- 10 Kasım 2024
- 21
- 4
- 1
- 27
- Konu Sahibi bebeksumir
-
Ama benim az calisiyor yani kiloda vermem zorlaştı bir doktor ilac icmelisin diyor bir doktor takipteyiz daha başlama diyor şaşırdım kaldım izmirde yaşıyorum önerebileceginiz doktorlar varsa sevinirim kızlarNormal degil mi, fazla tiroit çalışması çarpıntı yapar. Tedaviye baslayın, metabolizma düzelince gecer gider diye düşünüyorum.
kilo aldırır kilo vermen zorlaşır ilaçlarını kullan tiroid önemli.Ama benim az calisiyor yani kiloda vermem zorlaştı bir doktor ilac icmelisin diyor bir doktor takipteyiz daha başlama diyor şaşırdım kaldım izmirde yaşıyorum önerebileceginiz doktorlar varsa sevinirim kızlar
Hasimato dan bu kadar korkmayın. Doğal olarak adı sanı değişik bir hastalık olduğu için endişe etmiş korkmuş olabilirsinz. Bnde hasimato hastasıyım geçen sene öğrendim. Panik yapacak birşey yokk akın olun kendi halinde bir hastalık bu . Tesadüfen öğrendim doktor suphelenmese öğrenecegimde yoktu ömür boyu. Bende ilaç kullanmıyorum henüz 6 ay yada senede bir ultrasona giricem. Troid değerlerjm ne zman bozulursa artık ona göre ilaç baslicaz. Allah can sağlığı versin dermansız hastalık vermesin. Çörek otu yağı tavsiye ederim ayda iki hafta bir çay kaşığı kadar için. Çörek otu her derda devadır. Bizim bağışıklık sistemimiz içinde birebir. Yada çörek otunu havanda dövüp balla karıştırıpta tüketen bilirsiniz. Hani kanser Olcam fln diye korkuyorsanız doktorum bana hasimato kansere çevirecek bir hastalik değil olsada çok zor bir ihtimal dedi. Yaşadığınız sıkıntılar hem psikolojik hemde hasimatonun getirisi maalesef bende öyleyim. Ama buna elhamdülillahKızlar selam bikac ay önce kan testi yaptirdim. Sonuc olarak doktor hashimato tehşisi koydu ama şuan ilaca başlamadım tsh 6.8 cikti 1 ay sonra kan verecegim takip edilip ilaca başlayıp başlamayacagim kararlaştırılacak. Ancak size sormak istedigim sey bu ortaya ciktigindan beri sanki panik atakmışım gibi anksiyeteymişim gibi geliyor kalp çarpıntısı gibi desem değil anlamlandıramıyorum. Belki ögrendiğimden beri psikolojik olarak bunalmış sıkılmışta olabilirim ama anlayamadım. İlaca başlama ömür boyu kullanma fikri beni darmadağın etti belkide ondandır. Sizdede varmı aynı sorun inanılmaz halsizim ve kaygı sorunları yaşıyorum. Lütfen bilgisi olan varsa yanıtlarsa sevinirim. Hepimiz sağlıklı ve mutlu olmayı hak ediyoruz
Kilo vermeniz zorlaştı mı sizde hashimatonun ne gibi belirtileri var ben kafam taktim cidden ya yaşım 27 nasıl böyle hastalıklar erken yaşta olur diye acıkcası cok saglıklı beslenen biriyim zaman zaman bozsamda genelde yedigime özen gösteririm. Ama bu ilaci icersem bagımlısı olmaktan korkuyorum acıkcası yan etkileri varmi bilmiyorum ömür boyu icebilme fikride biraz korkutuyor.Hasimato dan bu kadar korkmayın. Doğal olarak adı sanı değişik bir hastalık olduğu için endişe etmiş korkmuş olabilirsinz. Bnde hasimato hastasıyım geçen sene öğrendim. Panik yapacak birşey yokk akın olun kendi halinde bir hastalık bu . Tesadüfen öğrendim doktor suphelenmese öğrenecegimde yoktu ömür boyu. Bende ilaç kullanmıyorum henüz 6 ay yada senede bir ultrasona giricem. Troid değerlerjm ne zman bozulursa artık ona göre ilaç baslicaz. Allah can sağlığı versin dermansız hastalık vermesin. Çörek otu yağı tavsiye ederim ayda iki hafta bir çay kaşığı kadar için. Çörek otu her derda devadır. Bizim bağışıklık sistemimiz içinde birebir. Yada çörek otunu havanda dövüp balla karıştırıpta tüketen bilirsiniz. Hani kanser Olcam fln diye korkuyorsanız doktorum bana hasimato kansere çevirecek bir hastalik değil olsada çok zor bir ihtimal dedi. Yaşadığınız sıkıntılar hem psikolojik hemde hasimatonun getirisi maalesef bende öyleyim. Ama buna elhamdülillah
Sizdede varmi varsa ne gibi semtomlar yaşıyosunuz ilac icince kilo verdiniz mi yan etkisi oldu mu?kilo aldırır kilo vermen zorlaşır ilaçlarını kullan tiroid önemli.
yok canım bendeSizdede varmi varsa ne gibi semtomlar yaşıyosunuz ilac icince kilo verdiniz mi yan etkisi oldu mu?
Bende yorgunluk uykusuzluk bazen tahammül edemiyorum sinirli oluyorum fln. Ama dönüp bir etrafıma baktığımda bütun insanalr yorgun halsiz sinirli içinde bulunduğumuz zamanında getirisi bu psikolojik haller. Eğer troid eriyip biterse mecbur içcez yapacak birşey yok. Bı kalp hastası gibi tehlikeli bir halde deiliz ki bence kendinizi telkin edin once. Troid hastalıkları genelde genetik geçen birsey benim ailemde guatr varmış bende sonradan öğrendim. Bayanlarda çoğunlukda çünkü biz her ay regl döngüsü gibi bütün hormonları hoplatan birşey yaşıyoruz. Birde doğum fln girince işin içine tamamen hormonlarda iniş çıkış oluyor fln. Çünkü troid vücudun hormon düzenleyicisi.Kilo vermeniz zorlaştı mı sizde hashimatonun ne gibi belirtileri var ben kafam taktim cidden ya yaşım 27 nasıl böyle hastalıklar erken yaşta olur diye acıkcası cok saglıklı beslenen biriyim zaman zaman bozsamda genelde yedigime özen gösteririm. Ama bu ilaci icersem bagımlısı olmaktan korkuyorum acıkcası yan etkileri varmi bilmiyorum ömür boyu icebilme fikride biraz korkutuyor.
Haklısını birde hamile kalman zor falan dedi bi kadın canımı sıktı sizde böyle sorun oldumuBende yorgunluk uykusuzluk bazen tahammül edemiyorum sinirli oluyorum fln. Ama dönüp bir etrafıma baktığımda bütun insanalr yorgun halsiz sinirli içinde bulunduğumuz zamanında getirisi bu psikolojik haller. Eğer troid eriyip biterse mecbur içcez yapacak birşey yok. Bı kalp hastası gibi tehlikeli bir halde deiliz ki bence kendinizi telkin edin once. Troid hastalıkları genelde genetik geçen birsey benim ailemde guatr varmış bende sonradan öğrendim. Bayanlarda çoğunlukda çünkü biz her ay regl döngüsü gibi bütün hormonları hoplatan birşey yaşıyoruz. Birde doğum fln girince işin içine tamamen hormonlarda iniş çıkış oluyor fln. Çünkü troid vücudun hormon düzenleyicisi.
2 çocuğum var benim 32 yaşındayım. Ben hasimato olduğumu geçen sene öğrendim. Troidimin olduğu yer hafif sis benim ama Cook uzun zmandir öyleydi bende TSH değerim normal diye bir sıkıntı yok sandım yani kim bilir kaç yıldır hasimato hastasıydım kim bilir. Siz takılmayın o konuya. Kafaya taktikca olmaz zatenHaklısını birde hamile kalman zor falan dedi bi kadın canımı sıktı sizde böyle sorun oldumu
İçime su serptiniz allah ne muradınız varsa versin her kafadan bir ses cikiyor yok ilac icmezsen cocugun zeka geriliği olur yok hamile kalamazsin yani ister istemez taktım kafama sagolun2 çocuğum var benim 32 yaşındayım. Ben hasimato olduğumu geçen sene öğrendim. Troidimin olduğu yer hafif sis benim ama Cook uzun zmandir öyleydi bende TSH değerim normal diye bir sıkıntı yok sandım yani kim bilir kaç yıldır hasimato hastasıydım kim bilir. Siz takılmayın o konuya. Kafaya taktikca olmaz zaten
Ne dmek Allah sizdende razı olsun. Zaten ilaca ihtiyacınız olsa hamilelikte sürekli kan tahlili yapılıyor ilk aylar. Yine doktorunuzla ihtiyacınız dahilinde ilaca başlarsınız belkide hiç ihtiyacınız olmaz. Çünkü tiroid dediğin birden bozulmuyor. Stres herşeyin başı birşeyiniz yok sizin rahat olun . Hayırlı akşamlarİçime su serptiniz allah ne muradınız varsa versin her kafadan bir ses cikiyor yok ilac icmezsen cocugun zeka geriliği olur yok hamile kalamazsin yani ister istemez taktım kafama sagolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?