre içerisinde sesim eskisi gibiydi düzelmişti stres çok önemliymiş bunu bir kez daha anladım :) Ameliyat sonrası patoloji raporum kanser olarak geldi papiller ca olarak geldi sonrasında sürecim belirlendi ve tedaviye başladım. Ameliyat sonrası keşke olmasaydım dediğim bir an bile yaşamadım çok şükür. Evet süreç yorucu geliyor daha önce tiroid ilacı kullanılmadıysa başlarda halsizlik gibi durumlar yapabiliyor (en azından bende bu şekilde bir etki yapmıştı) ancak vücut ilaca alışınca bu durum geçiyor bu süre içerisinde hiç bir ağrı şişlik gibi bir problem yaşamadım bunda en büyük katkılardan biri ameliyat sonrası sürekli hareket etmem yürümem oldu. Elimden geldiğince detaylıca anlatmaya çalıştım tabi yine eksik kalan bir süreç varsa merak ettiğiniz bildiğim yaşadığım kadarıyla anlatmaya çalışıyorum. Doktorunuz ameliyat diyorsa lütfen doktorunuza güvenin ve olun ben olmasaydım belki ileride daha farklı sorunlar yaşayabilirdim ki benim hiç bir sorunum yoktu sadece dışarıdan fark edilen bir büyüklükte boğazımda oluşan bir şişlik mevcuttu 5-6 senedir var olan ancak ben umursamadım hiç en son farklı bir bölüm doktorumun ısrarı üzerine muayene oldum ve tiroid olduğu anlaşıldı eğer yine ihmal edip olmasaydım ameliyatı (ameliyat masasında vazgeçmiştim korktuğum için doktorum ikna etti sağ olsun) ileride sürecim daha farklı olabilirdi.

Radyoaktif iyot tedavisi ve öncesinde yapılması gereken ek testlerden dolayı ilacı 1 ay kullanmadım bu süre içerisinde yaşadığım baş ağrısı tamamen ilaçtan kaynaklı bunu belirtmeyi unutmuşum :) İlacı bıraktığım için değerlerimde dengesizlik oluştu doz ayarlaması yapılınca düzene giriyor :)

Merhaba benimde belirsiz çıktı siz kaç ay arayla biyopsi oldunuz nodül boyutu kaçtı büyüyen bir nodulmuydi? Birde ultrason görüntüsü nasıldı sınırları düzenlimi veya kalfikasyon vs varmiydi detaylı bilgi verebilir misiniz
Bana görüntü iyi ama biyopsi belirsiz çıktığını için bir dha biyopsi diyorlar ama çevremde ikinci biyopsi de genellikle belirsiz çıkıyor

Merhaba ben ilk biyopsimi mart ayında yaptırdım sonuca güvenmeyerek 2. biyopsimi haziran ayında farklı bir hastanede yaptırdım doktorum ilk biyopsi ve 2. biyopsi arasında 3 ay olmalı demişti. Nodülde büyüme olup olmadığını hatırlamıyorum nodülüm 35x15 mm boyutta kistik netrotik alanlar içeren heterojen yapıda olduğu yazmaktaydı usg sonucunda. İlk biyopside kolloid (kanama) yapı yokken 2. biyopside kolloid yapı vardı. İlk biyopsi yaptırdığım da doktor 2. Kez yapılan biyopside sonuç belli olsa bile nodül büyük olduğu ve belirgin bir şişlik olduğu için yüksek ihtimalle ameliyat gerekeceğini söylemişti. Konseyde ameliyat kararı netleşmeden önce usg ile bakıldığı zaman düzensiz sınır olduğu yazıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim dosyaya bakıp yoruma eklerim.

Doğru hatırlamışım konsey raporunda sınırları belirsiz hipo/izoekik nodüller yazmakta :)

Çok teşekkür ederim cevap için çok geçmiş olsun

Rica ederim size de çok geçmiş olsun İhmal etmeyin lütfen doktorunuza güvenin ve 2. Biyopsiyi de yaptırın isterseniz farklı doktorlarla da görüşün ama ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…