Onkoloji - Kanser ve Türevleri Tiroid kanseri ve boyun diseksiyonu ameliyyati oldum boynum egildi kaldi.

Nura118

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
7
5
32
Selam arkadaslar.Ben Azerbaycan Bakuden yaziyorum.Ameliyyatimdan 40 gun gecdi,ama ben aglamakdan yorulmadim.Ameliyyat icin İstanbula geldim,Turkiyenin 1 numarasi olan endokrin cerrahina Acibademde ameliyyat oldum.Total tiroidektomi ve boyun diseksiyonu ameliyyati.Tiroid bezimin tumu ve sag tarafdaki lenflerimin bildigim kadariyla hepsi alindi.Ben biraz hassasimdir agriya karsi.Yeni yeni agrilarimdan kurtuldum rahatladim diye bilirim.Ama buyuk bir sorun var,BOYNUM SAGA DOGRU EĞİLDİ KALDİ.Doktora 15ci gunumde soyledim duzelicek dedi,ama bu gun 40 gun oldu hala duzelmesi.Agrilar bitsi,yara izim soldu ama boynum duz kalmiyor ve omzum cok agriyor.Paratiroidlerim hepsi duruyor ama kalsium ilacini kesince kolumu kaldiramiyorum.Bu site beni cok bilgilendirdi,aylar once burayi buldum ve burdaki arkadaslarin bir-birlerine olan cevaplarindan yola cikip istanbula geldim,o cerrahi buldum ve ameliyyat oldum.doktorumu cok seviyorum ama boynum niye boyle oldu anlamis değilim.başindan tiroid ve diseksiyon ameliyyati gecmis insanlarin yorumlarinida okudum ama onlarin boynu eğilmemis.Bu hakda bir bilgisi olan varmi?lutfen yardim etsin.Psikolojim yerle bir durumda,disari cikmiyorum,araba kullanamiyorum,aileme bildirmesemde ben onceki beni cok ozluyorum ;(.Bu ameliyyati olupda boynu gecici olarak eğilip sonra duz duran varmi?Sagligima kovusdum kanseri yendim derken,kanseride unutdum,yara izinide unutdum boynumun saga dogru egilmesine takilip kaldim.duz tutunca cok aciyor sanki omzum boynumdan asilmiş hissi veriyor.kafami zorlada olsa duz tutunca parmagimi boynumun sag tarafina basiyorum iceride ne ise omzum ondan asilmis hissi verip adeta bir ip gibi cekilmis duruyor.sol tarafim oyle deyil.ameliyyatdan oncede boynymla ilgili hic bir problemim olmadi.zaten her sey bir tesadufle basladi,nodulum oldugunu bilmem,biopsim her sey.. Umarim Turkce yazmayi basarmisimdir.Bu hakda bilgis olan varsa lutfen benide bilgilendirsin,icim-icimi yiyor ;(. Atomuma az kaldi yine istanbula gelicem.Atomu Amerikan Hastanesinde alicam.Tek umudum atoma kadar eski boynuma kovusmak ;(. Sevgilerle..

merhaba bahsettiğin hastalıkla ilgili bir bilgim yok
sadece bünye kendini kolay toparlayamıyor,sanırım fizik tedavi almalısın boynunla ilgili
çok geçmis olsun,iyileşmen ümidi ile....

Ben 2014 aralik ayinda ameliyat olmuştum tiroid+boyun diseksiyonu 1.5 yil gecti ve omzum aradabir esasli sekilde agriyor omzunuzun agrisi normal ama boynunuzun saga egik kalmasi ile ilgili bir fikrim yok umarim duzelir cok gecmis olsun

asishee sizde kac lenf nodu cikarilmisdi? benim omzumun agrisiz gunu yok,ayakda cok durunca cok aciyor hemen uzaniyorum.arkadan kemiyimde belirginlesmeye basladi,ne yapim bilmiyorum artik fizik tedavi bile omzuma tam fayda etmiyor

28 adet lenf nodu cikarildi 17 tanesinde karsinom bulgusu vardi kemigime acikcasi hic dikkat etmedim aynaya daha dikkatli bakicam omzum is yerinde calisirken dosyalarla hasir nesir oldugumda cok agriyodu. Artik hamilelikten dolayi dosyalara uzanmadigimdan agri olmuyor.

asishee Allah yardimciniz olsun.cook sagolun cevap icin.atom aldinizmi? ne kadar zaman sonra hamile kaldiniz? mende 41lenf nodu cikarildi 13u kanserdi,30lu lenf nodu cikarilan arkadaslara cok rastladim hoc bir şikayetleri yok.belkide 41den dolayi boyleyim.omuz duşukluyu yaşamakdan cok korkuyorum.. ameliyyatdan kac ay sonra omzunuzu kolunuzu hic aci olmadan rahat haralet etdire biliyordunuz?sizindemi boynunuzda lenfler goturulen bolgede hic bir şey hiss etmiyorsunuz? benim boynumdan omzuma giden yer ve omzum cok aciyor fizik tedavinin 12ci seansindayim acida azalma var ama diger kolub gibi olmuyor..

Subat atinda2

Subat 2015te 100 mg aldim agustos 2015 te ikinci dozu 5 mg olarak aldim tam 1 ay sonra hamile kaldim kolum ameliyatin uzerinden 1 sene gectikten sonra duzeldi. Ameliyattan snra Benim agzim yamuluyodu konusurken 1 sene sonra oda gecti simdi kalsiyum problemim var ve sol tarafimi boynumu hic hissetmiyorum dokunuyorun falan hic bisey degmiyo oraya sanki. Onlarda omur boyu kaliciymis

anladigim kadariyla siz sol tarafdan diseksiyon ameliyyati olmuşsunuz.bende sag tarafdan alindi lenflerim ve sagima iyne batirsalar bile hiic bir sey hiss etmiyorum bu nasil omur boyu devam ede bilir.omzunuz 1yil sonra duzeldi yazmissiniz,bende sabahlari kalkdigimda kolum dirsegime kadar bedenime yapiştirmiş kalkmazsam bir yuk gibi bedenimden asilmis hissi veriyor.ancak dirsekden aşagiisini kullana biliyorum.gun icerisinde tam kaldira bilsemde yardimsiz asla.diger kolumla sag kolumu yukarda kalmasi icin desteklemezsem hemen yanima dusuyor. 1yil ben boylemi olucam? sizde boylemi oldu? haraketlerim cok kisitli,sureklide yatakdan cikmak istemiyorum agri beni cok yoruyor bazende sicak basiyor..

Canim bende senin anlattigin kadar kol veya omuz agrisi olmadi dokulariniz zarar gormus olabilir mi birde bir yil sonra umarim sende duzelirsin benim kalsiyum eksikligi yoruyodu sadece onun dışında istedigim yere uzandim sabahlari ekstra bir durum yasamiyordum

Merhaba bana da yakın zamanda tiroid kanseri şüphesi çıktı ameliyat dediler lenflerdede şüpheli görünüm var onlar için ameliyat kime oldunuz ne yapmalıyım