Tiroid hastalarında oluşan göz hastalıkları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.058
30.510
1.123
61
Konya
Tiroid hastalarında oluşan göz rahatsızlıkları oftalmolojinin özel konularından birini oluşturur. Tiroid oftalmopatide göz çevresini saran yağ dokusu ve kaslarda şişme gözlenir. Tiroid hastalığında gözde öne doğru fırlama, göz kapağının aşırı açılması ve çift görme olabilir. Hastalığın ileri aşamalarında görme sinirinin sıkışmasına yada kornea tabakasının açıkta kalmasına bağlı körlük oluşabilir. İlaç tedavisi ya da cerrahi uygulanır. Hastalığın dönemine göre uygulanacak tedavi değişir. Yani bir tedavi şekli diğerinin yerini tutmaz. Tedavinin ilk aşaması kandaki tiroid hormonları düzeyini normale getirmektir. Genellikle şikayetlerin başlamasından sonraki ilk 3 yıl içinde ilaç tedavisi, sonraki dönemlerde ise cerrahi tedavi uygulanır. Başarılı bir ilaç tedavisinden sonra cerrahi tedavi gerekebilir. İlaç tedavisi olarak en çok tercih edilen kortizon tedavisidir. Ağız ya da damar yoluyla uygulanabilir. Bazı yan etkileri olmasına rağmen son derece etkilidir. İlaç tedavisinin alternatifi ışın tedavisidir. Ancak ışın tedavisinin kortizon tedavisine üstünlüğü kanıtlanmamıştır. Cerrahi tedavi ile öne çıkmış olan göz, yağ dokusu alınarak yada göz çevresindeki kemikler inceltilerek düzeltilebilir. Aşırı açılmış olan göz kapakları göz kapağını kaldıran kas zayıflatılarak tedavi edilir. Çift görme için şaşılık ameliyatı yada özel gözlükler kullanılır

dunyagoz.com

Rabbim korusun ya,tiroid bezLerim az çaLışıyo benim,diLerim bu tarz beLirtiLer göstermez. :Saruboceq:
SağoL eLifçimm..

Ya bu troid nasıl bir hastalıktır, vücudun heryerini etkiliyor galiba...
Okuduğum çoğu hastalıkta adı geçiyor, ölçümlerinizi yapın yazıyor.
Bende de var, biri diğerinden daha büyükmüş, fazla çalışıyormuş benimkiler..
Hergün bir ilaç al, insan sıkılıyor valla...

ya öle demeyın arkadaşlar bendede vardı troid gözlerimin ağrısından duramıyodum pörtlek olmuştum resmen neseki tedavi oldum eski halimi aldım ama 2 senemi aldı allah kımseye vermesin o rahatsızlığı

Elif, ben senin yazdıklarının hepsini şuan yaşıyorum ve çok üzülüyorum, oftolmoloji denen bölüme haftaya gideceğim bakalım ne sonuç çıkacak, aynen göz kapaklarım çok şiş, bazen çift görme, bazen gözün biri büyük biri küçük bakalım inşallah bu bölümden sonuç olurum yoksa çok fena yanisevgiler

bende de var ben 6aydır tedavi görüyom sol gözüm dıları fırladı ve gözlük kullanmaya başladım dışarı çıkmak aynaya bakmak istemiyorum kendimi çok kötü hissediyorum nasıl bi tedavi süreci geçirdin

selam,biliyorum uzun zaman önce yazmışsın bunları ama bir umut sormak istiyorum;acaba hangi dr.a gittin.bende tahlil sonuçlarımı bekliyorum ve canım çok sıkkın,gözüm için üzülüyorum ve iyileşmek istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…